POLITIK

Szerző Ripost

4 hónapja

Zelenszkij toszkánai villáját orosz bérlőknek adhatták ki

Kellemetlen eset.

Szerző Ripost

Értesülések szerint az ukrán elnöknek a toszkánai Forte dei Marmiban van egy csinos villája, amelyet állítólag 3,8 millió euróért vett még 2017-ben. Az olasz sajtó azt írja, idén orosz vendégek pihentek ott.

Egy svájci portál, a Switzerland Times cikke szerint Londonban élő oroszok állítólag 50 ezer euróért bérelték ki az ukrán elnök villáját. A luxusingatlan 15 szobás, és tartozik hozzá egy fürdőmedence is, a vendégek pedig még fotókat is posztoltak augusztusi nyaralásukról.

A térség lapja, az Il Terreno megtalálta azt a helyi ingatlanügynökséget, amely a villa bérbeadását intézte. Kiderült, hogy az ügynökség eleinte koreai turistákkal egyezkedett, de nem jött létre az üzlet. Ezután jöttek képbe az orosz bérlők. Van azonban egy szigorú feltétel is, orosz állampolgárok nem vehetik bérbe az ingatlant.

Ha ez mégis így volt, az felettébb kellemetlen lehet az ukrán elnöknek, aki már hetek óta győzködi az európai államokat, hogy ne adjanak ki vízumot orosz turistáknak. Ezt a javaslatot egyébként az EU már el is fogadta.

A baltiak, a finnek és a lengyelek a legfőbb támogatói a közös uniós vízummegtagadásnak, míg Németország, Görögország és Ciprus ellenzi a felvetést.

A villa szomszédságában élők állítólag tényleg hallottak oroszokat hangosan beszélni, ezt azonban az ingatlanügynökség határozottan cáfolja. Az ügynökség vezetője szerint az olasz lap cikkében feltételezéseket fogalmaztak csak meg. 

A villát nyárra egy házaspárnak adtuk ki, de azt nem mondhatom meg, hogy londoniak voltak, vagy sem

– mondta a cég tulajdonosa. Annyit azonban hozzátett, hogy oroszok nem lehettek, mert kikötés, hogy sem oroszoknak, sem ukránoknak nem adhatják ki a bérleményt. Szerinte a bérlőkhöz érkezhettek időnként oroszul beszélő vendégek. Ugyanakkor a Bild emlékeztet arra, hogy a villát bárki kibérelhette, majd átengedhette az ingatlant oroszoknak is.

Állítólag Volodimir Zelenszkij 3,8 millió euróért vette a villát még 2017-ben. A toszkánai környéken van egyébként egy háza az ismert orosz oligarchának, Roman Abramovicsnak is.

 

Az orosz vízummegtagadás újabb törést hozott az unióban

A balti államok, a finnek és a lengyelek a legfőbb támogatói az oroszok kollektív szankcionálásának, míg Németország, Görögország és Ciprus ellenzi a felvetést.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábban arra szólította fel az EU tagországait, hogy az orosz turistáktól tagadják meg a schengeni vízumot. A finnek, a lengyelek, a csehek és a balti államok válasza nem tartott sokáig, az említett kormányok ugyanis leállították a rövid távú turistavízumok kiállítását az oroszok számára.

Arról korábban az Indexen is beszámoltunk, hogy a balti államok élen járnak a keményvonalas szankciók támogatása terén, ezzel szemben Németország már jelezte, hogy nem támogatja a közös EU-s vízummegtagadást az orosz állampolgároktól. Nem meglepetés, hogy a németek álláspontjához csatlakozott Görögország és Ciprus.

A radikális megoldáshoz több ország csatlakozhat, de vannak ellenzői is.

Az intézkedés augusztus 18-án, csütörtökön lépett életbe az észteknél, azonban az észt külügyminisztérium állásfoglalása szerint

azok az orosz állampolgárok, akik a schengeni övezet másik tagországa által kiállított vízummal rendelkeznek, vagy akik már a schengeni övezetben tartózkodnak, továbbra is beléphetnek Észtországba, valamint léteznek egyéb kivételek is.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan német előrejelzés: az oroszok elsöprő győzelmet aratnak

origo.hu

Meztelen melleit mutogatja Cindy Crawford - fotók

borsonline.hu

Halálra volt ítélve Tápai és Kucsera házassága - A szakértő már tíz éve megmondta

hirtv.hu

Vezércikk: Így lehet jövője a Dunai Vasműnek

mindmegette.hu

Ez tényleg működik! Így termessz te is gombát otthon

mandiner.hu

Volt amerikai hírszerző, fegyverszakértő: Oroszország győzni fog

origo.hu

Teljesen meztelen legújabb fotóján Varga Viktor - fotó

travelo.hu

Egy csecsemőt hagytak magára Izrael legnagyobb repülőterén

ripost.hu

Súlyos dolgokat állít Tápai Szabina, ezért válnak el Kucserával

ripost.hu

Flört a levegőben: ennek a 3 csillagjegynek félrelép most a párja

ripost.hu

Budapestre érkezett a világhírű színész: 5 perces videóval jelentkezett be

ripost.hu

Ez a gyönyörű színésznő volt Kucsera Gábor nagy szerelme – Fotó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

POLITIK

Egyre kevesebb ideig van áram Kárpátalján, folytatódik a mozgósítás is

POLITIK

Kiszámoltuk, hol mennyi sört kapunk ugyanannyi pénzért

POLITIK

Totális cenzúra az Eötvösben, a diákok nem beszélhetnek a vesztegetési botrányról

POLITIK

Botrányos felvétel: pénzért árulják az iskolai helyeket a budapesti elit gimnáziumban

POLITIK

Zelenszkij menekül a béketárgyalás elől

POLITIK

Korrupciós botrány Brüsszelben.

POLITIK

Putyin: Ismét „keresztes” német tankok fenyegetik Oroszországot

POLITIK

Az EU további 400 millió euró támogatást nyújt Ukrajnának