Létrehozva: 2022.09.12.

Karácsony Gergely mozgalmát is támogatták Sorosék

Őket is támogatta az az Action for Democracy.

Karácsony Gergely mozgalmát is támogatta az az Action for Democracy, amely több százmillióval támogatta Márki-Zay Péter mozgalmát - írta a Kontra.hu.

Egyes vélekedések szerint Karácsony Gergely több mint 500 millió forintot költött az előválasztás során. Hogy honnan érkezett a pénz, a mai napig nem teljesen tiszta. A 99 Mozgalom éves beszámolójából semmi nem derült ki, a finanszírozókat nem tüntették fel. 

A Kontra most kiszúrta, hogy a főpolgármester ernyőszervezete egy ideig szerepelt az Action for Democracy támogatotti listáján.

Karácsony Gergely mozgalmát is támogatta az Action for DemocracyFOTÓ: POLYÁK ATTILA - ORIGO

 

A cél a magyar kormány megbuktatása volt

Csakhogy szeptemberben az amerikai csapat közzétett egy közleményt, amiben letagadta ezt. Ez különösen érdekes, hiszen ők voltak azok, akik 1,85 milliárd forinttal segítették Márki-Zay mozgalmát.

Az egyik legfőbb célkitűzésük a magyar kormány megbuktatása volt, sőt, a jelek arra mutatnak, hogy CIA-s bekötéseik is lehetnek.

Mindez azt erősíti, hogy nagyon komoly nemzetközi beavatkozási kísérlet történt a magyar választásba. És egyre valószínűbb: azok a globalista körök, akik eleinte Karácsony mögött sorakoztak fel, átpártoltak Márki-Zayhoz.

 Még június közepén is érkezett több száz millió forintos támogatás az Egyesült Államokból, több száz milliós adomány  –ezt maga Márki-Zay Péter jelentette be a Magyar Hang Gulyáságyú című podcastjában. Az időpont sem mellékes: augusztus közepe – idézi fel a Kontra.

Márki-Zay Péter komoly pénzeket kapott a Soros-szervezettől

A volt miniszterelnök-jelölt arról is beszélt az interjúban, hogy ennek a segítségével tudták kifizetni a kampány utolsó számláit. Elmondása szerint az adomány egy tételben érkezett, sok donátortól sok adomány. Ezt azonban egyetlen szervezet gyűjtötte össze, hogy aztán a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) számlájára több tételben utalja át: az Action for Democracy.

És ezen a ponton érnek össze a szálak: ez az a szervezet, amelyik egy ideig támogatottként tüntette fel a Karácsony Gergely-féle Kilencvenkilenc Mozgalmat is.

Az MMM-nek a logója a mai napig ott van a honlapjukon, ám – mint ahogy a cikk elejéről kiderült – a főpolgármester ernyőszervezetét levették onnan.

Éppen ezért érdekes az időrendi láncolatot végigvenni:

  • Márki-Zay augusztus 27-én beszélt a mozgalma számlájára érkező tengerentúli támogatásokról, amiből aztán országos botrány kerekedett.
  • És még mielőtt bármilyen hír napvilágot látott volna Karácsony mozgalmának finanszírozásával kapcsolatban, az Action for Democracy pár nappal később, szeptember 1-jén sietve közölte, hogy sosem támogatták a Kilencvenkilencet.
  • Ez pedig leginkább egyfajta előremenekülésnek tűnik, amiből az is következik, hogy jó eséllyel ugyanazok a nemzetközi körök öntötték a pénzt Karácsony és Márki-Zay politikai hátországába.

És ugyanazok a nemzetközi körök álltak tovább a főpolgármestertől a hódmezővásárhelyi városvezetőhöz. Ahogy több jogász is megállapította, a külföldről érkező pénzügyi segítség erősen felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját, illetve a magyar politikára rátelepedő, azt behálózó globalista hálózat ténykedése a parlamenti választás kimenetelébe való erőteljes beavatkozási kísérletként értékelhető – olvasható a Kontra cikkében.

 

MÁRKI-ZAY MOZGALMA A TÖMÉNYTELEN PÉNZ MELLETT OLYAN POLITIKAI, KATONAI ÉS TITKOSSZOLGÁLATI HÁTSZELET IS KAPOTT AZ AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOKBÓL, AMELYRE TALÁN EDDIG NEM IS VOLT PÉLDA.

Mint a Kontra kiderítette, a kampánypénzeket alaposan megnyomták: összesen – legalábbis a hivatalos beszámoló szerint – 1,85 milliárd forinttal segítették ki az MMM-et.

Feszültség Soros hátországában

Racionálisan nézve teljesen érthetetlen, hogy az Action for Democracy miért tartotta fontosnak közölni a hírt, miszerint sosem támogatták a Kilencvenkilenc Mozgalmat. Ha ezt nem írják ki, valószínűleg sosem merült volna fel ez a verzió. Így viszont várhatóan újabb országos botrány kerekedik a fejleményekből, és a magyar baloldal vezetőinek megint magyarázkodniuk kell majd, köztük is elsősorban Karácsony Gergelynek.

A vesztes magyarországi parlamenti választást követően egyre több jel utal arra, hogy komoly zavar alakult ki Soros nemzetközi és hazai hátországában. Ez az apróbb mozzanat könnyen értelmezhető úgy, hogy valakik kellemetlen helyzetbe akarták hozni a főpolgármestert. Szintén furcsák Márki-Zay Péter átgondolatlan nyilatkozatai, aki mögül mostanában látványosan elfogyott a lendület.

ELNÉZVE AZ ELLENZÉKI POLITIKUSOK MOZGÁSÁT, NAGYON ÚGY FEST,HOGY MEGKEZDŐDTEK A POZÍCIÓHARCOK A KÖVETKEZŐ VÁLASZTÁSOKRA: KI TUD KÖZELEBB KERÜLNI A NEMZETKÖZI FINANSZÍROZÓKHOZ? 

Hiába szeretnék magukat nyerő helyzetben látni, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter szénája sem áll túl jól, így várhatóan egy új szereplőt fog kiemelni a magyar politikát átszövő külföldi hálózat. Nekik ez nem probléma: ahogy elengedték Karácsony és Márki-Zay kezét, úgy könnyedén továbbállnak, és keresnek más főszereplőt – írja a Kontra.

Csalás és pénzmosás gyanújával nyomozás indulhat a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) ellen – értesült a Magyar Nemzet.

A Magyar Hírlap szemléje szerint maga a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje is elismerte, 1,8 milliárd forintnak megfelelő forrást kaptak az Action for Democracy nevű amerikai szervezettől, és ezt nyolcvanmillió forint híján el is költötték. Márki-Zay Péter ugyanakkor azt mondta, hogy szerinte a pénzt legálisan használták fel, ugyanis a Mindenki Magyarországa Mozgalom nem közvetlenül a pártokat finanszírozta, hanem megfogalmazásuk szerint általános felvilágosító kampányt tartottak.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a Magyar Nemzetnek hangsúlyozta, hogy

 

A PÁRTTÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN A PÁRT NÉVTELEN ADOMÁNYT, VALAMINT KÜLFÖLDI SZERVEZETTŐL ÉS NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR TERMÉSZETES SZEMÉLYTŐL VAGYONI HOZZÁJÁRULÁST NEM FOGADHAT EL.

Hozzátette, hogy a baloldali pártoknak azt kell igazolniuk, hogy az MMM részéről közvetve sem jutottak vagyoni előnyhöz, azaz nem kaptak a külföldről érkezett forrásból.

MINDEZEK TÜKRÉBEN CSALÁS ÉS PÉNZMOSÁS MIATT INDULHAT NYOMOZÁS A MÁRKI-ZAY PÉTER FÉMJELEZTE MINDENKI MAGYARORSZÁGA MOZGALOM AMERIKAI FINANSZÍROZÁSA ÜGYÉBEN

 

– tudta meg a lap.

A háború  azért tört ki az ellenzéken belül, mert Márki-Zay mozgalma meg akarta tartani a teljes támogatási összeget. Legalábbis arról cikkezett több balliberális lap, ellenzéki forrásokra hivatkozva. Kész azért lehetett dühös, mivel jó eséllyel komoly része volt a külföldi finanszírozók becserkészésében, emlékezzünk csak vissza Márki-Zay és Kész 2019-es amerikai útjára.

MÁRKI-ZAYÉK AKKOR MÁJUS VÉGÉT ÍGÉRTEK A TÉTELES ELSZÁMOLÁSRA, EHHEZ KÉPEST A BESZÁMOLÓT IS KÉSVE, JÚNIUS 8-ÁN, A TÉTELES ELSZÁMOLÁST PEDIG CSAK MOST, SZEPTEMBER LEGELEJÉN TETTÉK KÖZZÉ.

Fideszes erőfölény: ömlött az amerikai pénz, amit a marketingre szórtak el

Az emberben jogosan felmerülő gyanút tovább erősíti, hogy átnézve a szervezet honlapján közzétett tételes elszámolását, kiderül, hogy Márki-Zayék jelentős részben külföldről, egészen pontosan az Egyesült Államokból kapott támogatásokból folytatták le a kampányt.

 

A DOKUMENTUMBÓL KIDERÜLT UGYANIS, HOGY NYOLC DARAB, ÖSSZESEN 1,86 MILLIÁRD FORINTNAK MEGFELELŐ USA-DOLLÁROS „MAKROADOMÁNY"-T KAPOTT AZ MMM. EZEKBŐL A LEGNAGYOBB TÉTELEK A 300 MILLIÓT BŐVEN, ILLETVE A FÉLMILLÁRD FORINTOT IS MAJDNEM MEGHALADJÁK.

Persze, a nagy baloldali transzparencia jegyében azt nem árulták el, hogy kik is azok a nagylelkű amerikai adományozók, akik épp a távoli Magyarország ellenzéki mozgalmára szántak – nem túl bölcs módon – több száz millió forintos összegeket.

A Márki-Zayék által közzétett dokumentumból az is kitűnik, hogy a fideszes erőfölény, túlsúly sosem létezett, még az anyagiak terén sem:

Hiszen

  • marketingre 145 milliót,
  • Facebookra 530 milliót,
  • SMS-ekre mindössze 117 milliót,
  • robothívásokra 46 milliót,
  • egyéb reklámokra 52 milliót,
  • a call centerre pedig mintegy 127 milliót költöttek.
  • Buszoztatásra 97 milliót,
  • tollakra 44 milliót,
  • szórólapokra pedig potom 76 milliót szórtak el.

Városdiplomata gyanús amerikai bekötésekkel

No de visszatérve a finanszírozás körüli visszaélésgyanúra, az olvasók számára nem ismeretlen a Márki-Zayt finanszírozó, illetve menedzselő Action for Democracy nevű amerikai szervezet.

Korányi Dávid

Az egykori miniszterelnök-jelölt az ATV-ben elmondta, hogy ők voltak megbízva a több száz milliós (akár milliárdos) összegek kezelésével. A pénzt állítása szerint nem külföldi állampolgárok, hanem az Egyesült Államokban élő magyar állampolgárok adták össze, és a szervezet dolga ennek a menedzselése volt. A szervezetet, a Kontra által sokat emlegetett Korányi Dávid alapította az év elején.

 

KORÁNYI 2019 DECEMBERE ÓTA KARÁCSONY GERGELY VÁROSDIPLOMÁCIAI FŐTANÁCSADÓJA, AMELY TEVÉKENYSÉGÉÉRT HAVI 900 EZER FORINTOS DÍJAZÁSBAN RÉSZESÜL.

Korányi egyértelműen Bajnai Gordon korábbi magyar miniszterelnök embere. Államtitkár volt az utolsó baloldali kormányban, és olyannyira Bajnai bizalmába férkőzött, hogy – ahogy arról elsőként éppen a Kontra írt –, 2009 szeptemberében, államtitkári minőségében elkísérte Bajnai Gordont és Balázs Péter akkori külügyminisztert az ENSZ Közgyűlés 64. ülésszakának általános vitájára.

AZ AKKOR MINISZTERELNÖK TALÁLKOZOTT OTT A NEW YORK-I ÜZLETI ÉLET FONTOS KÉPVISELŐIVEL, ÍGY PÉLDÁUL SOROS GYÖRGGYEL IS.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gyalázatosan támadják a világhírű magyar idegsebészt

origo.hu

Kiderült, hogy Zelenszkij hogyan akar véget vetni a háborúnak

borsonline.hu

Elérkezett a pillanat, amire mindenki várt: óriási örömhírt jelentett be Krausz Gábor és Mikes Anna – fotó!

mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

ripost.hu

Íme egy fontos szabály, ami rengeteg nyugdíjast érint

mandiner.hu

Elemző: Kevés megalázóbb dolgot tudok elképzelni annál, mint amit a Momentummal csináltak a Magyar Péter-tüntetésen

origo.hu

Hatalmas terhespocakkal pózol Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A Gyurcsány-Bajnai-korszakért rajong Magyar Péter tanácsadója

POLITIK

Hídpénz-botrány: Súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna