Létrehozva: 2022.09.22.

Gyurcsányék árnyékminisztere eltörölné az árstopot és adót emelne

Nem remegne a kezük.

Hétvégén jelentette be "árnyékkormánya" tagjait Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára. A társaság összetétele borzalmas, a legrosszabb üzenetet küldi a magyaroknak.

 

 Közülük is kiemelkedik a megszorító, az emberektől folyamatosan elvonó baloldali gazdaságpolitika egyik vezető alakja, Dávid Ferenc, aki évtizedek óta a multinacionális cégek érdekeit képviseli az egyszerű emberekkel szemben - ő lesz a gazdasági árnyékminiszter. Persze, egyáltalán nem meglepő, hogy Gyurcsányék olyan embert választottak, aki ugyanazt képviseli, mint a bukott miniszterelnök kormányzása alatt. Az Origo cikksorozatának első részében visszatekint a közgazdász eddigi nyilatkozataira és állásfoglalásaira, amelyek alapján kijelenthető, hogy Gyurcsány és pártja a Demokratikus Koalíció kormányzati pozícióban megszüntetné a különböző árkedvezményeket, a rezsicsökkentést és az árstopokat, és ezzel magyarok millióinak megélhetését veszélyeztetné.

 

Dávid Ferenc számtalanszor kiállt a piac mindenhatósága mellett, elítélte az álami beavatkozást, segítséget és endszeresen bírálta a különböző árkedvezményeket. Az emberek terheinek csökkentését célzó intézkedéseket a DK-s politikus rendre feleslegesnek, vagy károsnak nevezte. Mindez nem meglepő, hiszen a 2010 előtti, gyurcsányi gazdaságpolitika is ezt a szemléletet tükrözte. Nem sokkal az országgyűlési választások után, április végén Dávid Ferenc arról beszélt, hogy a nyár végéig – lépcsőzetesen és „osztott teherviseléssel" – ki kell vezetni az üzemanyagárstopot. A baloldali közgazdász az ATV-ben konkrétan azt mondta, fokozatosan ugyan, de meg kell szüntetni az üzemanyagárak szabályozását. Szerinte a kormánynak ebben a kérdésben mindenkit be kellene vonnia a terhek viselésébe. Így akár már nyár végére állandósulhatna a magasabb benzinár. 

„Pazarláshoz vezet az árstop"

A DK új országgyűlési képviselője néhány nappal később a Szeged Tv adásában azt hangoztatta, hogy nem szabadna benzin- és élelmiszerárstopot bevezetni, ehelyett az emberek inkább spóroljanak.

Szerintem piaci folyamatokba ily módon beavatkozni nem szabad, a költségeket el kell ismertetni az árban, tehát azt hiszem, hogy ez hosszú távon nem valósítható meg. [...] Tehát én nagyon idegenül nézem ezt a dolgot– mondta. Hozzátette: látja, hogy a kormány védeni akarja az alapvető élelmiszerek árát, de szerinte előbb-utóbb azért mégiscsak abba az irányba kellene menni, hogy szokjuk meg azt, hogy visszaállunk a versenypiaci körülményekhez.Bizonyos termékekre takarékosabban, megfontoltabban kell költenünk, s most, hogy minden be van fagyasztva, akár az üzemanyagra gondolok, akár a rezsire, akár az élelmiszerekre, ez egy picit, hadd mondjam, pazarláshoz is vezethet -

fogalmazott.

Gyurcsány felesége, Dobrev Klára és Dávid Ferenc

Dávid Ferenc önmagával is erős ellentmondásba keveredett, amikor a következő mondatában már bagatellizálni kezdte a hat (valójában 11) alapvető élelmiszerre bevezetett ársapkát. Szerinte ezzel nem lehet mérsékelni az inflációt, mivel a néhány esetben megállapított fix ár eltörpül ahhoz képest, hogy egyes élelmiszerláncok akár százezerféle terméket kínálnak. 

 

Gyurcsányék szerint a magyarok úgyis kifizetik a magasabb árat

Az „árnyék" gazdasági miniszter még június 9-én az ATV A nap híre című műsorában megfejelte a korábbi piacpárti nyilatkozatait egy olyan közgazdasági tétellel, amit még a Kádár-rendszerben tanult. „Én még nagyon-nagyon régen végeztem a közgazdasági egyetemen, és akkor tanították [...] A, B, C termék van: alkohol, benzin, cigaretta. Teljesen árrugalmatlan. Akármennyi az ára, ugyanúgy fog fogyni. Lemegy két hétig, lemegy három hétig, lemegy egy hónapig, és így jön vissza a görbe, és a fogyasztás beáll. [...] Ezt úgy verték a fejünkbe, hogy az A, B, C termékek miatt nem kell izgulnia az államnak, emelheti, szedi be az adót nyugodt szívvel.

Gyurcsány Ferenc és Dávid Ferenc

A politikus meglátása szerint tehát a magyar lakosság – amennyiben nem hajlandó lemondani az autózás praktikumáról és kényelmességéről – kénytelen lenne kifizetni a 800-900 forintos literáron mért benzin – a jelenlegi, hátósági árstopos 480 helyett. A kommunista közgazdaságtan aktualizálása azért sem helytálló, mert jelentősen átalakultak azóta a fogyasztási szokások és a társadalmi viszonyok, ma már a kisebb keresetűek is rendelkeznek autóval, ami nem luxuscikk, viszont a benzin árának drasztikus növekedése az alacsonyabb jövedelmű embereknek nagy terhet jelentenének.

Bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán az Alapjogokért Központ, amelyben a DK által létrehozott árnyékkormány szándékait elemzik.

Az Alapjogokért Központ a bejegyzésében azt írja, hogy Gyurcsány Ferenc az árnyékkormány-alakítás ceremóniájával - mely egyébként közjogilag értelmezhetetlen aktus - ismét maga elé tolta feleségét, aki megnevezte a múlt embereit: többek között

  • Dr. Oláh Lajost,
  • Varju Lászlót,
  • Vadai Ágnest,
  • Gy. Németh Erzsébetet,
  • Bodnár Zoltánt és
  • Komáromi Zoltánt.

A bejegyzésben azt is írják, hogy mindenki arra gondolhatna, Gyurcsányné személyében egy új baloldali vezér lép a színpadra, de jobb, ha mindenkinek világos: ez csak egy csel, ez csak egy bűvésztrükk - pont úgy, ahogyan Gyurcsány Ferenc azt az őszödi beszédben a szocialista képviselők arcába vágta:trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük.

GYURCSÁNY FELESÉGÉNEK ÁRNYÉKKORMÁNYA IS CSAK EGY GYURCSÁNYI TRÜKK, AMELLYEL GYURCSÁNY FERENC ÉS SZERVEZETT POSZTKOMMUNISTA FELVILÁGA A TÚLÉLÉS ÉRDEKÉBEN VISSZA AKAR KAPASZKODNI A HATALOMBA

- most éppen az őt gazdaggá tevő Apró-klán oszlopos tagjának, a feleségének a hátán.

Azt is írják, hogy Gyurcsány nem változott, azt a példátlanul arcátlan és gátlástalan időzítés is egyértelművé teszi:GYURCSÁNYÉK ÉPP AKKORRA KÉSZÜLTEK EL, AMIKOR AZ ŐSZÖDI BESZÉD KISZIVÁRGÁSÁNAK 16. ÉVFORDULÓJÁRA ÉS ARRA EMLÉKEZIK AZ ORSZÁG, HOGY 16 ÉVVEL EZELŐTT EMBERVERŐ GYURCSÁNYI TERRORT ÉLT ÁT A PESTI UTCA NÉPE.

 

Gyurcsány csak maga előtt tolja feleségét, Dobrev Klárát, az abból is egyértelmű, hogy nyáron ő terjesztette a Facebookon: készülnek.Minden magyar a zsigereiben tudja, ha Gyurcsányék készülődnek, annak az a vége, hogy az ország kikészül

- olvasható a bejegyzésben.

Pontosan tudja ugyanis mindenki, hogy az újabb gyurcsányi hatalomgyakorlásból mi következne idehaza:

  • brutális megszorítások,
  • fékevesztett adóemelések,
  • az eredményes családpolitika lerombolása,
  • a nyugdíjak csökkentése,
  • nyílt politikai hazugságok,
  • hatalmi visszaélések,
  • hajbókolás Brüsszel föderalista, központosító akarata előtt,
  • a titkosszolgálatok felhasználása a belpolitika manipulálására
  • és a demokratikus jogaink lábbal tiprása.

A MAGYAROK ISMERIK EZT A VILÁGOT, ÉS NEM KÉRNEK BELŐLE.

Ez az a sötét múlt, amire április 3-án negyedszer is nemet mondtak a magyar választók; 2022-ben soha akkora arányban, mint a megelőző választások alkalmával. A gyurcsányi felvilág azonban nem nyugszik, mert nem nyugodhat: a hatalmát vesztett baloldal újra neki akar veselkedni, hogy visszaszerezze az ország vezetését, és ismét lerombolja a jól ismert magyar világunkat - írják.

A bejegyzésben az is olvasható, hogy a múlt emberei csak a múlt politikáját hozhatják vissza. Dobrev Klára árnyékkormányának emberei a múlt emberei, a múlt politikáját és a múlt reflexeit hordozzák - csak úgy cselekedhetnének a jövőben is, ahogyan a múltban.

ITT VANNAK, KÉSZÜLŐDNEK. NE LEGYENEK KÉTSÉGEINK: AZ ÁRNYÉKVILÁGBÓL NEMCSAK A MÚLT FIGURÁI, HANEM A GYURCSÁNYI ALVILÁG EMBEREI IS ITT DÖRÖMBÖLNEK AZ AJTÓNKON.

Feri készülődik. Tartsuk szárazon a puskaport! - zárják a bejegyzést.

Gyurcsány Ferenc felesége - miután három éve folyamatosan azért harcolt Brüsszelben, hogy a magyar emberektől pénzt vegyen el az unió - nagyjából 15 perccel azután, hogy Brüsszel pénzelvonással fenyegetőzött, "árnyékminiszterelnöki" beszédet tartott. Egy kisebb teremben, néhány tucat meghívott, ha a közvetítésen jól láttuk, mások mellett férje előtt. Amit a Facebook-on közvetítettek, meglehetősen szerény érdeklődés mellett.

A baloldali közhelyek és hazudozások ismételgetése mellett igazából egy "gondolat" volt érdekes: szerinte nem az elhúzódó háború (és végképp nem a szankciók) a felelősek a válságért. Hanem a magyar kormány. Nyilván ezért van az egész világon gazdasági válság.

Beszélt arról, hogy ő büszkén baloldali, arról is, ha ők vezetnék az országot, azonnal felére csökkenne a (háborús) infláció, és nagyon megdicsérte a Katona József Színházat, mert szerinte "jó a társulata". 

Természetesen nevetséges első hallásra, hogy négy egymást követő, kétharmados Gyurcsány-vereség után bejelentik Gyurcsányék, hogy árnyékkormányt alakítanak. Alakíthatna árnyékkormányt Lakatos Márk öltöztető vagy Pumped Gabó RTL-sztár is, pontosan annyi a jogi relevanciája, és ők legalább nem vesztettek el egyetlen választást sem, hiszen nem indultak el. De ha belegondolunk, ez komoly fenyegetés: Gyurcsányék gátlástalanul, minden eszközzel, azonnal vissza akarnak jönni.


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

vg.hu

Új korszak kezdődik: péntektől mindenki tudni fogja, megéri-e átjárni tankolni a szomszédos országokba

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

mandiner.hu

Erre senki sem számított: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

travelo.hu

Mintha idegenek lények lennének - A Kilimandzsáró különleges fái

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Még az idén növekedési pályára áll a magyar gazdaság

POLITIK

Mit lehet teljesíteni az ukránoknak tett ígéretekből?

POLITIK

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

POLITIK

Az ukrán elnök nem érti, hogy miért szeretik jobban Izraelt