Létrehozva: 2022.08.05.

Orbán Viktor dallasi szavai nagy sikert arattak Amerikában

Egyértelműen nagy sikert aratott.

Szerző Ripost

Orbán Viktor Dallasban, a CPAC-en elmondott nyitóbeszéde egyértelműen nagy sikert aratott az amerikai konzervatívok körében - állapította meg  Kiszelly Zoltán politológus, aki azt is kiemelte, a miniszterelnök ellenfelei láthatóan zavarban is vannak, mert még nem találtak fogást a szavain.

Az amerikai konzervatívok legjelentősebb rendezvényén, a CPAC-en mondhatott nyitóbeszédet, magyar idő szerint csütörtök este Orbán Viktor miniszterelnök, ami elsősorban annak az eredménynek az elismerése, hogy politikájával stabil konzervatív kormányzást valósított meg Magyarországon – emelte ki Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója. 

 

Az elemző hangsúlyozta: minden ellentétes híreszteléssel szemben végül a megnyitóbeszédet mondhatta a magyar miniszterelnök, egy kiemelt időpontban hangzott el a felszólalása, az amerikai közönség pedig vevő volt a gondolatokra, többször is egyetértő elismerő tapssal értékelte a szavait.

 

„Annyi különbség nyilván volt az utóbbi időben tőle hallhatott beszédekhez képest, hogy olyan közönséghez kellett szólnia, amelyik nem ismeri annyira Magyarországot, mert Amerikában mi egy vagyunk az európai országok közül, ezért jobban el kellett helyeznie az amerikai közönség térképén Magyarországot és saját magát„ - mutatott rá a politológus, aki szerint kifejezetten jó volt a „magányos csillagállam” hasonlat, utalva a helyiekre, hiszen Amerikában Texas a konzervatív értékek zászlóvivője, így jobban azonosulhattak vele.

„A folyamatosan képviselt értékek hangsúlyozása, mint a család, a kereszténység, a migrációs veszély, a genderideológia Dallasban is ugyanolyan elismerést kapott, mint Tusnádfürdőn, vagy a budapesti békemeneten. A politikájának a magva, például hogy az anya nő, az apa férfi, és a gyermekeket hagyják békén, ugyanolyan tapsot kapott, mint a békemeneten” - szögezte le Kiszelly.

 

A politológus úgy látja, a miniszterelnök ellenfelei nem találtak fogást a beszéden, ezért a liberális sajtóban az első reakciók elég visszafogottak voltak.

„Orbán Viktor nagyon ügyesen cáfolta az  ellene felhozott vádakat, kivette a szelet kritikusai vitorlájából. A New York Times például a megszokott érvelésen túl újat, kifejezetten a beszédet bíráló értékelést nem tudott hozni, csupán arra helyezte a hangsúlyt a beszédről írt cikkben, hogy Orbán vissza szeretné csinálni a világrendet. Nagy terjedelemben foglalkoznak vele, de csak általánosságban tudják támadni, konkrétan a beszéd kiforgatása nem kezdődött el. Saját magukat a régi toposzok felemlegetésével próbálják igazolni” - összegzett az elemző.

Az Isten, haza, család princípiumainak védelme, a zsidó keresztény kultúrkör értékei melletti határozott kiállás, illetve olyan közvetlen politikai kérdések, mint a határvédelem és az illegális migráció elutasítása mind elnyerték a dallasi hallgatóság tetszését – mondta el Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferencián elhangzott Orbán Viktor beszédről.

Az Alapjogokért Központ szervezésében sikeresen lebonyolításra került budapesti CPAC-t követően nagy várakozással tekintett a magyar közvélemény a dallasi konzervatív konferenciára – nyilatkozta portálunknak ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász. A szakember kiemelte, a nyitóbeszédet egyedüli hivatalban lévő miniszterelnökként Orbán Viktor mondhatta.

Ebben a beszédben a magyar miniszterelnök folytatta a korábban, a magyar fővárosban elmondott gondolatmenetét, amelyben a siker receptjét vázolta fel, azokat a kérdéseket érintette, amelyek közös kapcsolódási pontot jelentenek a magyar és az amerikai jobboldal, illetve konzervatív közösség vonatkozásában – mondta Lomnici. Kifejtette: az Isten, haza, család princípiumainak védelme, a zsidó–keresztény kultúrkör értékei melletti határozott kiállás, illetve olyan közvetlen politikai kérdések, mint a határvédelem és az illegális migráció elutasítása mind elnyerték a dallasi hallgatóság tetszését, amelyek egyébként találkoznak az amerikai konzervatívok politikai értékrendjével.

A magyar kormányfő és Magyarország számára is nagy megtiszteltetés volt a texasi CPAC konferencián történő részvétel és nyitóbeszéd lehetősége. Ez elismerése a kormányfő és a kormány munkájának és egy direkt kiállás az amerikai jobboldal részéről a magyar jobboldali közösség mellett – hangsúlyozta az alkotmányjogász.

Magyarország Európa magányos csillag állama – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Dallasban az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC). A magyar kormányfő elsőként szólalt fel, az ő beszédével kezdődött a háromnapos rendezvény, amely az amerikai jobboldal legjelentősebb fóruma.

Orbán Viktor beszédében kiemelte: a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legfőbb érték, amiért a magyar kormány küzdött és küzdeni fog a jövőben is.

„Jómagam régi vágású szabadságharcos vagyok, én vagyok a leghosszabb ideje miniszterelnöki pozícióban lévő vezető Európában, az egyetlen migrációellenes politikai vezető kontinensünkön, ötgyermekes családapa. Olyan ország vezetője, amely mai napig a progresszív liberálisok támadása alatt áll” – fogalmazott a kormányfő, aki szerint a progresszív liberálisok és a kommunisták ugyanazok, és újra meg újra le kell győzni őket. – Annyi győzelmet arattunk, hogy az ember csak vakarja a fejét. A győzelem napi rutinná vált számunkra, de ismerjük a mondást: a tegnapi győzelem nem nyeri meg a mai meccset. A feladásra hajlamos ember sosem nyer, a győztesek pedig sosem adják fel. Ez a győzelmünk titka – húzta alá Orbán Viktor, aki szerint folytatni kell a harcot a kereszténységért és a keresztény demokráciáért.

A kormányfő úgy látta, a siker kulcsa, hogy száz százalékon harcolnak: „az igazat mondjuk és kiállunk az igazunkért, még akkor is, ha ezért a fél világ támad bennünket” – rögzítette. Kitért arra is, hogy az embereket a saját képmására teremtette Isten, ezért elég bátornak kell lenni ahhoz, hogy akár a legérzékenyebb kérdésekkel is foglalkozzanak, mint például migráció, gender vagy a civilizációk összecsapása. „Ne aggódjanak, egy keresztény ember nem lehet rasszista. A keresztény értékek megvédenek bennünket attól, hogy túl messzire menjünk” - szögezte le. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy fontos nevén nevezni az ellenséget.

„Vegyük például George Sorost - Magyarországon mi csak Gyuri bácsinak hívjuk őt – aki a leggazdagabb és az egyik legtehetségesebb magyar a világon. Figyelmeztetni szeretném önöket: legyenek óvatosak a tehetséges magyarokkal. Én jól ismerem Soros Györgyöt, ő az ellenfelem. Ő nem hisz semmiben, amit mi teszünk, amit képviselünk és egy egész hadsereg áll a szolgálatában: pénz, civil szervezetek, egyetemek, kutatóintézetek és a brüsszeli bürokrácia fele. Arra használja ezt a hadsereget, hogy akaratát rákényszerítse ellenfeleire, például ránk, magyarokra” – hangsúlyozta a kormányfő.

Orbán Viktor szerint a mai progresszívek újra megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt keresztény gyökereiről, de ha leválasztják a nyugati civilizációt zsidó–keresztény örökségéről, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg a történelemben. Ennek elkerüléséhez pedig összefogásra van szükség. „Össze kell fogni az amerikai konzervatívokkal, mert mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren” – fogalmazott.

A miniszterelnök úgy vélekedett: a politika önmagában nem elég, ez a háború egy kultúrháború. „Új életre kell keltenünk egyházainkat, családjainkat, egyetemeinket, közösségi intézményeinket. Magyarország öreg, büszke, de Dávid nagyságú nemzet, mely egyedül áll a globális Góliáttal szemben. Szeretnénk megnyerni az amerikai konzervatívok támogatását” – magyarázta Orbán Viktor.

Orbán Viktor szerint az amerikai kormány ideológiai nyomás alá helyezte Európát és különösen Brüsszelt. Mint mondta, az Obama-adminisztráció megpróbált arra kényszeríteni bennünket, hogy változtassuk meg Magyarország alaptörvényét, és töröljük ki abból a keresztény és nemzeti értékeket. A szabad világ vezető hatalma arra akart bennünket kényszeríteni, hogy változtassuk meg az alkotmányunkat egy globális liberális elképzelés szerint  – magyarázta.

A miniszterelnök felidézte, hogy a magyar kormány volt az első, amelyik nemet mondott a migrációra és megállította az illegális bevándorlást. „Sikerült nullára csökkentenünk az illegális migrációt” – szögezte le, hozzátéve: 160 ezer illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg.

A családpolitikára térve úgy fogalmazott: Európában azt mondják, a család nem létezik, de a magyar kormány tudja, hogy ha a tradicionális családok megszűnnek, semmi sem mentheti meg a Nyugatot a pusztulástól.

Kijelentette: Magyarországon nem csak fizikai falat épített a kormány a határokon és pénzügyi falat a családok köré, hanem egy jogi falat is felhúztak, hogy megvédjék a gyermekeket az őket célzó genderideológiával szemben.

Együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet – folytatta, emlékeztetve, hogy a magyar alaptörvény szerint a családi élet alapja a házasság és a szülő gyermek viszony. „Az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén. Pont. Vita lezárva” – húzta alá.  

Az orosz–ukrán háború kapcsán a kormányfő azt hangoztatta, hogy amerikai–orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke Ukrajnában. „Ukrajna Magyarország szomszédja, és teljes mértékben szolidárisak vagyunk velük” – mondta, megjegyezve: Oroszország Ukrajna elleni támadása eddig közel egymillió embert kényszerített arra, hogy Magyarországra meneküljön. A kormányfő szerint a globalista vezetők stratégiája kiterjeszti és elnyújtja a háborút, és egyben csökkenti a béke esélyét.

„Csak erős vezetők képesek békét teremteni” - mutatott rá Orbán Viktor. Hozzátette: Ukrajna szomszédságában Magyarországnak borzalmasan nagy szüksége van olyan erős vezetőkre, akik képesek arra, hogy tető alá hozzanak egy békemegállapodást.

Kitért arra is, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa, és hogy a rendőrségnek a lehető legnagyobb mértékű támogatás jár.

Az adózás kapcsán elmondta, hogy a progresszív liberálisok mindig az emberek pénzét akarják. „Mi azonban úgy gondoljuk, hogy az emberek pénzének a saját zsebükben van a legjobb helye. Ezért egykulcsos személyi jövedelemadót vezettünk be, ami jelenleg 15 százalék. Mindössze 10 év alatt tíz százalékkal csökkentettük az adóterheket, amely legnagyobb csökkenés Európában. Nekünk van a legalacsonyabb társasági adónk Európában – sorolta az eredményeket.
 

A miniszterelnök az ötvenéves múltra visszatekintő Konzervatív Politikai Akciókonferencia előtt találkozott Donald Trump volt amerikai elnökkel is. „Nagyszerű időt töltöttünk együtt Orbán Viktor barátommal, Magyarország miniszterelnökével. Sok érdekes témát megvitattunk, kevesen tudnak annyit arról, mi történik ma a világban. Megünnepeltük nagyszerű áprilisi választási győzelmét is” – írta a találkozó után Donald Trump Truth Social nevű közösségi oldalán.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Donald Trump (b) találkozója a korábbi amerikai elnök New Jersey állambeli bedminsteri birtokán 2022. augusztus 2-án

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor a konferencia megnyitója előtt részt vett az Alapjogokért Központ fogadásán is, ahol az áprilisi választási győzelem tanulságairól, a kereszténydemokrata értékek megvédésének fontosságáról beszélt a vendégeknek, kiemelve: a konzervatívoknak össze kell fogniuk, hogy Amerikában és Európában is győzni tudjanak a soron következő létfontosságú választásokon.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír Oroszországból, ez mindent meg fog változtatni

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 793. napja – az orosz győzelem kulcsa: Csasziv Jar

ripost.hu

„Isten veled” - súlyos döntést hozott a Házasság első látásra szerelmespárja

magyarnemzet.hu

Végleg bezárulhat a válogatott kapuja a Puskás Akadémia tehetsége előtt

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert