POLITIK

Szerző Ripost

7 hónapja

Orbán Texasban: Isten, haza, család

A legfontosabb a zsidó keresztény kultúrkör értékei melletti határozott kiállás.

Szerző Ripost

Az Isten, haza, család értékeinek védelme, a zsidó keresztény kultúrkör értékei melletti határozott kiállás, illetve olyan közvetlen politikai kérdések, mint a határvédelem és az illegális migráció elutasítása mind elnyerték a dallasi hallgatóság tetszését – mondta Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferencián elhangzott Orbán Viktor beszédről.

Az Alapjogokért Központ szervezésében sikeresen lebonyolításra került budapesti CPAC-t követően nagy várakozással tekintett a magyar közvélemény a dallasi konzervatív konferenciára – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász. A szakember kiemelte, a nyitóbeszédet egyedüli hivatalban lévő miniszterelnökként Orbán Viktor mondhatta.

Ebben a beszédben a magyar miniszterelnök folytatva a korábbi, a magyar fővárosban elmondott gondolatmenetét, amelyben a siker receptjét vázolta fel, azokat a kérdéseket érintette, amelyek közös kapcsolódási pontot jelentenek a magyar és az amerikai jobboldal, illetve konzervatív közösség vonatkozásában – jegyezte meg.

Az alkotmányjogász kifejtette, az Isten, haza, család princípiumainak védelme, a zsidó keresztény kultúrkör értékei melletti határozott kiállás, illetve olyan közvetlen politikai kérdések, mint a határvédelem és az illegális migráció elutasítása mind elnyerték a dallasi hallgatóság tetszését, amelyek egyébként találkoznak az amerikai konzervatívok politikai értékrendjével.

Ifjabb Lomnici Zoltán elmondta, összességében tehát a magyar kormányfő és Magyarország számára is nagy megtiszteltetés volt a texasi CPAC konferencián történő részvétel és nyitóbeszéd lehetősége. Ez elismerése a kormányfő és a kormány munkájának és egy direkt kiállás az amerikai jobboldal részéről a magyar jobboldali közösség mellett – húzta alá az alkotmányjogász.

Orbán Viktor kormányfő kiemelt felszólalóként, „Hogyan harcolunk” címmel tartott beszédet. A miniszterelnök szerint a mai progresszívok újra megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt a keresztény gyökereiről, ennek elkerüléséhez pedig összefogásra van szükség.

Magyarország Európa magányos csillag állama – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Dallasban az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján (CPAC). A magyar kormányfő elsőként szólalt fel, az ő beszédével kezdődött a háromnapos rendezvény, amely az amerikai jobboldal legjelentősebb fóruma.

Orbán Viktor beszédében kiemelte: a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legfőbb érték, amiért a magyar kormány küzdött és küzdeni fog a jövőben is.

– Jómagam régi vágású szabadságharcos vagyok, olyan ország vezetője, amely mai napig a progresszív liberálisok támadása alatt áll – fogalmazott a kormányfő, aki szerint a progresszív liberálisok és a kommunisták ugyanazok, és újra meg újra le kell győzni őket. – Annyi győzelmet arattunk, hogy az ember csak vakarja a fejét. A győzelem napi rutinná vált számunkra, de ismerjük a mondást: a tegnapi győzelem nem nyeri meg a mai meccset. A feladásra hajlamos ember sosem nyer, a győztesek pedig sosem adják fel. Ez a győzelmünk titka – húzta alá Orbán Viktor, aki szerint folytatni kell a harcot a kereszténységért és a keresztény demokráciáért.

A kormányfő úgy látta, a siker kulcsa, hogy száz százalékon harcolnak: „az igazat mondjuk és kiállunk az igazunkért, még akkor is, ha ezért a fél világ támad bennünket” – rögzítette.

Orbán Viktor szerint a mai progresszívok újra megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt keresztény gyökereiről, de ha leválasztják a nyugati civilizációt zsidó-keresztény örökségéről, akkor a legrosszabb dolgok történhetnek meg a történelemben. Ennek elkerüléséhez pedig összefogásra van szükség. „Össze kell fogni az amerikai konzervatívokkal, mert mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren” – fogalmazott.

A miniszterelnök úgy vélekedett: a politika önmagában nem elég, ez a háború egy kultúrháború. „Új életre kell keltenünk egyházainkat, családjainkat, egyetemeinket, közösségi intézményeinket. Magyarország öreg, büszke, de Dávid nagyságú nemzet, mely egyedül áll a globális Góliáttal szemben. Szeretnénk megnyerni az amerikai konzervatívok támogatását” – magyarázta Orbán Viktor.

Orbán Viktor szerint az amerikai kormány ideológiai nyomás alá helyezte Európát és különösen Brüsszelt. Mint mondta, az Obama-adminisztráció megpróbált arra kényszeríteni bennünket, hogy változtassuk meg Magyarország alaptörvényét, és töröljük ki abból a keresztény és nemzeti értékeket. A szabad világ vezető hatalma arra akart bennünket kényszeríteni, hogy változtassuk meg az alkotmányunkat egy globális liberális elképzelés szerint  – magyarázta.

A miniszterelnök felidézte, hogy a magyar kormány volt az első, amelyik nemet mondott a migrációra és megállította az illegális bevándorlást. „Sikerült nullára csökkentenünk az illegális migrációt” – szögezte le, hozzátéve: 160 ezer illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg.

A családpolitikára térve úgy fogalmazott: Európában azt mondják, a család nem létezik, de a magyar kormány tudja, hogy ha a tradicionális családok megszűnnek, semmi sem mentheti meg a Nyugatot a pusztulástól.

Kijelentette: Magyarországon nem csak fizikai falat épített a kormány a határokon és pénzügyi falat a családok köré, hanem egy jogi falat is felhúztak, hogy megvédjék a gyermekeket az őket célzó genderideológiával szemben.

Együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet – folytatta, emlékeztetve, hogy a magyar alaptörvény szerint a családi élet alapja a házasság és a szülő gyermek viszony. „Az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén. Pont. Vita lezárva” – húzta alá.  

Az orosz-ukrán háború kapcsán a kormányfő azt hangoztatta, hogy amerikai-orosz tárgyalások nélkül sosem lesz béke Ukrajnában. „Ukrajna Magyarország szomszédja, és teljes mértékben szolidárisak vagyunk velük” – mondta, megjegyezve: Oroszország Ukrajna elleni támadása eddig közel egymillió embert kényszerített arra, hogy Magyarországra meneküljön. A kormányfő szerint a globalista vezetők stratégiája kiterjeszti és elnyújtja a háborút, és egyben csökkenti a béke esélyét.

„Csak erős vezetők képesek békét teremteni” - mutatott rá Orbán Viktor. Hozzátette: Ukrajna szomszédságában Magyarországnak borzalmasan nagy szüksége van olyan erős vezetőkre, akik képesek arra, hogy tető alá hozzanak egy békemegállapodást.

Kitért arra is, hogy Magyarország Európa legbiztonságosabb országa, és hogy a rendőrségnek a lehető legnagyobb mértékű támogatás jár.

Az adózás kapcsán elmondta, hogy a progresszív liberálisok mindig az emberek pénzét akarják. „Mi azonban úgy gondoljuk, hogy az emberek pénzének a saját zsebükben van a legjobb helye. Ezért egykulcsos személyi jövedelemadót vezettünk be, ami jelenleg 15 százalék. Mindössze 10 év alatt tíz százalékkal csökkentettük az adóterheket, amely legnagyobb csökkenés Európában. Nekünk van a legalacsonyabb társasági adónk Európában – sorolta az eredményeket.

A miniszterelnök az ötven éves múltra visszatekintő Konzervatív Politikai Akciókonferencia előtt találkozott Donald Trump volt amerikai elnökkel is. „Nagyszerű időt töltöttünk együtt Orbán Viktor barátommal, Magyarország miniszterelnökével. Sok érdekes témát megvitattunk, kevesen tudnak annyit arról, mi történik ma a világban. Megünnepeltük nagyszerű áprilisi választási győzelmét is” – írta a találkozó után Donald Trump Truth Social nevű közösségi oldalán.

Orbán Viktor a konferencia megnyitója előtt részt vett az Alapjogokért Központ fogadásán is, ahol az áprilisi választási győzelem tanulságairól, a kereszténydemokrata értékek megvédésének fontosságáról beszélt a vendégeknek, kiemelve: a konzervatívoknak össze kell fogniuk, hogy Amerikában és Európában is győzni tudjanak a soron következő létfontosságú választásokon.

Az első európai Konzervatív Politikai Akció Konferencia, az Alapjogokért Központ által szervezett CPACHungary után augusztusban Dallasban rendezik meg a legnagyobb amerikai jobboldali seregszemlét. A magyar miniszterelnök idén májusban már ismertette a hazai „dzsemborin” az azóta híressé vált 12 pontos jobboldali „sikerreceptet”, és amint ma bejelentették, a jövő hónapban az Egyesült Államokban, a CPAC 2022 Texas-on mond majd nyitóbeszédet, ahol minden bizonnyal Donald J. Trump amerikai elnök is felszólal majd - írja az Alapjogokért Központ Facebookon.

„Az Alapjogokért Központ büszke arra, hogy az első európai CPAC-et Budapesten szervezhettük meg, melynek főszónoka Orbán Viktor volt. Teljesen nyilvánvaló, hogy az ott elhangzott beszéd óriási visszhangot váltott ki világszerte a konzervatív táborban, Magyarország miniszterelnökének jelenléte az Amerikai Konzervatív Unió által szervezett dallasi CPAC-en pedig mutatja a magyar jobboldal erejét és befolyását. A magyar kormányfő által bemutatott 12 pont rezonál a CPAC-ek szellemiségével, kiemelten a >>keressünk barátokat, építsünk közösségeket<<, valamint az is, hogy nem szabad a liberálisok szabályai szerint játszanunk. A magyar jobboldal ma Európa, de talán az egész Nyugat legsikeresebb politikai közössége, ezért a CPACHungary házigazdájaként az Alapjogokért Központ üdvözli, hogy Orbán Viktor lesz az amerikai CPAC egyik főszónoka„ - mondta el korábban Szánthó Miklós, a Központ főigazgatója, aki szintén előad majd a texasi konferencián. ”Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség. Ezért tovább haladunk azon az úton, hogy megvalósítsuk a liberálisok rémálmát: a nemzeti erők nemzetközi összefogását„ - tette hozzá Szánthó.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ez a világ egyik legveszélyesebb útja - képek

origo.hu

Idegesen tálalt ki a szakításról Tóth Andi: Én is tudnék sz*rt dobálni!

borsonline.hu

Ebben nem lesz köszönet: lesújt az időjárás erre az országrészre

vg.hu

Veszélyben a TV2 legnépszerűbb showműsora? Szakított Tóth Andi és Marics Peti

ripost.hu

Tóth Andi egyedül maradt a drága albérletben – Bírni fogja egy pénztárcából?

mandiner.hu

Ukrán katonák számolnak be a bahmuti frontvonal helyzetéről (Videó)

origo.hu

Kisbabát vár Puskás-Dallos Bogi

mindmegette.hu

Hétvégi ebédvarázs húsvét előtt: isteni receptek, hogy vasárnap se éhezz

origo.hu

Száz különleges térkép QR-kódokkal - A Pallas Athéné Könyvkiadó ajánlója (x)

ripost.hu

Tóth Andi nem kertelt, elmondta, mit gondol a szakításáról

bama.hu

Változó ingatlanpiac, új lehetőségek (x)

mindmegette.hu

4 egyszerű, de látványos húsvéti dekor, amit gyerekjáték elkészíteni!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Balatoni körkép: milyen árak lesznek idén a büfékben?

POLITIK

Minden második választó a kormánypártokat támogatja

POLITIK

Gyurcsány beismerte: A dollárbaloldal Magyarország ellen dolgozik

POLITIK

A baloldalon Gyurcsányék a legerősebbek, Karácsonyék szinte láthatatlanok

POLITIK

Eddig egyetlen egy amerikai elnököt tartóztattak le, és nem Trump az!

POLITIK

A nyugati energiavállalatok profitját követeli Ukrajna

POLITIK

Cuki cicás videók miatt nem kap elég lőszert Ukrajna? Ez nem vicc

POLITIK

Ki az aki felmosná a padlót Joe Bidennel?