Létrehozva: 2022.08.17.
Módosítva: 2022.08.17.

Magyarul szóltak be Soros Györgynek

"Gyere ide, Los Angelesbe!"

Szerző Ripost

„Gyere ide, Los Angelesbe és mondjad el ezt azoknak a családoknak, akik elvesztették fiaikat, lányaikat, apjukat, anyjukat!” – mondta Steve Hilton a Fox News műsorvezetője magyarul a csatorna Next Revolution című műsorában, üzenve ezzel a liberális ügyészeket támogató Soros Györgynek.

A milliárdos spekuláns mostanság azzal kerül be leginkább a hírekbe, hogy országszerte komoly összegekkel támogatja a liberális nézeteket valló és az elkövetők minél gyorsabb szabadon bocsátását a zászlajukra tűző ügyészek megválasztását. (Az Egyesült Államokban választáson dől el, hogy kiből lehet az adott város vagy megye ún. kerületi ügyésze (district attorney)a szerk.).

A Fox News Next Revolution című műsorában a magyar származású Steve Hilton azután foglalkozott a témával, hogy a közelmúltban Soros György egy a Wall Street Journalban megjelent cikkben írt arról, hogy miért támogatja az általa egyszerűen csak „reformernek” nevezett ügyészeket.

Az hozzátartozik a történethez, hogy Sorosnak azért kellhetett véleménycikkben kiállni az igazáért, mert az utóbbi időszakban több olyan városban is komolyan megnőtt a bűncselekmények száma, ahol az általa pénzelt ügyészeket választották meg a szavazók.

Steve Hilton szerint „bár az egyik támogatottja – Chesa Boudin – már ki lett ebrudalva, miután még a túlnyomóan liberális San Francisco szavazói is visszahívták az állásából, egy másikra – George Gascón – pedig hasonló sors vár Los Angelesben, Soros továbbra is azt állítja, hogy ez a biztonságot és igazságosságot egyaránt célzó program a józan észen és a bizonyítékokon alapul. Azt állítja, hogy népszerű és hatékony. Mennyire arrogáns és a valóságtól elrugaszkodott fanatikusnak kell lenni, hogy valaki ilyet mondjon? Micsoda sértés ez a beavatkozása miatt áldozattá váló emberek és a családjuk felé.”

„Ahelyett, hogy cikkeket írogatnál a milliárdos erődöd biztonságából, figyelj oda arra, amit egyik magyarként mondok egy másik magyarnak.” Innentől a műsorvezető magyarul folytatja: „Gyere ide, Los Angelesbe és mondjad el ezt azoknak a családoknak, akik elvesztették fiaikat, lányaikat, apjukat, anyjukat!”

A brit-amerikai állampolgár Steve Hilton már az Egyesült Királyságban született, miután szülei 1956-ban kivándoroltak. Édesapja eredeti neve Hircsák István, amit vélhetően a kiejtési nehézségek miatt változtatott Angliában Hiltonra. A Fox News műsorvezetője korábban David Cameron brit miniszterelnök politikai főtanácsadója volt.

 

„Szörnyű árat fizettek az őrült politikákért” azok az amerikai városok és települések, amelyeknek ügyészségi bázisain teret nyertek a Soros György-féle hálózathoz kötődő progresszív-radikális baloldaliak – írja kommentárjában Tom Cotton amerikai szenátor. A Real Clear Politics portálon megjelent, hivatalos statisztikai adatokkal alátámasztott véleménycikkében a republikánus politikus rávilágít: ezekben a demokrata párti befolyás alá eső körzetekben soha nem tapasztalt mértékben emelkedett a gyilkosságok, az erőszakos bűncselekmények és a drogtúladagolás miatt bekövetkezett halálesetek száma.

Az Egyesült Államok történelmében példátlan mértékben növekedett tavaly a gyilkosságok és a kábítószer-túladagolás miatt bekövetkezett halálesetek száma – írja Tom Cotton amerikai szenátor, a Real Clear Politics portálon megjelent kommentárjában. A politikus szerint a halállal végződő erőszakos bűncselekmények számának növekvő tendenciája 2021-ben is folytatódott, a legtöbb vérontás pedig éppen azokban a városokban és településeken történik, ahol az állami és kerületi ügyészségekben teret nyertek a Soros György-féle hálózathoz, illetve a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz kötődő progresszív-radikális baloldaliak.

A baloldal „jogi gyújtogatói” rendszerszinten bélyegzik rasszistának az amerikai jogállamot, visszaélnek jogkörükkel és az ügyészi titoktartással, aminek eredményeként a bűnözés az egekbe szökött gyakorlatilag minden hatáskörükbe tartozó körzetben.

A „Soros-ügyészek” visszautasítják a bűncselekmények és vétségek széles spektrumára, egyebek között a bolti lopásokra vagy a kábítószer-kereskedelemre vonatkozó törvények betartatását – fogalmaz a szenátor. Példaként kiemeli, hogy

  • Chicagóban a Cook megyei államügyész, Kim Foxx elérte, hogy az ezer dollár alatti lopás büntetlenül maradjon,
  • Manhattanben Cyrus Vance Jr. kerületi ügyész nem hajlandó érvényre juttatni a prostitúció visszaszorításáért megalkotott törvényeket,
  • Marilyn Mosby államügyész Baltimore-ban egyoldalúan véget vetett a kábítószer-ellenes háborúnak, és „az amerikai történelem legsúlyosabb drogválsága kellős közepén” nem hajlandó vádat emelni a drogkereskedők ellen,
  • George Gascon Los Angeles-i kerületi ügyész egy időre felhagyott a béke megzavarása, a letartóztatásoknak való ellenállás és a büntetőjogi fenyegetés ellen hozott törvények betartatásával is.

Virrasztás az oxfordi középiskolai lövöldözés áldozataiért december 3-án Michigan államban, néhány nappal azután, hogy a 15 éves Ethan Crumbley megölte négy osztálytársát (Fotó: EPA/Nic Antaya)

A szenátus republikánus képviselője szerint ezek a liberális vezetésű amerikai városok „szörnyű árat fizettek az őrült politikákért”.

 

Egy, a Soros György milliárdoshoz köthető liberális csoport 171,7 millió dolláros (68,3 milliárd forint) állami szerződést nyert Joe Biden amerikai elnök kormányától, hogy segítsen a fiatal migránsoknak elkerülni a kitoloncolást – számolt be a Fox News. A megállapodás 2023 márciusáig tart, ami akár 983 millió dollár (391 milliárd forint) adófizetők által finanszírozott támogatáshoz juttathatja a szervezetet, ha a megegyezést 2027 márciusáig meghosszabbítják.

Az amerikai Fox News két munkatársa, Adam Shaw és Joe Schoffstall csütörtökön arról számolt be, hogy a Soros Györgyhöz pénzügyileg kötődő liberális nonprofit szervezet, a Vera Igazságügyi Intézet (Vera Institute of Justice) 171,7 millió dollár (kb. 68,3 milliárd forint) adófizetők által finanszírozott állami szerződést kötötta Biden-adminisztrációval, amely a későbbiekben akár az egymilliárd dollárt is elérheti, hogy segítsen a kísérő nélküli kiskorúaknak elkerülni a kitoloncolást az Egyesült Államokból.

A Fox News továbbá kiemelte, hogy a megállapodás 2023 márciusáig szól, de akár a 983 millió dollárt (kb. 391 milliárd forint) is elérheti a New York-i székhelyű szervezet finanszírozása, ha 2027 márciusáig megújítják a szerződést.

Úgy tűnik, hogy ez a szerződés az eddigi legjelentősebb, amelyet a szervezet a 2000-es évek közepéig visszamenőleg egyetlen évben a migrációval kapcsolatos szolgáltatásokra költött.

A szervezet már korábban is hozzájutott kormányzati forrásokhoz

A hírportál arra is rámutatott, hogy a Vera intézet a szövetségi adatbázis szerint már korábban is hozzájutott kormányzati támogatásokhoz.

A szervezet 2020. július 1. és 2021. június 30. között 191 millió dolláros (kb. 75 milliárd forint) bevételéből 152 millió dollár (kb. 60,5 milliárd forint) származott kormányzati forrásokból — derült ki a portál szerint a legutóbbi pénzügyi ellenőrzésből.

Mint ahogy arról Breitbart 2018-ban beszámolt, az intézet az Obama-kormányzat idején is 310 millió dollárt (kb. 123,33 milliárd forint) kapott annak érdekében, hogy a kísérő nélküli, idegen gyermekek elkerüljék a kitoloncolást.

A baloldali intézet célként tűzte ki a „tömeges bebörtönzés” megszüntetését az amerikai börtönök és a fogva tartó központok számának csökkentésével. A csoport továbbá támogatja a rendőrség finanszírozásának megszüntetését is — tette hozzá a portál.

Texas állam több megyéje közleményt adott ki, melyben inváziónak minősítették az utóbbi időben tapasztalható, Mexikó irányából érkező illegális migrációt.

Uvalde, Kinney, Terrell, Medina, Burnet és Goliad megyék megyei tisztviselői kedden délután Bracketteville-ben találkoztak, hogy kifejezzék aggodalmukat a Mexikóból Texasba illegálisan átkelő migránsok gyorsan növekvő száma miatt – közölte a Breitbart.

Kinney megye sajtóközleménye részletesen beszámol a megye területén tapasztalható megnövekedett embercsempészet hatásairól. “Június hónapban a Kinney megyei bűnüldöző szervek több mint 67 csempészkísérletet akadályoztak meg” – áll a közleményben.

Texasi lakosként ezt elfogadhatatlannak tartom” – közölte Tully Shahan megyei bíró. “Nem engedjük tovább, hogy Texas szuverenitását olyanok támadják meg, akik nem hajlandók betartani a törvényeinket” – tette hozzá.

“Ezért a mai napon, 2022. július 5-én Kinney megye, csatlakozva több más, a texasi határon fekvő megyéhez, kijelenti, hogy az amerikai alkotmány IV. cikkének 4. szakaszában és a texasi alkotmány 4. cikkének 7. szakaszában használt “invázió” fennállását” – áll a közleményben.

“Azért tesszük meg ezeket a lépéseket, mert reméljük, hogy arra ösztönözhetjük kormányzónkat, hogy ismerje el, hogy invázió van a mexikói határon, és tegye meg a szükséges intézkedéseket Texas szuverenitásának és területi integritásának megőrzése és védelme érdekében” – tették hozzá.

A Breitbart Texas megkereste Greg Abbott kormányzót, hogy reagáljon a megyék nyilatkozatára. Válasz egyelőre még nem érkezett.

 


 

 


 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy az aggodalom Szilágyi Áron drámai sérülése miatt

origo.hu

Magyar Péter egy ócska, undorító, gyáva sz.ar alak volt és marad is

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

mandiner.hu

Ezzel a fotóval mondatná le Orbán Viktort Pankotai Lili (FOTÓ)

ripost.hu

Ennek az öt csillagjegynek hatalmas mázlija lesz húsvétkor

vg.hu

Nehéz éjszakájuk volt az ukránoknak - erőműveket támadtak az oroszok

origo.hu

Retteghet Zelenszkij, súlyos fenyegetést kapott

astronet.hu

Nagy tavaszi szerelmi horoszkóp 2024.: nem fogunk unatkozni a következő időszakban…

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

ripost.hu

Baleset érte az Ázsia Expressz stábját a Fülöp-szigeteken

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat