Létrehozva: 2022.08.18.

BKV-ellenőrből a Jobbik „főtitkárnője”, ki is a Mamuszos?

Különös egy karrier, ennyi biztos.

A gyakran „mamuszosként” emlegetett nő Jakab kabinetfőnöke volt, az utóbbi hónapokban pedig neve folyamatosan botrányok kapcsán jelent meg a sajtóban.

A korábban BKV-ellenőrként is dolgozó Molnár Enikő tizenkét évet dolgozott a Jobbiknál, ebből hat évig önkéntesként, 2016-tól pedig már szerződéssel.

A botrány a nyilvánosság előtt Jakab lakása kapcsán robbant ki. A Bors buktatta le a pártelnököt, hogy az országgyűlés által részére évi 3 millió forintért bérelt, XI. kerületi, Fraknó utcai lakást nem saját célra használja, hanem kiadja albérletbe. Joggal merült fel a kérdés, hogy ha a Fraknó utcai lakásban más lakik, ő hol tölti az éjszakáit, amikor nem vidéken a családjával, három gyermekével.

A Bors erre is megadta a választ. Több alkalommal is felvételeket készítettek egy Csóka utcai lakásnál, amely előtt Jakab autója parkolt, és lencsevégre kapták magát a pártelnököt is, amikor kabinetfőnökével mentek be, majd távoztak reggel. Jakab Péter akkor is az ominózus lakásban volt – órákkal később menekítették ki –, amikor Molnár Enikő letagadta, hogy ott tartózkodna.

Fotó: Bors

A PestiSrácok megírta, hogy mellesleg Molnár Enikő háromgyermekes édesanya. Több mint 10 éve a Jobbik ifjúsági szárnyánál tűnt fel, azóta tudatosan építette politikai karrierjét. Előbb a Jobbikhoz köthető rádióhoz került, aztán a sajtóosztályra, pedig előtte szakmai tapasztalata nem volt: BKV-ellenőrként és postás kisaszonyként dolgozott. Itt ismerkedett meg párjával – aki a három gyermeket neveli, felügyeli, amikor édesanyjuk munkamegbeszéléseket tart a főnökével.

A PestiSrácoknak  később hosszasan mesélt Molnár Enikő múltjáról és pályafutásáról egy volt jobbikos vezető tisztségviselő. Azt mondta, régóta nem nézik jó szemmel a pártban a nő törtetését. Arról is beszélt: köztudott a Jobbikban, hogy Jakab csak showman – valójában Molnár Enikő irányít. Jakab Péterrel még a sajtóosztályon dolgoztak együtt.

„Mi – és itt egy komoly kemény magról beszélek – Jakabot nem tartottuk alkalmasnak a pártelnökségre. Egyszerűen, mert nem karizmatikus. Enikő viszont meglátta benne, hogy könnyen irányítható, felépíthető és eladható. Gyakorlatilag tudatosan választotta és építette” – mondta a forrás. Azt is megsúgta, hogy a szóban forgó lakás után ne a párt, hanem a Jobbik Alapítvány háza táján kutakodjunk.

Állításait alátámasztani látszik az újpesti alapszervezet alelnökének levele, aki annak kapcsán írta a PestiSrácoknak, hogy az újpesti Jobbikban tag Molnár Enikő nem azonos Jakab kabinetfőnökével. Csupán névazonosságról van szó, az újpesti Molnár Enikő példás családanya. Szabó Balázs azt írta, a kabinetfőnökről ők is régóta hallják a pletykákat.

„Pártunkban kifejtett tevékenységét mi, újpesti jobbikosok is rendkívül károsnak ítéljük meg és megdöbbenéssel értesültünk az újabb kirobbant botrányáról. A cikkekben szereplő Molnár Enikőtől közéleti tevékenységétől és a pártban végzett arrogáns viselkedésétől elhatárolódunk, az általa képviselt politika és vezetési stílus nem tükrözi az Újpesti Jobbik által képviselt értékeket”– fogalmazott az alelnök.

Jakab Péter kilépésével számítani lehetett rá, hogy tanácsadója követni fogja a botrányhőst, aki új párt alapításán dolgozik.

A nyilvánosság előtt Jakab Péter autóbaleseténél tűnt fel először a „mamuszosként” is gyakran emlegetett nő, aki ezután rövid idő alatt Jakab Péter egyik legszorosabb munkatársa lett.

Befolyása a hírek szerint akkora volt a pártban, hogy sokan „főtitkárnőnek” emlegették.

A Bors közölte tavaly év végén azt a cikket, amely szerint Jakab Péter meglehetősen közeli viszonyba keveredett Molnár Enikővel, akit aztán később a kabinetfőnökeként nevezett meg. A lap szerint a volt Jobbik-elnök ekkor már hónapok óta élettársi viszonyban élt vele.

Bár kapcsolatukat azóta is tagadják, Gyöngyösi Márton közösségi média oldalán a múlt héten közzé tett Jakab Péternek címzett nyílt levelében úgy fogalmazott:

„Ha Neked az a tanácsadó kell, aki mellett elvesztetted a családodat, elvesztetted az előválasztást, elvesztetted az országgyűlési választást, elvesztetted az elnökségedet, elvesztetted a frakcióvezetőségedet, elvesztetted minden tekintélyedet és elvesztetted a hiteledet, nem foglak visszatartani sem” – utalt Molnár Enikőre a Jobbik új elnöke.

Egyébként Jakab Péter és kabinetfőnöke ellen etikai eljárást is indítottak a Jobbikon belül az ügy miatt, azonban az eljárást indító Szabó Balázst, mint kiderült, kizárták a pártból.

Májusban derült fény arra, hogy a szabolcs-szatmár-bereg megyei Ököritófülöpösön történt jobbikos szexbotrány eseményén is jelen volt Molnár Enikő és Jakab Péter.

Alig csengett le ez a botrány, már követte is egy újabb, amikor a Jobbik elnökségi gyűlése veszekedésbe torkollott, miután Jakab Péter ellen fordult saját szövetségese, Potocskáné Kőrösi Anita. Jakab Péter ekkor lemondással fenyegetőzött.

A jobbikos belviszály odáig fajult, hogy a kamera előtt rendezte Molnár és Potocskáné a közöttük régóta feszülő ellentétet.

Jakab Péter kabinetvezetője Miskolcig követte a Jobbik elnökhelyettesét, és videóra is vette, ahogy inzultálja. A Jobbik-alelnök szerint az őt inzultáló Molnár Enikő tudatmódosító szer hatása alatt állhatott, Jakab Péter kabinetfőnöke azonban tagadta a vádat.

A Jobbik közleményben ítélte el Molnár Enikő miskolci akcióját: „Jakab Péter tanácsadója, Molnár Enikő ma leutazott Miskolcra azzal a céllal, hogy vélhetőleg megzavarja a katakárosultaknak rendezett jobbikos tanácsadást.” Üres provokációnak nevezték az akciót, és hozzátették: a „mamuszos” láthatóan nem a „Nép Pártján” áll, csupán öncélúan balhézik.

Utalva ezzel Jakab utóbbi időben tett megnyilatkozásaira, amely szerint ő a „Nép Pártján” politizál.

Novák Előd, a Jobbik korábbi politikusa, a Mi Hazánk jelenlegi alelnöke mindezt tréfásan „Potocskáné és mamuszkáné” harcának említette egy interjúban.

A sajtóhírek szerint a Jobbik volt elnöke augusztus 20-án jelentheti be, hogy új pártot alapít, miután múlt héten Gyöngyösi Márton felszólítására kilépett a Jobbikból.

Szerdán véget ért Molnár Enikő jobbikos karrierje – tudta meg a Mandiner. A portál szerint a volt pártelnök élettársának hivatalosan a hó végén jár le a szerződése.

A Jobbik a szerdai napon szerződést bontott Jakab Péter kabinetfőnökével, Molnár Enikővel – tudta meg a mandiner.hu. Az egykori „főtitkárnőnek” vélhetően ezek után sem kell majd szembenéznie anyagi gondokkal, Jakab Péter jobbkezére ugyanis jó eséllyel számítanak a bukott pártelnök új formációjában, „A Nép Pártjában”. Utóbbi megalapítását augusztus 20-án jelenthetik be hivatalosan. Molnár Enikőnek hivatalosan a hó végén jár le a szerződése a Jobbiknál.

A Magyar Nemzet már 2020 júniusában megírta, hogy Molnár Enikőnek erős befolyása van a pártelnökre. A lap értesülései szerint a Jobbikban sokan voltak már szem- és fültanúi a Jakab Péter és Molnár Enikő közti indulatos szóváltásoknak. Ilyenkor mindig Molnár Enikő viszi a prímet, nyilvánvalóan ő viseli a nadrágot. Az élettárs nemegyszer vetette már a pártelnök szemére, hogy kizárólag az ő segítségével lehetett csak elnök.

A „főtitkárnő” hihetetlen karriert futott be a Jobbikban, nyilvánvalóan Jakab Péter aktív közreműködésével. Molnár Enikő először postai levélfeldolgozó volt, később BKV-ellenőrként üldözte a bliccelőket.

Ekkor kérte felvételét a Jobbik V. kerületi szervezetébe, ahonnan azonnal a Jobbik sajtóosztályára került. Jobbikos források szerint Jakab már BKV- ellenőrként ismerhette és a kezdetektől „futtatta” a hölgyet. A sajtóosztály több korábbi munkatársa megerősítette a Borsnak, hogy ismeretségük jóval korábbról származik.

Amikor Jakab a Jobbik szóvivője lett, kizárólag Molnár Enikővel volt hajlandó szorosan együttműködni. Ahogy forrásaink kifejezték magukat, a politikán túl is „szimbiózisban dolgoznak”, de soha nem volt kétséges, hogy Enikőé az irányító szerep. ”Szoros emberi viszony van köztük, ez nyilvánvaló, az első látásra„ – jellemezték kapcsolatukat a Bors forrásai. Jakab, mint egy kiskutya követi a hölgyet.

Amikor Jakab Pétert frakcióvezetőnek választották, szinte magától értetődő volt, hogy a Parlamentbe is viszi magával Molnár Enikőt. ”Másnaptól ő lett az első ember a pártban„ – jelentették ki a jobbikosok.

Agresszív és erőszakos természete mellett ekkortól nevezték el a pártban Főtitkárnőnek. Kizárólag rajta keresztül juthat bárki közel a párt elnökéhez. Senki nem hívhatja közvetlenül Jakab Pétert, előbb a főtitkárnőnél kell bejelentkeznie.


A jobbikosok szerint Molnár Enikő mindent tud a párt dolgairól és pénzügyeiről, ingatlanokról, bérelt irodákról, az összes stikliről. ”Ma ő a párt legnagyobb zsarolási potenciálja„ – mondták róla.

Jakab bevitte a Jobbik Alapítvány kuratóriumába is

 

Jutalmul Molnár Enikőt már tavaly bejegyezték a Jobbik Magyarországért Alapítvány Kuratóriumi tagjai közé.

 

Háromgyerekes családanya

 

Molnár Enikőnek három gyermeke van, a nagyobbak 7 és 5 év körüliek, a harmadik 2019 márciusában született.Hogy mennyi időt tölt ténylegesen a gyerekeivel, az a pártban tabutéma. Egy sajtóst, aki ezzel kapcsolatban megjegyzést mert tenni, azonnal kirúgtak a pártból.

A kabinetfőnöknő nagyon szeret szelfizni, képeit gyakran körbeküldi a pártban.

 

Sok mindent elárulnak a róla készült videófelvételek is...


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Saját gyerekét ütötte-verte a csodaedző - óriási a botrány

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

ripost.hu

Kiderült, együtt maradt-e a Házasság első látásra kedvenc házaspárja

mandiner.hu

Nincs visszaút: megkezdődött az illegális migránsok őrizetbe vétele Nagy-Britanniában

origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

travelo.hu

Tudtad, hogy Horvátországnak is van Holt-tengere? Ráadásul egy szigeten

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Rettenetes dolog történt Tóth Gabival, figyelmeztetést adott ki az énekesnő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Minden eddiginél sikeresebb volt az idei CPAC-Hungary

POLITIK

Ismét rakétákkal támadják az oroszok Odesszát

POLITIK

A közel-keleti háború elmérgesedése fenyeget

POLITIK

A háború ellenére nőtt a magyar gazdaság