Létrehozva: 2022.07.30.

Idén is négy napos programsorozat lesz az államalapítás ünnepén

Ezt közölte a rendezvények kommunikációs ügynöksége.

Augusztus 18. és 21. között a tavalyinál is több programhelyszín és „hamisítatlan fesztiválhangulat” várja a látogatókat. Az államalapítás ünnepén pedig Európa legnagyobb tűzijátékát tekinthetik majd meg az érdeklődők - emelték ki.

A négynapos fesztiválon idősek és fiatalok, családok és baráti társaságok egyaránt megtalálhatják a kedvükre való programot - írták. Idén sem maradnak el a hagyományos állami programok: a tisztavatás, a légiparádé, a zászlófelvonás és a Szent Korona-látogatás, miként az egyházi események, az ünnepi szentmise és a Szent Jobb-körmenet sem. Ezek mellett viszont a Szent István napi rendezvények - fogalmaztak - „számos egyéb kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget is kínálnak”.

Könnyűzenei koncertekkel várja majd a látogatókat a Szabadrét Fesztivál, a Retró Tabán színpada, a Road Movie Live és az Utcazene Fesztivál. Az Operett Korzó „fülbemászó slágerekkel”, a Panoráma Classical pedig klasszikus zenei előadással várja az érdeklődőket. A legkisebbek és szüleik a Varázsliget színes programkavalkádján szórakozhatnak. Idén is megnyitja kapuit a Magyar Ízek Utcája, lesz Csárdafesztivál, az úgynevezett street foodok kedvelőit a Food Truck Show várja - sorolták.

A magyarországi megyék és települések előtt a Városok sétányán, a magyar történelem legnagyobb hősei előtt a Hősök útja programjain tiszteleghetnek az érdeklődők.

Idén is megrendezik a hagyományos népi kultúra legkiemelkedőbb alkotásainak seregszemléjét, a Mesterségek ünnepét. Számos program várja a divat és a dizájn szerelmeseit is a Bálnában és a Nehru-parton.

„Az ünnepi rendezvénysorozat csúcspontja Európa legnagyobb tűzijátéka lesz”, amelyet a hagyományoknak megfelelően augusztus 20-án, szombat este tartanak - ismertette az ügynökség.

Az egyes programokról és rendezvényekről tájékozódni lehet a folyamatosan frissülő szentistvannap.hu weboldalon - olvasható a közleményben.

Az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére augusztus 20. hivatalos állami ünnep.

Az idei fogyasztói árak megegyeznek a 2021-es Szent István Nap áraival, ezzel is támogatva az ünnepi hangulatot – írta a Magyar Turisztikai Ügynökség szerkesztőségünkhöz küldött levelében. 

A csapolt és a dobozos sör ára sem változik a tavalyihoz képest, egyaránt 350 forintért vásárolhatják meg a négynapos, ingyenes rendezvény ideje alatt. A kisüzemi főzdék egyik legismertebb sörfajtája, az IPA szintén kezdeményes áron, mindössze 400 forintért lesz kapható az ünnepség ideje alatt. A kedvezményes árakat kínáló helyek a rendezvény hivatalos matricájával lesznek megjelölve.

A Szent István Napra kilátogató vendégek idén is fix és jutányos áron juthatnak hozzá a rendezvényhelyszíneken kínált ételekhez és italokhoz, ami a múlt év tapasztalatain alapuló, tudatos stratégiai döntés eredménye. A szervezők azt szeretnék, hogy a Szent István Nap étel- és italkínálata mindenki számára megfizethető legyen. Ennek része, hogy a Szent István Nap termékeit árusító hivatalos partnereket a látogatók egy jól látható, Szent István Nap-logóval ellátott matrica különbözteti meg a nem hivatalos partnerektől.

A szervezők olyan szempontok mentén választották ki a partnercégeket, amelyek mind minőségben, logisztikai háttérben, mind pedig a széles spektrumú termékpalettában megfelelnek az elvárásoknak, továbbá képesek kiszolgálni és termékeikkel ellátni a Szent István Nap helyszíneinek többmilliós látogatószámát.

Magyarország születésnapjának méltó megünneplését a Szent István Nap húsznál is több programhelyszíne, többszáz programja és változatos műsorkínálata teszi lehetővé. Az augusztus 20-ai ünnepnap programja a zászlófelvonással és a Szent István-napi díszünnepséggel kezdődik.

Családi és gyermekprogramokkal, könnyű- és komolyzenei koncertekkel, valamint hagyományos magyar ízekkel várják a látogatókat az államalapítás ünnepén, a Szent István Nap rendezvényein augusztus 18–21. között. A húsznál is több rendezvényhelyszínen több száz program között válogathatunk majd fővárosszerte - írja a Magyar Turisztikai Ügynökség szerkesztőségünknek küldött közleményében.

Magyarország születésnapjának méltó megünneplését a Szent István Nap húsznál is több programhelyszíne, több száz programja és változatos műsorkínálata teszi lehetővé. A „fesztiválhangulatot” többek között koncertek tucatjai, könnyűzenei csemegék, valamint ismert és népszerű hazai és külföldi előadók biztosítják majd a nemzet fővárosában, Budapesten.

A Retro Tabán fellépői között hazánk rockéletének klasszisai – többek között: Deák Bill Gyula, Nagy Feró és a Beatrice, Hevesi Tamás, Török Ádám és a Mini, Takács Tamás Dirty Blues Band, valamint az EDDA Művek – kaptak helyet, míg a Road Movie Live Műegyetem rakparti helyszínén a fiatalabbak érdeklődésére számot tartó Ivan & The Parazol, Kaukázus, Bohemian Betyars, Hiperkarma, és a Kelemen Kabátban lépnek fel. A Szabadréten a legjobb DJ-ké és az elektronikus zenéé lesz a főszerep, amíg az Utcazene Fesztiválon elsősorban külföldi előadókkal ismerkedhetünk meg.

A programkínálat gerincét a hagyományos állami események adják: az augusztus 20-ai ünnepnap programja a zászlófelvonással és a Szent István-napi díszünnepséggel kezdődik, ezt követően kerül sor a Magyar Honvédség Légi Parádéjára, a Kapisztrán téren pedig különleges hadászati bemutatókat és kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők.

A hagyományos hadi technológiák rajongói az 1927-ben épült Pannónia hajót csodálhatják meg, és az idén is megtekinthető az eredetileg 1938-ban megépített, ikonikus Aranyvonat. A Városok sétányán 348 magyar város zászlóinak, megyéinek, valamint a történelmi Magyarország 102 városának látványos installációját mutatják be, míg nemzetünk ikonikus sportolóival a Sporthősök programsorozat keretein belül ismerkedhetünk.

A Szent István Nap szervezői idén is gondoltak a magyar gasztronómia szerelmeseire: míg a hagyományos fogások kedvelőit a Magyar Ízek Utcája és a Csárdafesztivál várja, addig az ínycsiklandó street foodokat a Food Truck Show standjainál kóstolhatják meg az érdeklődők.

A rendezvény tavalyi sikerére való tekintettel újra megrendezik a Divat & Design Fesztivált a Bálnában, ahol a látogatók a legrangosabb magyar tervezőkkel találkozhatnak, kipróbálhatják kézügyességüket a kézműves foglalkozásokon, továbbá fenntarthatósági programokon és figyelemfelkeltő kerekasztal-beszélgetéseken is részt vehetnek. A Nehru-parton idén is megnyitja kapuit a Művészkert. Itt sehol máshol nem látott egyedi zenei produkciók, filmvetítések és érdekes beszélgetések várják az irodalom és a kultúra szerelmeseit.

A gyermekkel érkezőknek a városligeti Varázsliget programkínálatából érdemes szemezgetniük, míg a népi kultúra szerelmeseit a nagy hagyományokkal bíró Mesterségek Ünnepe várja. Fülbemászó klasszikus dallamokért a Gellért-hegyi Panoráma Classical színpadához, az operettslágerekért pedig a Vigadó téri Operett Korzóra lesz érdemes kilátogatni.

A Szent István Nap rendezvényeinek ékköve az idei évben is az augusztus 20-ai tűzijáték.

A programokkal kapcsolatos információk az alábbi honlapon érhetők el: https://szentistvannap.hu/

 


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gyalázatosan támadják a világhírű magyar idegsebészt

origo.hu

Amerikai OnlyFans-sztárpárról készít filmet a magyar rendező

borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

hirtv.hu

Jobbikos múltú háttéremberek segítik Magyar Pétert a szervezésben

ripost.hu

4 csillagjegy, akikre április végén nagy harc vár! Érdemes készülniük

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

origo.hu

Cserpes Laura bikiniben búcsúzott az Ázsia Expressztől

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Soros szervezetei állnak a palesztin-párti aktivisták mögött.

POLITIK

Orosz szóvivő: Nincs meg a feltétele az béketárgyalásoknak

POLITIK

6 milliár dollár értékű USA fegyver máris indul Ukrajnába

POLITIK

Erdogan bírálta az amerikai egyetemi tüntetőkkel történteket