Létrehozva: 2022.07.21.
Módosítva: 2022.07.21.

Genderőrület Németországban

A genderpropaganda észrevétlenül begyűrűzött a nyugat-európai mindennapokba.

A magyar gyermekvédelmi népszavazáson több mint 3,3 millió ember utasította el az erőszakos genderideológiát, hiába hivatkozott a balliberális oldal folyamatosan arra, hogy az egész csupán jobboldali kitaláció, ami nem is létezik a valóságban, írta Facebook-bejegyzésében az Alapjogokért Központ, amely szerint ezzel szemben az igazság az, hogy a genderpropaganda észrevétlenül begyűrűzött a nyugat-európai mindennapokba, mára messze túllépett az elméleti vitán, és súlyos gyakorlati következményei vannak.

Az Alapjogokért szerint ennek tökéletes példája a német zöld-szocdem-liberális koalíciós kormány, amely egy liberalizált „transzszexuális törvény” által akarja elismerni a nemek „sokszínűségét”. „Ennek értelmében még a felnőtt kort sem várják meg Németországban, ugyanis a törvénytervezet szerint 14 éves kortól orvosi vizsgálat és szakvélemény nélkül (!) bárki önállóan, szabadon változtathatja meg a nemét és a keresztnevét” - mutat rá az Alapjogokért.

„Az orvosi szakértői vélemény kizárásával az ideológiai fanatizmus felülírja a szakértelmet, ezzel rengeteg problémát okozhatnak a későbbiekben az érintetteknek. Az új rendelkezés értelmében csak be kell menni a helyi anyakönyvi hivatalba és kérvényezni a nemváltást, amit rögtön el is végezhetnek a felnőttek számára” - emeli ki az Alapjogokért, rámutatva: a 18 év alattiak esetében a törvény szerint szükség van a szülő beleegyezésére, ám ha ezt a szülő nem adja meg, a gyermek kérheti a bíróságtól, hogy zárják ki az eljárásból a szülőt. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag nem állítanak korlátot a kiskorúak nemváltása elé.

„Magyarországon a gyermekvédelmi népszavazás és törvény támogatottsága okán az eljövendő generációk védve vannak a genderideológiától. Mindazonáltal a magyar baloldalon folyamatosan igyekeznek egy visszataszító és torz világot megvalósítani a »tolerancia« jegyében – ám ha a magyar embereken múlik, akkor nem járhatnak sikerrel” - hangsúlyozta az Alapjogokért.

Nyolcéves gyermek esetében engedélyezte egy bíró Spanyolországban, hogy megváltoztathassa a nemét a születési anyakönyvi kivonatán. A bíró arra hivatkozott, hogy a kislány elég érett ahhoz, hogy meghozzon egy ilyen döntést, ráadásul évek óta fiúként tekint magára. A szülők már tavaly is próbálkoztak a nem megváltoztatásával a dokumentumon, ezt azonban egy másik bíró megakadályozta, éppen azzal indokkal, hogy a kislány még túl fiatal ehhez a döntéshez. Az elmúlt egy év és egy másik bíró azonban a jelek szerint megtette a hatását, és immáron a kislány anyakönyvi kivonatán hivatalosan is az állhat, hogy ő fiú.

A genderideológia elburjánzását nemcsak a spanyol eset példázza jól, hanem egy amerikai is. New York városában egy gördeszkás versenyen a női kategóriában indult egy 29 éves transznemű nő, Ricci Tres. A biológiailag férfinak született versenyző meg is nyerte a versenyt, maga mögé utasított mindenkit, köztük a második helyezést elérő 13 éves lányt is, valamint a harmadik helyezett 16 évest. A hat döntős versenyző közül négyen 18 év alattiak voltak, így az erőviszonyok finoman szólva sem voltak kiegyenlítettek. A transznemű sportolók ügye egyébként is nagy figyelmet kap mostanában, miután több szövetség is megtiltotta a transznemű nők biológiai nőkkel szembeni versenyzését éppen amiatt, mert nem igazságosak az erőviszonyok.

Mindeközben a brit közmédia, a BBC vezetősége olyan képzésre küldte az alkalmazottait, ahol a genderideológiához kapcsolódó dolgokat tanulhattak, jelentette a brit The Telegraph. Például azt, hogy ma már több mint 150 gender létezik, és ezek száma folyamatosan nő. Emellett megjelentek új személyes névmások is a nemi semlegesség és a genderelvek jegyében, amelyeknek használatára buzdították a résztvevőket. Az alkalmazottak figyelmét arra is felhívták, hogy ha azt hallják, hogy valaki nem jól használja egy személy esetében a névmásokat, azt azonnal hívják félre, és magyarázzák el neki, mi a gond.

Az emberek neméről szóló diskurzus a politikai színtéren is állandó figyelmet kap. Az Egyesült Államokban több demokrata képviselő is kiállt egy olyan határozat támogatása mellett, amely a transzneműek jogairól szól. A törvénytervezet átfogó keretet adna a transznemű és nem bináris emberek számára, biztosítva azt, hogy ezeket az embereket nem éri diszkrimináció vagy üldözés a nemi identitásuk miatt.

A felmérések azonban azt mutatják, hogy az amerikai emberek nem támogatják teljes mértékben a genderideológiát és azt, hogy több mint százféle nemi identitás létezzen. A Pew Research friss felmérése azt mutatja, hogy az elmúlt években nőtt azon amerikaiak száma, akik szerint mindenkinek a születéskor meg van határozva a neme és ezáltal a nemi identitása. Az amerikaiak 60 százaléka van ezen a véleményen, míg tavaly ez az arány még 56 százalék volt, 2017-ben pedig csupán 54. Az eredményeket elnézve nem igazán éri el célját az amerikaiak körében a transzlobbi, amely azt sugallja, hogy bármikor meg lehet változtatni az ember nemét.

Eltitkolják a szülők elől a tananyagot

Nem hajlandó egy londoni iskola elárulni a szülőknek, hogy pontosan mit tanítanak a gyerekeknek a balliberális ideológiákról. A Haberdashers’ Hatcham College-ban folyó jelenségre az egyik anyuka hívta fel a figyelmet, miszerint a gyerekeknek posztert kellett készíteniük a Black Lives Matter mozgalomról. Más esetnél a diákok a fehér felsőbbrendűségről és az elnyomó rendszerről tanultak. Az iskola üzletileg érzékenynek titulálja a tananyagot, ami törvényileg védett, ezért nem hajlandó azt közzétenni.

Egy ügyvéd szerint azonban elfogadhatatlan ez a kifogás, ráadásul közérdek, hogy a szülők tudják, mit tanítanak a gyerekeiknek. Az iskola egyébként nem sokkal ezelőttig a Haberdashers’ Aske’s Hatcham College nevet viselte Robert Aske után, aki az intézmény adakozója volt az 1600-as években. Aske-ot azonban nemrég problémásnak ítélték, mivel egyszer befektetett egy vállalatba, amely rabszolgakereskedelemmel foglalkozott. Emiatt aztán már nem tartották illőnek, hogy az iskola a nevét viselje.
 

Megválaszthatják a nemüket a németek

Tizennégy éves kortól mindenki szabadon megváltoztathatja majd nemcsak a keresztnevét, de a nemét is Németországban egy újonnan bemutatott, még formálódó törvénytervezet szerint. Marco Buschmann szövetségi igazságügyi miniszter és Lisa Paus család-, idős-, nő- és ifjúságügyi miniszter egy közös sajtótájékoztatón tegnap Berlinben elmondta: mindhárom kormánypárt egyetért abban, hogy a transzszexuálisokról szóló jogszabályt fel kell váltani egy új törvénnyel.

Szakértők ugyanis arra hívták fel a figyelmet, hogy a jelenlegi szabályozás nemcsak elavult, de diszkriminatív is. A törvénytervezet szerint 14 éves kortól egy egyszerű anyakönyvi eljárás révén mindenki önállóan és szabadon határozhatja meg a nemét és a keresztnevét, ehhez pedig nem lesz szükség semmiféle orvosi vizsgálatra, sem szakvéleményre. Marco Buschmann szerint bár statisztikailag ritka, de egyébként teljesen normális, hogy vannak olyan emberek, akiknek a szexuális identitása eltér a biológiai nemüktől.
Továbbra is a gyerekek állnak a genderlobbi középpontjában: a diákok étkeztetését a genderszabályok betartásához kötnék, és megjelent a családbarát drag show. A felnőttek szerint azonban a gyerekeket csak összezavarják az ideológia egyes elemei.

Az amerikaiak többsége szerint a gyerekeket azzal a névmással kellene illetni, amelyik egyezik a biológiai nemükkel, derül ki a Harvard–Harris felméréséből.

A megkérdezettek 59 százaléka adta ezt a választ, további 60 százalékuk pedig úgy vélte, hogy a nemi identitásra utaló névmások használata egy eltúlzott dolog, ami még inkább összezavarja a gyerekeket a saját nemüket illetően. A felmérés viszont arra is rámutatott, hogy az amerikaiak egy szintén nagy része, 41 százalék, úgy gondolja, hogy a gyerekeknek kellene megválasztaniuk a rájuk vonatkozó névmásokat.

De nemcsak a névmások miatt fájhat a gyerekek feje az Egyesült Államokban, hanem az iskolai étkeztetés miatt is. Az amerikai iskolák ugyanis eleshetnek az étkezési támogatásoktól, ha nem alkalmazkodnak a nemi identitás elfogadásával kapcsolatos előírásokhoz. A mezőgazdasági minisztérium nemrég bejelentette, ahhoz, hogy az iskolák támogatásokat kapjanak a diákok ebédjéhez, reggelijéhez és egyéb élelmiszerekhez, be kell tartaniuk az 1972-es oktatási módosításokról szóló törvény IX. cikkelyében foglaltakat a diszkrimináció tilalmát illetően.

Ide tartozik a diszkrimináció tilalma a szexuális orientáció és a nemi identitás alapján, azaz a fiúkat be kellene engedni a lányok öltözőjébe, a tanároknak pedig a megfelelő névmásokat kellene alkalmazniuk a transznemű diákokkal szemben. Az iránnyal kapcsolatban többen is kritikát fogalmaztak meg, miszerint a Biden-kormányzat bele akarja keverni a politikát a gyerekek étkeztetésébe.

Vannak ugyanakkor olyan helyek, ahol a gyerekeket védeni akarják a genderideológiától. Texasban a képviselőház republikánus tagja, Bryan Slaton bejelentette, hogy törvényt fog kezdeményezni a gyermekek drag queen előadásoktól való védelme érdekében. Mindez azután történt, hogy Dallasban a múlt hétvégén egy bárban olyan drag show-t tartottak, amit családbarát élménynek tituláltak, és ahol gyerekek is voltak a nézők között. Slaton szerint az eset elborzasztó volt, és felhívta a figyelmet arra a súlyos jelenségre, miszerint a felnőttek szexualizálni akarják a gyerekeket.

Mindeközben Észak-Karolinában továbbra is menetel az LMBTQ-ideológia, az állami amerikaifutball-csapat, a Carolina Panthers szurkolócsapatába bekerült az első transznemű szurkolólány. A 29 éves Justine Lindsay elmondása szerint ez egy nagy pillanat számára, és büszke rá, hogy lebontotta ezt a falat. „Úgy gondolom, hogy több embernek kell ezt látnia. Nem azért, mert elismerésre vágyom.

Csak azért, hogy rámutassunk, mi folyik a világban” – fogalmazott a transznemű nő. Az orvostudomány jelenlegi állása szerint pedig a Justine Lindsay-hez hasonló transznemű nők nemsokára szülhetnek is. Egy Újdelhiben praktizáló orvos, Narendra Kaushik azt tervezi, hogy méhtranszplantációt végez egy biológiai férfin, amelynek célja, hogy a magukat transznemű nőnek azonosító személyek is ki tudják hordani a gyermeket.
Az orvos szerint minden transznemű nő annyira nő akar lenni, amennyire csak lehetséges, és ebbe beletartozik az anyaság is.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lemondta a válogatottságot minden idők egyik legjobb focistája

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

life.hu

Iszak Eszter már nem tudta, mit vegyen fel, ezért úgy döntött, segít a sorstársain

vg.hu

Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

ripost.hu

Titokzatos égi jelenséget észleltek szerte a világon, 40 évvel ezelőtt is láthatták már ezeket az idegen fénypontokat – Fotó

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 793. napja – az orosz győzelem kulcsa: Csasziv Jar

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A Gyurcsány-Bajnai-korszakért rajong Magyar Péter tanácsadója

POLITIK

Hídpénz-botrány: Súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna