Létrehozva: 2022.07.21.

Fegyveres migránsbandák Ausztriában?

Egyre több migráns érkezik a szomszédos országba.

Szerző ripost

Drámaian nő a beadott menedékkérelmek száma Ausztriában. Az osztrák kormány keresi az együttműködést Magyarországgal, Bécsben is aggódnak ugyanis az egyre agresszívabb, felfegyverzett migránscsoportok miatt.

Ausztriában az idén hetvenezer menedékkérelemre számítanak – az Ukrajnából menekülőket nem számítva –, ami figyelemreméltó szám, hiszen 2015-ben, a nagy migránsáradat évében kilencvenezer kérelmet adtak be az országban, mutatott rá a napokban a Kronen Zeitung.

A lap szerint a balkáni útvonalon óriási üzletet csinálnak a nemzetközi csempészbandák, negyvenötezer ember készül, hogy még a tél beállta előtt nyugatra jusson. Iránban, Törökországban és Egyiptomban tizenkétmillió ember vár arra, hogy Európába mehessen.

A Kronen Zeitung rámutatott, hogy egyre nagyobb a nyomás a szerb–magyar határon. A helyzet súlyosságára két példát is említett. Július elején több tucatnyi afgán és pakisztáni migráns támadt egymásra a szabadkai erdőben, a lövöldözésnek két halálos áldozata is volt. Szollár Ádám, a Vajdasági Ifjúsági Fórum volt elnöke lapunknak akkor azt nyilatkozta, tömegével jelentek meg Szabadkán és a környező határ menti településeken a migránsok, ennek eredményeként pedig egyre botrányosabb incidensek történtek.

Különösen aggasztónak tartja az osztrák belügyminisztérium, a határhoz közeli szerb razziát. Múlt csütörtökön nagy mennyiségű fegyvert, lőszert és szúróeszközöket foglalt le a szerb rendőrség a migránsoktól Szabadkán, Zomborban, Nagykikindán és Belgrádban.

Az MTI jelentése szerint a rendőrség három gépfegyvert, egy puskát, négy pisztolyt, 12 különböző kést, valamint macsétákat, bárdokat, bokszereket, illetve 182 darab, különböző kaliberű töltényt foglalt le. Ezen felül a rendőrök kisebb mennyiségű marihuánát, pszichoaktív szereket tartalmazó tablettákat, 12 mobiltelefont, három hamis személyi igazolványt és három hamis útlevelet is lefoglaltak.

A migránshelyzet ráirányította az osztrák hatóságok figyelmét a Magyarországgal való együttműködés fontosságára.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a múlt csütörtökön Bécsben egyeztetett osztrák partnerével, Alexander Schallenberggel. A magyar tárcavezető úgy fogalmazott, „az illegális migráció miatt Magyarország déli határa gyakorlatilag ostrom alatt áll”. Emlékeztetett, idén már több mint százhúszezer illegális migránst tartóztattak fel a magyar határon, két és félszer annyit, mint tavaly ilyenkor.

A migránsok ráadásul agresszív és erőszakos magatartást tanúsítanak, felfegyverkeztek, és nem szégyellik használni a fegyvereket egymásra is, de fenyegették a magyar rendőrséget is – sorolta. Szijjártó hangsúlyozta, a kormány nagyra értékeli, hogy az illegális bevándorlás elleni fellépésben Ausztria közös álláspontot képvisel Magyarországgal.

Folyamatos a nyomás: kedden Kelebiánál 15 fős migránscsoportot tartóztatott fel a rendőrség

Folyamatos a nyomás: kedden Kelebiánál 15 fős migránscsoportot tartóztatott fel a rendőrség

Fotó: Police.hu

Franz Ruf közbiztonsági főigazgató és Gerald Tatzgern, az osztrák Szövetségi Bűnügyi Hivatal csempészet- és embercsempészet elleni hivatalának vezetője a héten a szerb–magyar határra utazott a magyar rendőrséggel egyeztetni az ORF szerint. A határon mintegy ötven osztrák rendőr teljesít szolgálatot, Gerhard Karner osztrák néppárti (ÖVP-s) belügyminiszter a múlt hétvégén kulcsfontosságúnak nevezte a magyar–osztrák együttműködést az embercsempészet elleni küzdelemben.

Karner kedd este a Vorarlberg LIVE-nak a brit modell európai szintre emelését sürgette. Nagy-Britannia Ruandával kötött megállapodást arról, hogy az afrikai országba küldjék az illegális migránsokat, akik aztán ott folyamodhatnak menedékjogért. Karner rámutatott, jelenleg rengeteg illegális migráns érkezik olyan országokból, mint Tunézia, Pakisztán, India vagy Banglades, nekik gyakorlatilag nincs esélyük menedékjogra. „Meg kell akadályoznunk, hogy ezek az emberek veszélybe sodorják az életüket” – tette hozzá.

A liberális Zöldekkel koalícióban kormányzó ÖVP terveit a jobboldali ellenzék nem tartja elég meggyőzőnek.

Nemrég Georg Mayer, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) európai parlamenti képviselője azt mondta, „az ÖVP mindig is kötelességtudóan beleegyezett az új uniós migrációs paktumba, tudván, hogy ez elsősorban Brüsszel pozícióját erősíti, és gyengíti a nemzetállami kompetenciát migrációs kérdésekben”. „Ausztria az ÖVP és a Zöldek alatt migrációs mágnessé vált. 2021-ben például egymillió lakosra körülbelül 4500 menedékkérelem jutott. Ez több mint háromszorosa az uniós átlagnak” – mutatott rá Mayer.

„Míg 2020-ban 14 760 menedékkérelem érkezett Ausztriába, addig 2021-ben 38 615, azaz több mint két és félszer annyi. Egyértelmű tehát, hogy az osztrák kormány alapvetően semmit sem tett, vagy alig tett valamit a menedékjoggal visszaélő, főként illegális migránsok beáramlásának megfékezése érdekében” – fejtette ki.

A szabadságpárti politikus szerint szoros együttműködésre van szükség hazánk és Ausztria között, az osztrák kormánynak pedig uniós szinten is ki kell állnia a magyar migrációs politika mellett.

A Breitbart hírportál írása szerint egy a Soros György milliárdos oligarchához köthető migrációtámogató csoport csaknem 172 millió dollárt érő szerződést írt alá azzal a céllal, hogy segítsen a fiatal illegális határátlépőknek.

A Vera Institute of Justice a szövetségi megbízás keretében ügyvédet biztosít a kísérő nélküli gyermekek és fiatalok számára, hogy elkerüljék az Egyesült Államokból való kitoloncolást. Tehát az amerikai szövetségi kormány az adófizetők pénzéből finanszíroz egy olyan bevándorláspárti magánszervezetet, amely az amerikai hatóságok törvényes jogérvényesítési intézkedéseit támadja ügyvédi hálózata révén.

A megállapodás jelenleg 2023 márciusáig érvényes, de az összeg akár 983 millió dollárra is emelkedhet, ha 2027 márciusáig meghosszabbítják. A Vera Insitute 2020. július 1. és 2021. június 30. között elért 191 millió dolláros bevételéből 152 millió dollár származott kormányzati forrásokból. Az intézet főleg az úgynevezett tömeges fogvatartás megszüntetésére törekszik az Egyesült Államokban található börtönök számának csökkentésével. A radikális baloldali csoport egyike azoknak a szervezeteknek, amelyek támogatják a rendőrség finanszírozásának megszüntetését is.

A Vera Institute of Justice már Barack Obama korábbi elnök ideje alatt is 310 millió dollárt kapott a fiatalkorú illegális bevándorlók kitoloncolása elleni tevékenységére. A „jogvédő” társaság és Soros György Nyílt Társadalom Alapítványai között nagy az átjárás, a milliárdos számos díjjal és pénzforrással támogatta a múltban a migránssegítő szervezet munkatársait.

 

Magyarország biztonsága az első!

Tovább emelkedik a rendőrök és a katonák bére, valamint megállapították a határvadászok bérét is - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) pénteken.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az elhúzódó háború és a déli határon erősen fokozódó migrációs nyomás miatt a kormány az ország védelmének megerősítéséről döntött.

Most Magyarország biztonsága az első, és azoknak a rendőröknek, katonáknak és határvadászoknak a megbecsülése, akik a magyar emberek védelmét választják hivatásuknak - fogalmaztak. Hozzátették: a kormány ezért tovább emeli a rendőrök és a katonák bérét, valamint megállapította a határvadászok bérét is.

A rendőrök és katonák újabb béremelése két lépcsőben valósul meg: idén szeptemberben, majd 2024 januárjában. A legutóbbi béremelés januárban történt, akkor tíz százalékkal nőtt az rendőrök és katonák illetménye, majd februárban hat havi fegyverpénzt is kaptak, amellyel a kormány a járvány elleni védekezésért és a határvédelemért tett szolgálataikat ismerte el - emlékeztettek.

A kormány mostani döntése értelmében a belügyminiszter irányítása alatt álló rendvédelmi szervek és az Országgyűlési Őrség hivatásos állományú tagjai illetménye átlagosan bruttó 116 916 forinttal emelkedik az első ütemben. A hivatásos béremelés első része szeptember 1-jével lép életbe, a fennmaradó 2024 január 1-jével.

A mostani emelés a tiszthelyettesi állománynál átlagosan 30-44 százalék közötti, a tiszteknél átlagosan 18-25 százalékos bérfejlesztést jelent. A jelentős változást jól érzékelteti a pályakezdő illetmények növekedése, hiszen 2022 szeptember 1-jével a tiszthelyettesek az eddigi 267 000 forint helyett 384 000 forintos, a pályakezdő tisztek az eddigi 393 000 forint helyett 510 000 forintos illetménnyel kezdhetik meg pályafutásukat - ismertették.

Tájékoztattak arról is, hogy nem csak a rendőrök, hanem a katonák bére is tovább nő.

A katonák újabb béremelése - a rendőrökhöz hasonlóan - két lépcsőben valósul meg, idén szeptembertől, majd 2024 januárjától jelentős illetményemelésben részesülnek.

Azt írták: 2022-ben a hivatásos, a szerződéses és a tényleges szolgálatot teljesítő önkéntes tartalékos katonák illetményének megemelésére mintegy 11,2 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre. 2023-ban az emelés megtartása érdekében biztosított lesz 49,1 milliárd forint keretösszeg, majd 2024 januárjától az illetményemelésre további 32,8 milliárd forint keretösszeget terveznek be.

Ez azt jelenti, hogy egy kezdő közkatona jelenlegi 280 343 forintos illetménye szeptembertől 399 180 forintra, 2024 januárjától 439 098 forintra, míg egy kezdő őrmester illetménye a jelenlegi 375 064 forintról szeptembertől 421 834 forintra, 2024 januárjától 509 287 forintra emelkedik.

Közölték: a katonákra most a háborúval járó biztonsági kockázatok miatt a honvédelemben van szükség. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter elrendelte a Magyar Honvédség harcképessége, reagálóképessége, vezetési rendje készenlétbe helyezésével kapcsolatos egyes előkészítő feladatokat, ennek keretében a tervezettnél több gyakorlatot hajtanak végre.

Emellett a kormány folytatja a haderő-fejlesztését és létrehozta a Honvédelmi Alapot - tették hozzá.

Kiemelték: szintén az ország biztonságának megerősítésére létrejön a Határvadász Ezred, amelynek kifejezetten a határvédelem és az illegális migráció elleni védekezés a feladata.

A közlemény szerint a déli határ felé irányuló illegális migráció folyamatos, sőt egyre növekszik. A migránsok egyre szervezettebb és erőszakosabb módszerekkel próbálnak bejutni az országba. A háború miatt minden eddiginél nagyobb migrációs hullámokra is fel kell készülni - jelezték.

Arról is beszámoltak, hogy a határőrizeti feladatok ellátására a Készenléti Rendőrség keretein belül létrejön a Határvadász Ezred, amely a tervek szerint négyezer fős lesz, az állomány feltöltése folyamatosan történik majd. A határvadászok kiképzést kapnak, vizsgát és esküt kell tenniük és új, önálló szerződéses jogviszonyban három éves határozott időtartamra szerződtetik őket.

A határvadászok rendőri jogosítványokat kapnak az illegális migránsokkal szembeni fellépésre, fegyverviselésre és rendészeti eszközök alkalmazására jogosultak, továbbá igazoltatnak, elfoghatnak és előállíthatnak, idegenrendészeti intézkedést tehetnek, kép- és hangfelvételeket készíthetnek - írták.

A határvadászra a rendvédelmi hivatásos állomány más tagjaihoz hasonló jogosultságok érvényesek, a feladataik ellátásához szükséges képzés időtartama alatt 300 000 forint illetményre jogosultak, a határvadász feladatok tényleges megkezdését követően pedig megközelítőleg 400 000 forint illetményre számíthatnak - közölték.

A KTK tájékoztatása szerint az újabb rendvédelmi és honvédelmi béremelésre és a határvadászokra idén összesen közel 52 milliárd forintot biztosít a kormány.

Szerző ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megalázta Szoboszlai csapatát a sportvilág 17 éves szupertehetsége

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

vg.hu

Waberer's: kiderült, ki áll a milliárdos nagybevásárlás mögött

ripost.hu

Most jött: brutális baleset és dugó az M7-esen, zajlik a mentés

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

travelo.hu

Büszkeség: Több magyar szálloda is Európa legjobbjai közé került

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert