POLITIK

Szerző Ripost

1 hónapja

60 migráns akart áttörni Magyarországra

Afgán, pakisztáni, bangladesi és indiai migránsok 60 fős csoportja próbált áttörni Magyarországra

Szerző Ripost

Afgán, pakisztáni, bangladesi és indiai migránsok 60 fős csoportja próbált áttörni Magyarországra a hajnali szerbiai fegyveres bandaháború helyszínéről, a makkhetesi erdőből. A magyar rendőrök azonban Ásotthalomnál elfogták őket - derül ki a police.hu híréből. 

A magyar rendőrök cseh kollégáikkal együttműködve határsértők hatvan fős csoportját tartóztatták föl Ásotthalom külterületén szombaton este fél hét előtt. A határ túloldalán a makkhetesi erdő van, ahol szombat hajnalban fegyveres háború tört ki két migránsbanda között. 

Ellenőrzésük során a csoport tagjai afgán, indiai, pakisztáni és bangladesi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem

SZEMÉLYAZONOSSÁGUKAT, SEM MAGYARORSZÁGI TARTÓZKODÁSUK JOGSZERŰSÉGÉT HITELT ÉRDEMLŐEN NEM TUDTÁK IGAZOLNI.

Helyi információk szerint afgánok és pakisztániak csaptak össze szombat hajnalban a magyar határ közelében a szerbiai Szabadkánál. A lövöldözésben ketten meghaltak, többen súlyosan megsérültek, egy 16 éves lány válságos állapotban van.

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint több súlyos sérült van, a rendőrség, a katonaság és a mentőszolgálat is nagy erőkkel vonult a helyszínre.

A Blic szerb hírportálnak nyilatkozva egy helyi lakos azt mondta,

AFGÁN ÉS PAKISZTÁNI MIGRÁNSCSOPORTOK CSAPTAK ÖSSZE.

Információk szerint a migránsok késekkel és fegyverekkel is támadtak egymásra a magyar határ közeli erőben. A helyiek hajnalban riasztották a rendőrséget, akik a fegyverropogásra lettek figyelmesek.

A legfrissebb információk szerint több súlyos sérültet is kórházba szállítottak,

 EGY 16 ÉVES LÁNY ÉLETVESZÉLYES ÁLLAPOTBAN VAN, ÉS KETTEN MEGHALTAK.

A helyiek beszámolói szerint a mentők folyamatosan szállítják a sérülteket, Makova Sedmica települést – amelynek a közelében történt a lövöldözés – a rendőrség lezárta, nem lehet sem elhagyni, sem belépni a területére. 

A szabadkai rendőrségre éjjel háromkor érkezett bejelentés, hogy a szerb-magyar határ mellett fekvő erdőből fegyverropogás hallatszik. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrség különleges egységei, amelyek golyóálló mellényben közelítették meg a helyszínt. Az erdőt és az arra vezető utakat lezárták.

eszámolók szerint az utóbbi időben nőtt a nyomás a szerb-magyar határszakaszon, és arra is volt példa, hogy a migránsok megdobálták a határőröket, így

AZ SEM ZÁRHATÓ KI, HOGY A MOST HASZNÁLT FEGYVEREKET EREDETILEG NEM EGYMÁS, HANEM A HATÁRT VÉDŐK ELLEN AKARTÁK HASZNÁLNI.

 

Kocsis Máté: Itt az ideje, hogy felálljon az önálló határvadász testület!


A frakcióvezető közölte, csak idén 100 ezernél többen próbáltak illegálisan Magyarországra lépni, válogatott módszerekkel, hol alagutakon, hol létrán, hol kövekkel, hol fegyverrel. A katonák és a rendőrök állják a sarat, de a háború miatt nagy szükség lenne a munkájukra az ukrán határnál is.

Itt az ideje, hogy felálljon egy önálló határvadász testület, ami kizárólag a határvédelemmel foglalkozik! Magyarország biztonságából nem engedhetünk!

Kettő-négyezer határvadász kell ahhoz, hogy Magyarország meg tudja védeni határait. Erről is beszélt Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök úgy fogalmazott: Magyarországra példátlan teher nehezedik az Ukrajnában zajló háború és a déli határt sújtó migrációs nyomás miatt.

A napokban 19 afgán és román embercsempészt fogtak el Romániában. A rendőrök 40 millió forint készpénzt és luxus autókat foglaltak le. A bandát fél éve figyelte a román határrendészet. Teherautókon próbáltak migránsokat csempészni Magyarországra, hűtőszekrényekbe és koporsókba rejtették el őket.

Napról napra fokozódik a migrációs nyomás Magyarország déli határán – derül ki a Kormány facebook oldalára feltöltött videóból is. Azt írják: idén már több mint 105 ezer migráns akart illegálisan bejutni Magyarországra a határzárnál. A videó tanúsága szerint a bevándorlók agresszívek: kövekkel támadnak a rendőrökre és látszik, hogy felkészülten, szervezetten érkeznek a határra, például létrákat is hoznak. Csütörtökön 713 migránst tartóztattak fel, vagy akadályoztak meg a határátlépésben.

A migránsokat segítő embercsempészek szövevényes üzlethálózatot alakítottak ki azért, hogy minél több embert tudjanak illegálisan átjuttatni a határon. Míg tavaly egész évben 400 embercsempészt fogtak el a rendőrök, ebben az évben számuk már most elérte a 750-et.

„Nem tudjuk megállítani a migránsokat azzal a szervezeti erővel, ahogy eddig képesek voltunk rá, mármint, hogy eddig képesek voltunk megállítani.”

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy példátlan nyomás nehezedik most Magyarországra. Ukrajna felől 800 ezer menekült, délről pedig az év eddig eltelt időszakában több mint 100 ezer illegális határátlépő sújtja az országot.

„Most, hogy a háborús zóna közeledik keleti határainkhoz minden egyes perc, amit a katonáink nem felkészüléssel, a védelmiképesség megerősítésével, mondjuk úgy, hogy gyakorlatozással töltenek el az luxus, az megengedhetetlen, kidobott idő, tehát a katonákat onnan le kell vezényelni, hogy részt tudjanak venni a magyar hadsereg fölpörgetett fejlesztési programjának a végrehajtásában.”

Orbán Viktor hagsúlyozta: határőrséget kell szervezni, ami határvadász századokból áll. A miniszterelnök azt mondta: 2-4 ezer emberre lesz szükség.

„Most már azért riasztólövések is vannak, tehát ha valaki figyeli a déli helyzetet, akkor látja, hogy egyre erőszakosabbak az embercsempészek és az illegális migránsok és hát erőszakkal szemben plüssmacikkal és virágcsokrokkal nem lehet védekezni, tehát nekünk most néhány ezer jól kiképzett határvadászra lesz szükségünk a következő hónapokban, ha a belügyminiszter megoldja, akkor ez a belügyminisztérium keretein belül marad, ha nem akkor attól függetlenül azon kívül kell majd megoldanunk.”

Orván Viktor azt mondta: az uniótól elvárható lenne, hogy elismerje Magyarország sajátos helyzetét és megadja a hozzá megfelelő pénzügyi támogatást. 

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy fiatalon meghalt magyar színész, egy titokzatos tehetség tragédiája

borsonline.hu

Varga Mihály fontos bejelentést tett, ez minden magyart érint

borsonline.hu

Mindjárt lecsap a vihar, több megyére már riasztást adtak ki

vg.hu

Milyennek látják a Donbasz katonái a nyugati fegyvereket?

ripost.hu

3 csillagjegy, akik őrületesen jók az ágyban

magyarnemzet.hu

Panaszkodó, aktivista bírót vett védelmébe az Országos Bírói Tanács

origo.hu

Magyar sztárok, akik eltitkolták házasságon kívül született gyereküket

mindmegette.hu

9 könnyű nyári fogás, ha van otthon friss bazsalikom

ripost.hu

Így főzd a szilvalekvárt, ha nem akarsz órákig a tűzhely mellett állni

ripost.hu

Egy időutazó megjósolta II. Erzsébet királynő halálát

ripost.hu

Letolta a bugyiját, less be alá: szeméremdobját mutatja a vadóc álomnő

ripost.hu

Sokkot kapott a kismama, amikor meglátta, mi lapul a szendvicsében

További cikkek

POLITIK

Drasztikus szabályokkal spórol Nyugat-Európa

POLITIK

Kritikus a migrációs helyzet, több mint 160 ezer migránst állítottak meg eddig

POLITIK

Magyar nőt ölt a migráns Bécsben. És a 15 éves lányát.

POLITIK

KIEGÉSZÜL A GÁZ ÉS ÁRAMSZÁMLA TARTALMA

POLITIK

Megérkezett az ENSZ-főtitkár Ukrajnába

POLITIK

Romániában is seflelt Joe Biden és családja

POLITIK

Vége lesz a migránsok utaztatásnak a La Manche csatornában?

POLITIK

Európai szinten is kiemelkedő a magyar GDP-növekedés