Létrehozva: 2022.06.20.

Történelmi jobboldali győzelem Spanyolországban

Az Alapjogokért Központ küldöttsége ott volt a helyszínen.

Az Alapjogokért Központ küldöttsége (Szánthó Miklós főigazgató, Kovács István stratégiai igazgató és Farkas Vajk nemzetközi igazgató) spanyol partnerei meghívására a helyszínen követte az ottani belpolitika szempontjából nagy jelentőségű andalúziai tartományi választásokat - írja közleményük.

Az andalúz választásokon a jobboldal történelmi győzelmet aratott, míg a baloldali erők, azaz az ibériai országot kormányzó szocialisták és szélsőbaloldali partnereik történelmi vereséget szenvedtek a legnépesebb spanyol tartományban, emeli ki az Alapjogokért, hozzátéve: Andalúziát a spanyol átmenet, 1978 óta négy évtizeden keresztül a szocialisták kormányozták.

Először 2018-ban győzött a jobboldal, amely akkor koalíciós kormányt alakított, a most vasárnapi választásokon után pedig tovább erősödött a jobboldali blokk. A vasárnapi választások eredményeképpen a Néppárt egyedül alakíthat kormányt a 8,5 milliós lakosságú tartományban és a konzervatív VOX is növelte képviselői számát a tartományi törvényhozásban.

Az andalúz választások egyértelmű üzenete, hogy az emberek nem kérnek a korrupt szocialista vezetésből, amely gazdasági kudarcokat halmozott egymás után, és nem kérnek az újkommunista erők ideológiai nyomulásából sem.

Az Alapjogokért Központ küldöttsége részt vett a VOX eredményváróján, ahol a párt alelnökével, parlamenti frakcióvezetőjével és több képviselőjével egyeztetett a spanyol helyzetről. Egyöntetű vélemény volt, hogy a baloldal történelmi bukása kedvező az országnak, mint ahogy az is, hogy az andalúz választások előrevetítik, a jövő évi országos választásokon jó eséllyel megbukhat a spanyol baloldali-kommunista kormány.

Az Alapjogokért Központ arról is tárgyalt partnereivel, hogy elengedhetetlen a nemzeti-konzervatív erők együttműködése, melynek motorja a magyar jobboldal nemzetközi építkezése.

Az európai szuverén nemzetek szabad együttműködésére van szükség – nyilatkozta korábban  Santiago Abascal, a spanyol VOX párt elnöke.

A migráció veszélyeire is figyelmeztetett a spanyol jobboldal egyik képviselője a madridi parlamentben.

Nem létezik békés multikulturalizmus – jelentette ki a spanyol jobboldali VOX párt egyik képviselője a spanyol törvényhozásban mondott korábbi beszédében. Rocío De Meer arra figyelmeztetett, ha tovább folytatódik a liberális migrációpárti politika, az a nemzeti kultúrák eltűnéséhez vezet.

A beszédet megelőzően nem sokkal tették közzé azokat az adatokat, miszerint a Spanyolországban érkező migránsok száma a múlt hónapban 32 százalékkal növekedett az egy évvel korábbi adathoz képest.

A helyzetet a képviselő migrációs inváziónak nevezte, szerinte a helyzet leírására nyugodtan lehet az invázió kifejezést használni, annak ellenére, hogy a baloldal szerint ez túlzás. Elmondta, hogy nem csupán néhány menekültről van szó, hanem emberek millióiról, akiket a gazdasági és politikai elit érdekei miatt akarnak betelepíteni a kontinensre.

Arra kérte a spanyol baloldali képviselőket, hogy nézzék meg, milyen társadalmi problémákat okozott a tömeges bevándorlás többek között Németországban, Svédországban és Franciaországban.

Kifejtette, hogy a multikulturalizmus valójában egy hiedelem, amelynek az állítása, miszerint létezik az egymástól eltérő kultúrák békés egymás mellett élése, valójában hazugság. Felhívta a figyelmet, hogy Franciaországban már 700 olyan terület van, ahol nem érvényesül a francia jogrendszer.

Kiemelte, hogy a spanyol városrészeket is romba dönti a bevándorlás. Szerinte a liberálisok a felelősek ezért, akik a civil szervezetekkel együtt támogatják a bevándorlást.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ha önnél is lapul egy a padláson, akkor milliomos - érdemes alaposan körülnézni

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

metropol.hu

Szerelmével tért vissza a képernyőre Tóth Andi

vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

hirtv.hu

Pánik a Momentumnál: nem tudja a párt összegyűjteni az ajánlásokat, ezért levélben kért segítséget támogatóitól + videó

origo.hu

Fontos hír érkezett III. Károly király egészségügyi állapotáról

ripost.hu

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Hídpénz-botrány: Verőlegények és a kötözős banda

POLITIK

Újabb atomfegyverkezés kezdődhet Európában

POLITIK

Zavaros mesével rukkolt elő Karácsony

POLITIK

Menczer Tamás: Magyar Péter hazatért a baloldalra, oda, ahová való