Létrehozva: 2022.06.20.

Meghaladta a 100 ezret az illegális migránsok száma.

Egyre nagyobb a migrációs nyomás a déli határszakaszon.

Szerző Ripost

Idén január 1. és június 19. között már 100 177 alkalommal vontak eljárás alá illegális migránsokat, valamint az őket segítő embercsempészeket. Tavaly ugyanebben az időszakban ez a szám 43 272 volt.

Meghaladta a 100 ezret az illegális migránsokkal szemben folytatott rendőri intézkedések száma, ami közel két és félszerese a tavalyinak.

A Police.hu tájékoztatása szerint amellett, hogy az intézkedések száma jelentősen növekedett, a határsértők fokozódó agressziójával is meg kell küzdeniük a szolgálatot teljesítőknek.

A határvédők napi szinten találkoznak létrán átmászó, különböző tárgyakat dobáló – egyre gátlástalanabb – illegális migránsokkal, akik jellemzően a rendőrségi, honvédségi járműveket, kamerákat rongálják meg különböző nagyságú kövekkel, karókkal, fadarabokkal, tégladarabokkal – ezzel jelentős anyagi kárt okozva.

Ezek a támadások sok esetben személyi sérülést is okoztak, legutóbb egy rendőr fejét találta el egy kő.

A nagy létszámú migráns csoportok érkezését az embercsempészek is segítik. Idén január 1. és június 19. között (170 nap alatt) a rendőrök 741 embercsempészt fogtak el, akik 7449 illegális migráns szállításában működtek közre. Tavaly ugyanebben az időszakban 392 embercsempészt vontak intézkedés alá, akik 2350 migránst akartak illegálisan Magyarországra behozni vagy továbbvinni. Ezekben az adatokban is közel kétszeres a növekedés.

Összességében elmondható, hogy folyamatosan nő a hazánk államhatárát jogellenesen átlépők vagy azt megkísérlők száma, akik nem válogatnak az egyre agresszívebb eszközökben sem. Azonban a magyar rendőrök a katonákkal, polgárőrökkel, fegyveres biztonsági őrökkel, külföldi társszervekkel közösen mindent megtesznek annak érdekében, hogy az országunkban élők biztonságban érezhessék magukat és határozottan lépnek fel a jövőben is a jogsértőkkel szemben.

Mindez azt jelenti, hogy a déli határ védelmét ősszel tovább kell erősíteni – hangsúlyozta közösségi oldalán Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára. Hozzátette: itt lenne az ideje annak, hogy Brüsszel érdemi részt vállaljon az EU külső határainak védelmi költségeiből, és erejét ne a kvótajavaslatok újbóli előterjesztésére fordítsa. idén már több mint 97 ezer illegális migránst tartóztattak fel a magyar hatóságok, míg tavaly eddig időarányosan csak 42 ezret.

Ez azt jelenti, hogy idén megduplázódhat a nyomás a tavalyihoz képest, pedig a tavalyi is két és félszerese volt a tavalyelőttinek. A Police.hu tegnap arról írt, hogy „ma van az év 168. napja, és már 238 esetben érte támadás a határvédőket a déli határszakaszon”.

A rendőrségi portál beszámolt arról, hogy csütörtökön Kunbajánál a határsértők kővel fejbe dobtak egy rendőr főtörzsőrmestert, könnyű sérülést okozva, továbbá megdobáltak egy járművet valamint egy magasfigyelőt is. A szolgálatot teljesítő rendőrök és katonák huszonnégy óra alatt összesen 610 határsértőt tartóztattak fel, és 234 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország déli határszakasza folyamatos nyomás alatt van, és nincs olyan körülmény, ami arra mutatna, hogy ez a nyomás véget fog érni - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán szombaton.


 

Bakondi: Folyamatos nyomás alatt van a déli határ

Támadják és fenyegetik a határt védő rendőröket és katonákat a migránsok

Fotó: Facebook/Magyarország Kormánya

Bakondi György kiemelte, hogy az elmúlt évekkel összehasonlítva, példátlanul jelentős a migráció növekedése, megközelíti a százezret az idén elfogott határsértők száma.

A  belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta: a magyar kormány migrációs politikája 2015 óta konzekvens. Szükség lenne ugyanakkor arra, hogy az Európai Unió felülvizsgálja az eddigi migrációs politikáját, és erőforrásokat is biztosítson azoknak az országoknak, amelyek a legnagyobb nyomásnak vannak kitéve, és amelyek az Európai Unióban élők biztonságát is védelmezik - fejtette ki.

Bakondi György elmondta, hogy csak az idén több mint 300 esetben támadták meg a határon szolgálatot teljesítő rendőröket és katonákat, és számtalan esetben megrongálták a határvédő eszközöket, berendezéseket.

Tartós nyomásra kell berendezkedni, ehhez a szükséges jogi feltételeket is biztosítani. Olyan tartós határőrizeti rendszert kell kialakítani, amely ennek a nyomásnak hosszú távon is képes ellenállni, és biztosítani a magyarországi belbiztonságot - fogalmazott. Hozzátette: a körülmények további erőforrásokat és jogi szabályozásokat is igényelnek.

A főtanácsadó jelezte: Magyarország déli határszakaszához főként Afganisztánból, Pakisztánból, Indiából és Szíriából érkeznek migránsok. Mint mondta, az ottani gazdasági helyzet, a megélhetési problémák, a jobb élet reménye, illetve az embercsempészek tevékenysége készteti az embereket, hogy útnak induljanak, és „bőséges az utánpótlás.”

Emlékeztetett, hogy törökök falat építettek az iráni és a szír határra, és mind a két helyen milliók várakoznak, hogy bejussanak Törökországba. Az országban már 3,7 millió migráns és menekült tartózkodik, akiknek egy része az Európai Unióba tart.

Ezekre a kérdésekre európai megoldásokat kell találni, ami semmiképpen nem az érkezők szétosztása és legalizálása - fejtette ki.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy éhínséget okozhat Afrikában az orosz és az ukrán búzaszállítmányok hiánya, ami emberek sokaságát kényszerítheti arra, hogy a túlélés érdekében elinduljanak. Ezért nagyon fontos mindent megtenni annak érdekében, hogy a búza eljusson a rendeltetési helyére és megelőzhető legyen, hogy százezrek, milliók induljanak el Európa felé - emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

A fokozódó migrációs helyzet ellenére a liberális Robert Golob miniszterelnök vezette szlovén kormány bejelentette, hogy év végéig elbontanák a Horvátországgal közös határon lévő kerítést.

Pedig a balkáni útvonalon érkező bevándorlók száma nem hogy csökkenne, de folyamatosan nő, ami egyáltalán nem indokolja a lebontást. Mi több, egy németek által vezetett Europol-munkacsoport letartóztatott nyolc embercsempészt és 127 segítőt, akik egy migránscsempész hálózatot működtettek Európában, többek között Magyarországon, Szerbiában, Ausztriában és Németországban.

A vád szerint a bűnözők mintegy tízezer bevándorlónak segítettek bejutni a kontinensre, akik többnyire Afganisztánból és Szíriából érkeztek. A csempészek a közösségi médiában hirdették szolgáltatásaikat, és a hírek szerint olyan videók is készültek, amiken fegyverekkel voltak láthatók a magyar határ mentén. Mindeközben Franciaországban éppen egy bevándorlót gyanúsítanak azzal, hogy injekciós tűvel támadt emberekre.

A gyanúsított egy húszéves tunéziai, munkanélküli férfi, aki mindenféle tartózkodási engedély nélkül van az országban, két éve pedig elítélték családon belüli erőszakért. Az ügyészi hivatal arról még nem adott tájékoztatást, hogy a fecskendőben volt-e bármiféle anyag, Franciaország-szerte és más európai országokból viszont szintén hasonló esetekről érkeztek hírek, ahol az áldozatok különböző reakciókról számoltak be a támadások után, mint például emlékezet- és kontrollvesztés.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, mit beszélt a játékvezető a videobíróval a Clásicón a meg nem adott gól után

borsonline.hu

Fényképes bizonyítékot hozott a jövőből egy időutazó

hirtv.hu

Paláver - Magyar Péter megjelent provokálni Szentkirályi Alexandra standjánál + videó

ripost.hu

Jó híreket kapott a drukkerlány, aki a kemoterápia miatt ajándékozta el a meccsjegyét

hirtv.hu

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

origo.hu

Meglepő dolgot tett a súlyos beteg Károly király

mindmegette.hu

Ezt eszi a Dűne sztárja, Zendaya egy nap – mutatjuk a mintaétrendet

ripost.hu

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Terrorriadó a német strandokon: Felfegyverkeznek a fürdők az erőszak ellen

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

POLITIK

Sulyok Tamás: Magyarország nem adja fel szuverenitását

POLITIK

Elfogadják-e végre a migránstörvényt a brit parlamentben?

POLITIK

Magyar Pétert már körbefonta a dollárbaloldal