Létrehozva: 2022.06.15.

Joe Biden feje fölött összecsapnak a hullámok

Minden összeesküdött Joe Biden amerikai elnök ellen?

Szerző Ripost

Úgy tűnhet, minden összeesküdött Joe Biden amerikai elnök ellen, emiatt a frusztráltság is egyre erősebb a Fehér Házban. A demokraták amiatt aggódnak, hogy Biden megismételheti Jimmy Carter korábbi demokrata elnök bukását.

A jelek szerint Joe Biden és csapata képtelen úrrá lenni a válságok sorozatán, ilyen többek között az infláció szárnyalása, Oroszország ukrajnai inváziója és a kongresszusban uralkodó patthelyzet – olvasható a brüsszeli Politico hírportál elemzésében. Adrienne Elrod, Hillary Clinton elnöki kampányának egyik tanácsadója szerint Biden kezéből kicsúszott a dolgok irányítása, szerinte sokkal jobb munkát kellene végeznie abban is, hogy emlékeztesse az amerikaiakat, mennyire szörnyű lenne, ha republikánusok visszatérnének a hatalomba. Az elmúlt hetekben több botrány is kellemetlen helyzetbe hozta az elnököt, kiderült például, hogy összevissza beszélt azzal kapcsolatban, mikor figyelmeztették a bébitápszer-ellátással kapcsolatos problémákra.

Az is megnehezíti a jelenlegi elnök feladatát, hogy az utóbbi időben jelentős fluktuáció tapasztalható az elnöki hivatalban. Többek között Jen Psaki fehér házi szóvivő is elhagyta már a süllyedő hajót. Az idegesség megmutatkozik abban is, hogy az utóbbi hetekben az elnöki stáb egyre agresszívebb hangot üt meg a republikánusokkal szemben is, valamint mindenért Vlagyimir Putyin orosz elnököt okolja. Ez ugyanakkor aligha fog segíteni csökkenteni az inflá-ciót vagy éppen térdre kényszeríteni Oroszországot.

A közvélemény-kutatások is azt mutatják, hogy az amerikaiak érzik, Biden nincs a helyzet magaslatán. A CNN hírcsatorna szerint a republikánusok az elmúlt nyolcvan év legjobb eredményét érhetik el a novemberi félidős választásokon a képviselőházban, és a megszokotthoz képest jóval nagyobb többséget szerezhetnek. Ráadásul Joe Biden politikájának a felmérések szerint jelentős az elutasítottsága a főbb billegő államokban is, amelyek viszont rendkívül fontosak a választás eredménye szempontjából.

Biden lehetséges legnagyobb ellenfele, Donald Trump megítélése is változik az amerikaiak szemé-ben, legalábbis ezt jelzi, hogy a megkérdezettek között folyamatosan csökken azok aránya, akik szerint a korábbi elnök felelős a 2020. január 6-i, a Capitoliumnál történt zavargás miatt.

Douglas Brinkley, a Rice University történésze a Politicónak azt mondta, Jimmy Carter is az infláció, a negatív gazdasági várakozások, valamint amiatt szenvedett vereséget, mert az emberek úgy látták, az Egyesült Államok elveszti befolyását.

Titkos éjszakai migránsjáratok

 

A New York Post beszámolója szerint az utóbbi hetekben majdnem minden éjszaka egy olyan repülőjárat érkezik New York államba, amelyen migránsok utaznak. A főleg hispán származású fiatal férfiakat buszokkal szállítják tovább. Az érkezések számának növekedése miatt új repülőteret is használatba kellett állítani, a szálak pedig egyenesen az állam kormányzójához vezetnek a republikánus politikusok szerint.

A New York Post arra is rámutat, hogy a jelenség hátterében a novemberi félidős választások állhatnak, a kormány ugyanis valószínűleg el akarja kerülni a káoszt a déli határon, ezért szállítják a migránsokat repülővel. Mindeközben hétfőn a becslések szerint egy csaknem tízezer fős migránskaraván indult útnak a mexikói–guatemalai határtól az Egyesült Államok felé, amit az eddigi legnagyobb karavánnak titulálnak.

Az amerikai Népszámlálásai Iroda áprilisi népességfelmérése szerint Joe Biden amerikai elnök hivatali idejének kezdete óta eddig mintegy kétmillióval nőtt meg a külföldi születésű lakosok lélekszáma az Egyesült Államokban, ebből 1,35 millióra becsülik az illegális bevándorlók számát - jelentette a The Washington Times című konzervatív lap.

A Népszámlálási Iroda havonta készít felméréseket: az áprilisi adatok szerint összesen 47 millió olyan amerikai él az Egyesült Államokban, aki nem születésétól fogva amerikai állampolgár; ez a legmagasabb szám, amelyet kormányzati felmérés vagy népszámlálás során valaha feljegyeztek az ország közel 250 éves történelme során.

A 2021 januárja és 2022 áprilisa között történt népességmozgás azt jelzi, hogy Biden 16 hónapos elnöksége alatt átlagosan havi 132 ezer külföldi érkezett Amerikába, közel kétharmaduk pedig illegálisan lépte át a határt.

A külföldön születettek száma Barack Obama volt amerikai elnök első ciklusa idején (2008-2012) havi 59 ezerrel, második ciklusában pedig 76 ezerrel növekedett. Az őt követő elnök, Donald Trump koronavírus-járvány előtti hivatali idejében (2016-2019) havonta 42 ezer új külföldi érkezett Amerikába.

Ezek ugyan több év átlagai, ha azonban továbbra is ilyen ütemben nő a külföldről érkező, törvényes és illegális határátlépők száma, mint ahogyan azt az amerikai Népszámlálási Iroda áprilisi felmérése kimutatta, akkor az Egyesült Államok lakosságának kis híján 15 százalékát külföldi születésűek tehetik ki 2023 szeptemberére.

Legnagyobb mértékben az Amerika nyugati partján fekvő Kalifornia állam érintett az újonnan érkező külföldi népességet illetően, ott ugyanis az elmúlt szűk másfél évben több, mint félmillió ember telepedett le. Kalifornia után Florida (390 ezer) és Pennsylvania (375 ezer) tagállamokban mérték a legmagasabb számokat.
 

Nem megoldás a fegyverek betiltása

Ellentmond az amerikai fegyvertartás szigorítását követelő vélemények logikájának az FBI statisztikája, amely kimutatja, hogy Kalifornia államban követik el a legtöbb úgynevezett aktív fegyveres incidenst az egész országban. Ez azért meglepő, mert itt vannak az Egyesült Államok területén a legszigorúbb fegyvertartási követelmények.

Kaliforniának, amelyet az ország legliberálisabb államának tartanak, a fegyvertárak kapacitását szabályozó rendelkezései is vannak, továbbá a fegyvervásárlás is sokkal szigorúbb feltételekhez kötődik, mint az Egyesült Államok más államaiban. Az FBI jelentése viszont azt is megmutatta, hogy 2021-ben megnövekedett azon incidensek száma, amelyekben a fegyverüket törvényesen viselő polgárok megakadályoztak egy támadást, amivel számos ártatlan életet menthettek meg.

Egy új közvélemény-kutatás szerint tízből nyolc amerikai úgy véli, hogy a gazdaság helyzete Joe Biden elnök alatt romlott, és sokan aggódnak a saját pénzügyeik miatt az élelmiszer- és a benzinárak emelkedése közepette. A Wall Street Journal–NORC felmérése szerint a megkérdezettek nyolcvanhárom százaléka „rossznak” vagy „nem túl jónak” minősítette a nemzetgazdaságot.

A felmérésre válaszolók több mint egyharmada azt mondta, hogy egyáltalán nem elégedett a pénzügyi helyzetével, ami az elmúlt ötven év legmagasabb elégedetlenségi szintjét jelenti. A megkérdezettek 38 százaléka pedig úgy nyilatkozott, hogy pénzügyi helyzete az elmúlt néhány évben romlott – ez a legmagasabb arány a 2008-as globális pénzügyi válság után. Elemzők szerint az amerikaiak rossz gazdasági kilátásait az egekbe szökő infláció határozza meg, amely áprilisban negyvenéves csúcsra, 8,3 százalékra emelkedett.

A Breitbart hírportál riportja szerint ez a felmérés néhány nappal az után készült, hogy Joe Biden elnök azt mondta, az amerikaiak „pénzügyileg kényelmesebben élhetnek”, és kevesebb adósságuk van, mióta beiktatták hivatalába. Biden elnök nem tisztázta, hogy milyen kritériumokat használt fenti állításának alapjául.

A Fehér Ház Vlagyimir Putyin orosz elnököt és az ukrán válság nyomán kialakult gazdasági helyzetet hibáztatja a jelenlegi rekord-inflációért, de elemzők szerint inkább 2021-es hatalmas amerikai gazdaságélénkítő csomag volt felelős a gazdaság túlfűtéséért és a rekordinflációért. Amikor túl sok pénz van forgalomban áruhiány mellett, az leértékeli a dollárt, így a megtakarítások értéke is jelentősen csökken.

DeSantis Soros ellen


Ron DeSantisnak, Florida állam republikánus kormányzójának kampánycsapata figyelemfelhívó kampányt indít az államban, hogy fellépjen Soros Györgynek a spanyol ajkú kisebbséget célzó manipulációja ellen, miután a spekuláns által pénzelt befektetési csoporthoz került az állam legnagyobb, spanyol ajkúakat megszólító médiavállalata. A kampány – „alerta”, vagyis figyelem – arra koncentrál, hogy felhívja a figyelmet Soros György manipulációs kísérletére, valamint arra, hogy Florida állam DeSantis kormányzó vezetésével szembeszáll a nagyvállalati és baloldali dezinformációval.

 

 


 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Varga Judit sírva mondta el, hogyan kínozta Magyar Péter - videó

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

metropol.hu

„Mikes Anna csak egy van” – durván beszóltak Tóth Gabinak

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Maximilian Steinmann

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

hirtv.hu

Újabb megdöbbentő poszttal jelentkezett Varga Judit Magyar Péterről

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

astronet.hu

Április havi horoszkóp: nagy felismeréseket tehetünk

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat