Létrehozva: 2022.06.12.

Ismét Magyarországot vegzálja Brüsszel

Ismét a liberális NGO-k akarják diktálni az ütemet Brüsszelben?

Szerző Ripost

 A Riporterek Határok Nélkül egyik brüsszeli rendezvényén hosszasan kritizálták Magyarország médiahelyzetét, megjegyezve, hogy a magyar médiapiacon jelen van a jobboldal is. Vera Jourová uniós biztos egy közeli munkatársa erre válaszul jelezte, hogy már „kreatívan" keresik a megoldásokat, hogy a médiapiac helyzetét a jogállamisággal összekötve ismét kötelezettségszegési eljárásokat tudjanak indítani Magyarország ellen - írja Facebook-oldalán Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter úgy fogalmaz: Nagyon sajnáljuk, hogy egyes NGO-kat és a brüsszeli bürokratákat ennyire zavarja, hogy jobboldali kormányzású országban jobboldali médiumok is vannak.

Remélem azon tagállamok esetében is ilyen alaposan fogalmazzák meg a fenntartásaikat, ahol baloldali kormányok alatt megengedik baloldali lapok létrejöttét és érvényesülését! - áll a posztban.

Továbbá jeleznénk, hogy az Európai Bizottság nem rendelkezik hatáskörrel médiaügyekben, a jogállamisági kondicionálást pedig csak az uniós költségvetést veszélyeztető ügyekben lehet alkalmazni! Jó lenne, ha ezekben az időkben a valódi problémákra keresnék kreatívan a megoldásokat, nem pedig Magyarország újabb vegzálására - teszi hozzá.

Egyre többen nyilatkoznak elismerően Magyarország álláspontjáról az olajembargó kapcsán. A holland miniszterelnök után ugyanis már Litvánia elnöke is igazat adott a magyar kormányfőnek - írta Varga Judit szombaton a Facebook-oldalán.

Az igazságügyi miniszter szerint az elmúlt hetek vitáiból két következtetést vonhatunk le:

1. Dacára az óriási ellenszélnek, hazánknak sikerült ismét megvédenie álláspontját azokkal szemben, akik szinte teljesen elrugaszkodtak már a valóságtól és olyan szankciókat akarnak bevezetni, amelyek nekünk jobban fájnának, mint a célországnak.

2. Újra bebizonyosodott, hogy a nyugati mainstream nyomása ellen csak mi vállaljuk fel a vitát. Hiába haszonélvezői az embargó alóli mentességnek más tagállamok is, egyedül mi vagyunk azok, akik felemelték a hangjukat és tűzön-vízen átmennek az emberek érdekeiért.

„Mi vagyunk a racionalitás utolsó bástyája. És ha már mindenkinek elmentek otthonról, mi akkor is maradunk, megvédjük Magyarországot és vele együtt egész Európát!” - fogalmazott Varga Judit.

Az Ukrajnát sújtó háború áremelkedést, magas inflációt és áruhiányt okozott az egész kontinensen, ezeket a káros következményeket csak akkor küzdhetjük le, ha Európa felhagy az eddigi politikával és a békét finanszírozza - szögezte le Varga Judit egy másik Facebook-bejegyzésében, melyet Egy mondat a békéről címmel osztott meg a közösségi oldalon.

Az igazságügyi miniszter posztja elején felidézte: immár több mint száz napja zajlik háború keleti szomszédunkban. Az elhúzódó harcok alapján pedig sajnos kijelenthetjük, hogy a konfliktus nem is fog egyhamar véget érni - tette hozzá.

Úgy tűnik azonban, mintha mára az európai döntéshozók is lemondtak volna a békéről. Helyette újabb és újabb szankciókat követelnek, holott azok csak a válságot mélyítenék és tönkretennék az egész európai gazdaságot - mutatott rá a tárcavezető.

"Áremelkedés, magas infláció, termékhiány. Ezeket mind csak akkor tudjuk megfékezni, ha Európa felhagy az eddigi politikával és a békét finanszírozza!" - húzta alá Varga Judit

origo.hu

Kiderült a folyton vetkőző Elizabeth Hurley hazugsága

origo.hu

Titokzatos ajándék jelent meg Berki Krisztián sírján

borsonline.hu

„Jön a gyerek” – óriási örömhírt jelentett be Tóth Gabi szerelme, Papp Máté Bence

vg.hu

A kínai elnök Magyarországon: így védik a világ egyik legfontosabb emberét – Hszi Csin-ping kínai Rolls-Royce-szal érkezik Orbán Viktorhoz

ripost.hu

A kutatók is elsápadtak attól, ami a tenger mélyén fogadta őket

origo.hu

Lemondott a teljes orosz kormány

mindmegette.hu

Megállíthatatlanul terjed a magyarok körében, egyre többen isszák ezt reggelire

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.delmagyar.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Ukrán tábornok: a csatatéren nem lehet lezárni a háborút

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Hszi Csin-ping: Immár hetvenöt éve jó barátok vagyunk Magyarországgal

POLITIK

Macron szerint elkerülhetetlen az összecsapás Oroszországgal

POLITIK

20 év után először jön kínai elnök hazánkba

POLITIK

Magyar Péter új embere évek óta fúrja a rezsicsökkentést.