Létrehozva: 2022.06.02.
Módosítva: 2022.06.02.

Gyurcsánynak bolondokra nincs szüksége?

Feloszlik Gyurcsány Ferenc "népi zenekara"?

Szerző Ripost

Mint a Direkt36 egy korábbi írásából kiderült, baloldali körökben "Gyurcsány Ferenc népi zenekarának" gúnyolják a szebb napokat is látott Jobbikot. Ami sokak szerint már a feloszlás szélére került.

Dagad a botrány a Jobbikban: valóságos lavinát indított el, hogy a pártelnök feljelentette az elnökhelyettest. A jobbikos Mónika-show-n röhög a politika és a bulvár világa, és a választók sem kímélik a Jobbik vezetését. „Puccsocskáné ütött egy szöget a Jobbik koporsójába. A Jakab és a Mamuszos a legvégén lekapcsolják a villanyt” – kommentálták a történteket.

Jakab Péter szelet vetett, vihart aratott, amikor bejelentette, feljelenti Potocskáné Kőrösi Anitát, a Jobbik elnökhelyettesét hűtlen kezelés kísérlete miatt. Sneider Tamás korábbi pártelnök úgy reagált a Facebookon: a legszánalmasabb bulvár szintjére süllyedt a párt, így már csak annak javasolja a csipet-csapat követését, aki imádja a szaftos sztorikat, a veszekedést, a pitiáner piszkálódást, és a Mónika-show-n is jól szórakozott. Sneider úgy vélekedett: Gyurcsány Ferenc jó okkal fogja elhajtani magától a kegyeit kereső Jakab-pártiakat, hiszen bolondokra nincs szüksége – közölte posztjában Sneider.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is megszólalt, azt írta: „Jakab Péter az alábbi közlést tette: »A mai napon elnöki kötelességemnél fogva, őrködve a párt törvényes működése felett, feljelentést teszek hűtlen kezelés, illetve hanyag kezelés kísérlete miatt, egyúttal a párt etikai bizottságánál kezdeményezem Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból.« Értjük, Péter bevallja végre, hogy a pártja törvénytelenül működik, de ennek a kis Erőszak Tódornak nem az erőszakba fulladó jobbikos disznótorok törvényessége felett kellene őrködnie inkább? Potocskánét hirtelen azért jelenti fel, mert nem akarta tovább védeni a védhetetlent. Szánalmas, gyáva alak, és ezen a fekete bőrkabát vagy egy fejére húzott krumpliszsák sem változtat. A végjátékot figyeljék!”

Varga-Damm Andrea, a Jobbik volt parlamenti képviselője Potocskánét sem kímélte közösségi oldalán: „A baráti körömben és a kiebrudalt jobbikosok körében fogadást kötöttünk, hogy hány nap múlva fogja Potocskáné hátba támadni Jakab Pétert. Anita mindenkit hátba támadott eddig a pártban, aki bármilyen jót tett neki. A legrövidebb becsült idő kettő hónap volt. Anitának sikerült tizenhat nap alatt puccsot szerveznie az ellen az ember ellen, aki nélkül őt soha, semmilyen közösségben vezetőnek nem választották volna.”

Volner János, a Huxit Párt elnöke pedig azt fejtegette, hogy Jakab és helyettese, Potocskáné között kibontakozott vitában egyik félnek sem lehet hinni, viszont „minden pofon jó helyre megy”.

A botrányt tetézi, hogy Varga Zoltán Péter, a dunakeszi Jobbik elnöke Jakab ellen kezdeményez etikai eljárást. A dunakeszi jobbikos szerint ugyan „a Jakab Péter által állítottakat ki kell vizsgálni”, ám az a tény, hogy a párt elnöke és frakcióvezetője nyilvánosan vádolja meg a párt második emberét, elfogadhatatlan, és súlyosan sérti a Jobbik alapszabályát is. Potocskáné egyébként annyit reagált, hogy a lelkiismerete tiszta, legjobb tudása szerint védi és szolgálja a Jobbikot.

A hozzászólók sem kímélték a pártvezetőket. Néhány komment Potocskáné bejegyzése alatt: „Jó az irány. Csak kicsináljátok egymást. Hajrá! Leváltani Miszter Prolizert!” A realista: „Szégyellheti magát az egész bagázs! Az állandó ármánykodás, helyezkedés a párt széteséséhez vezetett. Ti már rég nem az embereket képviselitek.” Az elemző: „Anita, amikor nyilatkoztál a választási kampány alatt, kinek és hogy kellene a háborúba menni, na akkor kellett volna páros lábbal kirúgni. De ennek a pártnak így is annyi. Tele van megalkuvó köpönyegforgatóval. Meg kell nézni Jakab Petit, mielőtt elnök lett, milyen felszólalásai voltak. És mivé vált a sok hízelgő talpnyaló markában.” A szkeptikus: „Puccsocskáné Kőrösi Anita ütött egy szöget a Jobbik koporsójába. A Jakab és a Mamuszos a legvégén lekapcsolják a villanyt.”

A Metropol úgy értesült: Jakabot rövidesen leváltják a Jobbik elnökségéről. A teljes pártelnökség és a frakció kétharmada értesülésünk szerint már nyíltan szembefordult vele. Ügyében összehívták a Jobbik rendkívüli választmányát.

A DK fasiszta tagozatát( az elnevezés Márki-Zay Pétertől ered)  az elmúlt hetekben sorozatos botrányok rázták meg, amelyek egy része a pártelnök kampányfőnöke, Molnár Enikő miatt robbant ki.

A pártelnökség a múlt héten a Mamuszosnak becézett hölgy jogainak csorbítását akarta elérni, és ennek nyomán Jakab már puccsot emlegetett, sőt lemondással fenyegetőzött. Z. Kárpát Dániel az ATV-ben elismerte, hogy valóban paprikás hangulatú elnökségi ülés zajlott, mert az elnökség egy része nem ért egyet Jakab vezetési stílusával, és lényegében valós hírek jelentek meg a sajtóban.

Az információk szerint a Jakabbal szembefordulók élére éppen az a Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettes állt, akit korábban éppen ő támogatott. Az elnökségi ülésekre válaszul az elnök – öt nap töprengés után – feljelentette helyettesét hűtlen kezelésért. Ezt azonban a dunakeszi Jobbik-szervezet elnöke nem nézhette tétlenül, és etikai eljárást kezdeményezett Jakab ellen. Pillanatnyilag úgy tudni, már a teljes pártelnökség követeli Jakab Péter távozását,
és Ander Balázs, a párt alelnöke a választmány rendkívüli összehívását kezdeményezte, az ő joguk ugyanis az elnök felfüggesztése.

Jakab azonban láthatóan töretlenül bízik kabinetfőnökében, akivel a Bors szerint a héten is együtt töltött egy éjszakát. A bulvárlap egy olvasója fotózta le a Jobbik elnökét, amint éppen bemegy egy épület hátsó bejáratán, és 20 órás „tanácskozást” követően, másnap reggel a Bors riporterei lencsevégre kapták, amint kijöttek a lakásból. A lap szerint ezúttal óvatosságból abban a lakásban voltak, amit az Országgyűlés bérel Jakab számára azon a környéken, ahol
a pártelnök családjának több ingatlana is megtalálható.

Sneider Tamás, a Jobbik korábbi vezetője, úgy véli: Jakab szerencsés helyzetben van, mert nincs, aki átvegye a párt irányítását. „Nem nagyon látok olyan személyt, aki vállalná azt, hogy gyakorlatilag megszünteti a pártot, mert bárki megpróbálhatja átvenni Jakab Péter után, akár régi vezetők is visszamehetnének, a Jobbikot már nem lehet megmenteni” – jelentette ki Sneider.

Legfrisebb hír:

Lemond a Jobbik elnökének kabinetfőnöke, Molnár Enikő - írja a baloldali Magyar Hang.

A kabinetfőnök - aki egyben Jakab szeretője is - miatt  már Jakab leváltását követelte az elnökség nagy része is. 

Jakab Péter nyilvánvalóan a Mamuszosnak gúnyolt Molnár Enikő lemondatásával próbál menekülni a szorult helyzetből.

A párton belüli küzdelmekben a baloldallal történő összesimulást legerősebben képviselő Potocskáné Kőrösi Anita a legfőbb kannibál – mondta Apáti István aki már a Mi hazánk parlamenti képviselője.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke vagy kinyírja ellenfeleit, vagy megkísérli megvásárolni – ez volt nyilvánvalóan a forgatókönyv arra, hogy minden ugyanúgy működjön a párt irányításában, ahogyan Jakab elnöksége alatt történt. Ám ez a forgatókönyv, úgy tűnik, most borult, s egyfajta ketrecharccá változott – mondta a Magyar Hírlapnak Apáti István, a Jobbik Mi Hazánkhoz igazoló egykori alelnöke a múlt heti elnökségi ülésen történtekre reagálva.

Mint megírtuk, Jakab bizalmasai, a párt alelnökei, Ander Balázs, Dudás Róbert és Magyar Zoltán Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettes vezényletével fellázadtak, többségüket kihasználva módosították az elnökség működésének szervezeti szabályzatát, s elérték azt, hogy az elnök kabinetfőnöke, Molnár Enikő és Németh Zsolt informatikai vezető ne lehessen jelen az elnökségi üléseken, így ne befolyásolhassa a döntéshozatalt.

A lázadás következtében az indulatok olyannyira elszabadultak, hogy az elnökségi ülésről kiabálva kirohant Molnár Enikő, akit a párt informatikai vezetője, Németh Zsolt is haladéktalanul követett. Jakab Péter egy ideig mereven maga elé bámulva a helyén maradt, majd „Ez egy puccs ellenem!” felkiáltással ő is kirohant a teremből.

Ez a fordulat azért is meglepő, mert korábban Apáti is azt vizionálta, hogy Jakab a Jobbikban meglévő két alvó mandátumot Ander Balázs alelnöknek, valamint másik legfőbb bizalmasának, Potocskáné Kőrösi Anitának fogja odaadni. Mindketten lelkes támogatói Jakabnak, s Ander arról sem volt hajlandó nyilatkozni újságíróknak, hogy mi a véleménye a szatmári szexuális terrorról, amelyen Szilágyi György korábbi alelnök élettársát próbálta megerőszakolni egy helyi politikus, az ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje.

Apáti szerint ez a két tartalék mandátum – amelyeket jelenleg nem jobbikos politikusok, hanem a párt alkalmazottai töltenek be – hivatott halottaiból feltámasztani azokat a politikai hullákat, akik a választáson egyéniben veszítettek, s így kiszorultak a parlamentből.

A Jobbikban az éhezők viadala azonban mostanra átcsapott politikai kannibalizmusba – fogalmazott Apáti, hozzátéve, politikai értelemben egymást kezdik el felzabálni a párt politikusai. Ennek jele, hogy a személyi kérdésekben túl nagy hatalmat birtokló mamuszos kabinetfőnököt a lázadó elnökség megpróbálja megfosztani a kiváltságaitól, a hírek szerint pedig Jakabot a frakcióvezetői posztjától is eltántorítanák. Ebben a folyamatban a baloldallal történő összesimulást legerősebben képviselő Potocskáné a legfőbb kannibál – vélekedett Apáti, hiszen jelenleg sem Potocskáné, sem Ander Balázs nem tagja a parlamenti képviselőcsoportnak. Megfogyatkozott a zsákmány, s nagy valószínűséggel a saját mandátumáért vívja ezt a ketrecharcot az elnökhelyettes a pártelnökkel szemben – tette hozzá.

 


 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

vg.hu

Máris újabb éttermet nyit a McDonald’s – nyáron már várja a vendégeket

life.hu

Katalin rákdiagnózisa megváltoztatta Vilmos herceggel való kapcsolatát

magyarnemzet.hu

Hosszú idő után először ültek tárgyalóasztalhoz az oroszok és ukránok

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Palesztinpárti tüntetések, zsidógyűlölet az USA egyetemein

POLITIK

Már a héten megindulhatnak az új fegyverszállítások Ukrajnába

POLITIK

CPAC-Hungary: A békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

POLITIK

Az amerikai tankok 16 százalékát már kilőtték az oroszok