POLITIK

Szerző Ripost

1 hónapja

Fővárosi Fidesz-KDNP: fél 9-től legyen fizetős a parkolás

Új javaslattal élt a fővárosi FIDESZ-KDNP frakció.

A fővárosi Fidesz-KDNP-frakció azt javasolja, hogy 8 óra helyett fél 9-től legyen a fővárosban fizetős a parkolás.

A budapesti Fidesz szerdán Facebook-oldalán közölte: módosító javaslatot nyújtottak be a parkolási rendszer átalakításához.

Azt javasolják, hogy a 2010 óta jól működő II. és VI. kerületi gyakorlathoz hasonlóan reggel 8.00 helyett 8.30-tól kelljen fizetni a parkolásért Budapesten.

Így a szülők nyugodtan bekísérhetik gyerekeiket az iskolába, óvodába – tették hozzá.

Abban bíznak, hogy a baloldali képviselők is elfogadják a módosító javaslatot, ezzel megkönnyítve a budapesti családok hétköznapjait – írták.

A Fidesz azt megelőzően tette közzé a bejegyzést, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén tárgyalja a parkolási rendelet módosítását.

Brutálisan emelnék a budapesti parkolási díjakat Karácsony Gergelyék, tovább nehezítve ezzel a fővárosi autósok életét. A fővárost 4 zónára osztanák, a belső zónában 600 forintba kerülne egy óra parkolás. Az autóklub jogi bizottságának elnöke szerint Karácsony Gergely terveinek semmilyen szakmai indoka nincs.

Felháborította és megdöbbentette a fővárosi autósokat Karácsony Gergelyék legújabb ötlete, amivel nem csak átalakítanák, hanem fel is emelnék a budapesti parkolási díjakat.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes csütörtökön jelentette be, hogy szeptember elejétől 4 parkolási zónára osztanák a fővárost, és az árakat is megemelnék. Azonban azt még Kiss Ambrus sem tudta, hogy a zónák határai pontosan hol lesznek.

Ha Karácsony Gergely helyettesének tervei megvalósulnak, akkor az első zónában reggel 8 és este 10 között 600 forintba kerülne a parkolás óránként, ami a mostani árnál 15 százalékkal drágább.

A másodikban 450 forintot kellene fizetni reggel nyolc és este nyolc között, a harmadikban 300 forint lenne az óránkénti díj nyolctól délután hatig, a negyedik zónában pedig ugyancsak reggel nyolc és este 6 óra között 200 forintba kerülne a parkolás óránként.

További szigorítás, hogy az első, második és harmadik zónában legfeljebb csak három órát parkolhatnának az autósok.

Ráadásul a Karácsony Gergely vezette főváros a mostanihoz képest 10 százalékkal növelné azokat a területeket, ahol fizetni kellene a parkolásért. A bevétel nagy része pedig továbbra is a jellemzően baloldali vezetésű kerületek kasszájába vándorolna.

A fizetős parkolási terület növelése, az árak emelése, és a fizetős órák kiterjesztése egy újabb fejezete a Karácsony Gergely vezette főváros autósok elleni hadjáratának – erről Kovács Kázmér beszélt az M1-en.

A Magyar Autóklub Jogi bizottságának elnöke kiemelte: a mostani jelentős áremelést semmilyen szakmai indok sem támasztja alá és az csak egy újabb, az autósokra kirótt sarc.

„A baloldali vezetésű főváros a parkolási rendszer brutális áremelést is magában foglaló átalakításával tovább növelheti a budapesti közlekedési káoszt” – erről az Origo írt.

A portál szerint a gigantikus méretű dugók miatt már így is nehéz a fővárosi autósok élete. Karácsony Gergelyék rosszul szervezett és átgondolatlan intézkedései miatt a budai és a pesti alsó rakpart még járható szakaszain is szinte lehetetlen közlekedni, ráadásul a balliberális főpolgármester vezetésével Budapest csatlakozott ahhoz a brüsszeli autósellenes programhoz is, amely egyebek mellett az eddiginél is több helyről tiltaná ki az autókat és a sebességhatárokat is csökkentené.

Az Origo úgy összegez, nem csak Karácsony Gergely, hanem több baloldali vezetésű kerület is autósellenes, amely a DK-s Niedermüller Péter vezette Erzsébetvárosban csúcsosodott ki azzal, hogy a forgalmi rend átalakítása gyakorlatilag ellehetetlenítette az autós közlekedést.

A baloldali vezetésű főváros tovább növelheti a Budapesten jelenleg is tapasztalható közlekedési káoszt, a parkolási rendszer áremelést is magában foglaló átszervezésével. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a jövő heti Fővárosi Közgyűlés előtt tartott tájékoztatóján közölte, hogy szeptembertől 4 zónára osztják Budapestet, és mindegyikben emelkednek a parkolási tarifák. Ezzel párhuzamosan tovább szorul vissza az ingyenes parkolás lehetősége is, mivel tíz százalékkal terjesztik ki a a fizetős zónákba tartozó fővárosi területeket.

Az A zónában lesz a legnagyobb arányú – közel 15 százalékos – a drágulás: ott 600 forintba kerül majd egyórányi várakozás a mostani 525 forint helyett. A legdrágább területeken ráadásul egészen este 10 óráig teszik fizetőssé a parkolást. A legolcsóbb kategóriát kivéve a várakozási idő egységesen maximum 3 óra lesz. A parkolási díjak zöme a – baloldali vezetésű – kerületek kasszájába vándorol.

A hét minden napján dugók vannak Budapesten FOTÓ: KONCZ MÁRTON - ORIGO

 

Zűrzavart vetít előre az őszi-téli időkre a fővárosi szmogrendelet tervezett módosítása is, hiszen szmogriadó esetén az Euro 3-as besorolású járművek sem közlekedhetnének majd, ami a korábbi korlátozásokkal együtt a fővárosban üzemben tartott autók felét teszi ki.

A KARÁCSONY GERGELY VEZETTE FŐVÁROS JELENLEG IS SÚLYOS FENNAKADÁSOKAT OKOZ BUDAPEST KÖZLEKEDÉSÉBEN A ROSSZUL SZERVEZETT, ÁTGONDOLATLAN INTÉZKEDÉSEIVEL.Mit beszámoltunk róla, gigadugók alakultak ki a budai alsó rakpart még járható részén, miután megkezdődött a Döbrentei tér és a Halász utca közötti szakasz augusztusig tartó lezárása. A környéken a minap több helyen nem működtek a közlekedési lámpák, a hidakon átjutni pedig tömegközlekedéssel is a szokásos idő kétszerese volt, s talán csak a villamossal utazók, a kerékpárosok és a sorok között szabálytalanul szlalomozó motorosok voltak előnyben.

A PESTI OLDALON SEM JOBB A HELYZET, AHOL A 2-ES VILLAMOS MIATT SZÁMOS HELYEN NEM LEHET FELHAJTANI A RAKPARTRA. EMIATT HÉTFŐN REGGEL IS HATALMAS DUGÓK ALAKULTAK KI A PESTI ALSÓ RAKPART KÖRNYÉKÉN.

Karácsony Gergely tönkretette a fővárosi közlekedést FOTÓ: CSUDAI SÁNDOR - ORIGO


Az autósoknak az is komoly bosszankodást okozhat a jövőben, hogy Karácsonyék csatlakoztak a Városok Energiatakarékossági Sprintje nevű, brüsszeli kezdeményezésű energiatakarékossági programhoz, amelynek több pontja is a négy keréken közlekedők ellen irányul. A főváros hozzáállását tükrözik a főpolgármesternek az autósokra tett olyan pökhendi és lekezelő megjegyzései is, mint ha valakinek baja van a dugókkal, akkor szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog.

AZ AUTÓELLENES SZEMLÉLET TÖBB BALOLDALI VEZETÉSŰ KERÜLETRE IS JELLEMZŐ, S AZ EBBŐL FAKADÓ INTÉZKEDÉSEK A VII. KERÜLETBEN VEZETTEK A LEGKAOTIKUSABB HELYZETHEZ. A Niedermüller Péter DK-s polgármester által bevezetett átláthatatlan forgalmi hurokrendszer teljesen ellehetetlenítette az autósközlekedést Erzsébetváros belső részeiben, s néhol a pár száz méterre lévő úti cél eléréséhez is kilométeres kerülőket kell tenni.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szabadul a halálbrigád sofőrje, ám az továbbra is rejtély, hogy kik voltak a Gyurcsány-korszakban történt cigánygyilkosságok megrendelői

borsonline.hu

Fekete lovas hintóval kísérik utolsó útjára az egy hete meghalt 13 éves lányt

vg.hu

Kata helyett átalányadó? A szakértő szerint van más lehetőség is

ripost.hu

"Sohasem leszek túl ezen" - fotó Törőcsik András temetéséről

magyarnemzet.hu

Brazíliában máshogyan látják az orosz–ukrán háborút

origo.hu

Megdöbbentő információ az ukrán atomfenyegetésről

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. augusztus 9.: a Bika jó döntést hoz, a Bak meglepő fordulat előtt áll

ripost.hu

Óriásmellét megmutatva, egy szál semmiben indult koncertezni Tolvai Reni

ripost.hu

Anyaszült meztelenül ment el a fesztiválra a magyar énekes, lefotózták

ripost.hu

3 csillagjegy számára sorsfordító változás jön a szerelemben

nemzetisport.hu

Exkluzív dokumentumfilm-sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA (x)

További cikkek

POLITIK

Magyar nőt ölt a migráns Bécsben. És a 15 éves lányát.

POLITIK

KIEGÉSZÜL A GÁZ ÉS ÁRAMSZÁMLA TARTALMA

POLITIK

A baloldal képtelen abbahagyni a rémhírterjesztést.

POLITIK

Az elhibázott szankciók miatt Európának a legrosszabbra kell felkészülnie

POLITIK

Valamire készül Kína, titokzatos űreszközt állítottak pályára

POLITIK

Kirobbant a belháború a DK és Márki-Zay között

POLITIK

Kína folytatja hadgyakorlatait Tajvan körül

POLITIK

Jakab Péter végképp a padlóra küldi a Jobbikot