Létrehozva: 2022.06.06.

Fekete-Győr még mindig fegyvert akar szállítani az ukránoknak

A véleménye nem változott.

Fekete-Győr András, a Momentum parlamenti frakcióvezetője továbbra is fegyvereket küldene Ukrajnába, vagyis a véleménye nem változott 2022 februárja óta.

Fekete-Győr András szerint tisztességesebb lett volna, ha fegyverekkel segítjük az ukránokat. A Momentum Mozgalom korábbi elnöke – jelenleg a párt parlamenti frakciójának vezetője – a Klubrádió Megbeszéljük... című műsorában adott interjút kedden, amikor a műsorvezető, Bolgár György arról faggatta, hogy vajon ha az ellenzék a választási kampányban elfogadta volna Fekete-Győr véleményét és a baloldal a fegyverszállítások mellett tesz hitet, akkor meggyőzőbbek lettek volna a választók szemében?

Meggyőzőbb nem lett volna, tisztességesebb viszont igen – válaszolta a frakcióvezető. Hozzátette: Ha megnézik az Unió tagállamait, és akár a környező, szomszédos országokat, a románokat, cseheket, szlovákokat, szlovéneket, akkor mindegyik ország segítette az ukrán nemzetet a honvédő háborúban, többek között egyébként humanitárius, de fegyverszállítmányokkal is. A fél világ tulajdonképpen ezt csinálja.

 

A frakcióvezető elmondta, hogy szerinte a kárpátaljai honfitársainkon segített volna a magyar kormány, ha fegyvereket küldenek az ukrán kormánynak az oroszok elleni védekezéshez. Az érvelés több ponton is sántít: egyrészt az oroszok az eddigiek alapján nem is terveztek megtámadni magyarlakta területeket. Másrészt épp az ukrán kormány volt az, amely jogfosztó törvényt hozott a magyar kisebbség ellen, ami után erősen kérdéses, hogy az ukrajnai honfitársaink milyen segítségre számíthatnak az ukrán államtól.

Ismert: Fekete-Győr András már a háború február 24-i kirobbanása előtt írt véleménycikkében a fegyverszállítások megindítása mellett kardoskodott. – Először is – szövetségeseinkhez hasonlóan – fegyvereket és humanitárius segítséget kell felajánlani az ukrán kormány számára, hogy ezzel is hozzájáruljunk a kárpátaljai magyar kisebbségek védelméhez – írta a Magyar Hang című balliberális médium hasábjain.

Úgy tűnik, akkori politikája, amely miatt Magyarország belesodródhatna egy nyílt háborúba, még mindig aktuális.

A Klubrádió keddi adásában a műsorvezető egyébként azt is megkérdezte Fekete-Győrtől, hogy „Mi lett volna jó ellenzéki üzenet a választók felé?” – Amit a Fidesz mondott – válaszolta a Momentum korábbi elnöke. 

Magyarán: Fekete-Győr továbbra is fegyvert szállítana, csak most már előtte letagadná.

A Momentum megbukott elnöke elmondta azt is: ha ők lettek volna kormányon, csatlakoztak volna az olajembargóhoz, a bolgár példát követve.

Fekete-Győr András volt a Klubrádió vendége kedd este - írja a Mandiner. 

Az egykori Momentum-elnök már az első olajembargós kérdésre úgy felelt, hogy ha ők lennének kormányon,  Magyarország mindenképp csatlakozott volna az embargóhoz, a párt inkább olyan haladékot kért volna az Európai Uniótól, amely alatt az átálláshoz, az orosz energia függőség felszámolásához szükséges fejlesztéseket, beruházásokat véghez tudja vinni – ez a bolgár minta, amely országot egyébként két, a tengerentúlról és Oxfordból hazatért üzletember kormányoz.

A kampányt utólag elemezve Fekete-Győr András elmondta: „Ugyanazt kellett volna mondania az ellenzéknek a választásokat megelőző kampány alatt, amit az Orbán-kormány is mondott az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban, hogy békére és biztonságra kell törekednünk”. Ez azért is érdekes, mert Fekete-Győr február elején még arról írt cikket, hogy hazánknak fegyvereket kellene szállítani az ukránoknak.

A baloldaliak tehát bevallják: a háború árát így a magyar emberekkel fizettették volna meg.

Szerencsére a hétfő éjszakai uniós csúcson Magyarország újabb hatalmas győzelmet aratott Orbán Viktornak köszönhetően, sikerült megvédeni a rezsicsökkentést és megakadályoztak egy újabb „őrült brüsszeli tervet”.

A múlt hét pénteken reggel érvénybe lépett kormányrendelet értelmében a benzinkutak mellett elhelyezkedő totemoszlopokon a hatósági ár, míg a kútfejeknél, a benzinkiadónál a benzinárstop nélküli, piaci ár jelenik meg a fogyasztók számára. Itt jól látszik, mennyit kellene fizetnie az üzemanyagért a magyaroknak, ha megszűnne a benzinárstop, vagy ha olajembargót támogató kormánya lenne az országnak!

Oroszország olyan célpontokra fog csapást mérni, amelyekre eddig nem tette, ha az Egyesült Államok nagyhatótávolságú rakéta-tüzérséget szállít Ukrajnának - figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 tévécsatornán vasárnap bemutatott interjújában.

Putyin rámutatott, hogy az orosz fél értékelése szerint 45-70 kilométeres hatótávolságú amerikai sorozatvető rakéta-tüzérségi rendszerek Ukrajnába szállítása nem jelent újdonságot, mert az ukrán fegyveres erők már vetettek be ilyen eszközöket. Meglátása szerint a cél az ukrán haditechnikai eszközveszteségek pótlása és ezáltal az ukrajnai fegyveres konfliktus minél hosszabbra nyújtása.

„Ha ezeket leszállítják, akkor levonjuk a megfelelő következtetéseket, és arra használjuk majd a megsemmisítő eszközeinket, amelyekkel elegendő mennyiségben rendelkezünk, hogy olyan célpontokra mérjünk csapást, amilyenekre eddig még nem mértünk” - nyilatkozott az elnök a „Moszkva.Kreml. Putyin” című magazinműsornak.

Értelmetlennek nevezte Ukrajna csapásmérő drónokkal történő ellátását, mert az orosz légvédelmi rendszerek az elnök megfogalmazása szerint „úgy ropogtatják őket, mint a mogyorót”. Mint mondta, tucatjával pusztítják őket és csak ott hatékonyak, ahol nincs légvédelem.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország nagy bejelentése

origo.hu

Felesége nélkül utazott el a Házasság első látásra sztárja

borsonline.hu

Házasság első látásra: egyetlen páros döntött az együtt maradás mellett

mandiner.hu

Kekeckedett Szijjártóval a külföldi műsorvezető, a miniszter frappáns mondattal tette helyre (Videó)

magyarnemzet.hu

Óriási doppingbotrány miatt magyar úszók olimpiai helyezése is változhat

origo.hu

Első gyerekét várja a Jóban Rosszban egykori színésznője

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Ennek a 4 csillagjegynek pénzt és bőséget hoz a Bika hava

magyarnemzet.hu

Juszt alpári húzása, ezúttal Orbánnal piszkoskodott, de csúnya vége lett

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Másfélszeres emberelőnye lehet Oroszországnak

POLITIK

Szentkirályi Alexandra: Takarítsuk ki Gyurcsány embereit!

POLITIK

Menczer Tamás: A valaha volt legerőteljesebb EP-kampányt kezdtük el

POLITIK

Újabb fegyvergyárakat építenek az oroszok