Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2022.06.29.
Módosítva: 2022.06.29.

Elszólta magát a baloldali politikus, korlátozások várhatók a budapesti távfűtésben

Magyarázkodni akart Karácsony Gergely, de elszólta magát.

Magyarázkodni akart Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, miután kiderült, hogy Brüsszel utasítására lejjebb veszik a világítást, nyáron a klímát, télen a fűtést a közintézményekben. Végül azonban a főpolgármester elszólta magát.

A közeljövőben arra lehet számítani, hogy a főváros a távfűtésben is érvényesíteni akarja a brüsszeli utasításokat.

Vagyis a Főtáv által fűtött lakásokban hidegebb lesz télen.

Ha 20 fokon fűtjük a lakásainkat, akkor sokat lehet megtakarítani- így foglalta össze Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, mit is jelent az a terv, amelyet az Energiacsúcson bejelentett.

Ez azt jelenti, hogy a főváros baloldali vezetése nemcsak a hivatalokban, hanem a Főtáv 240 ezer fővárosi fogyasztójánál is érvényesíteni akarja télen a fűtéscsökkentést. Mindezt Brüsszel utasítására.

Karácsony Gergely később közösségi oldalán jelentette be, hogy követik a fővárosban a brüsszeli direktívát, vagyis a budapestiekre hárítják a brüsszeli szankciók következményeit. Előbb kapcsolják le esténként a díszkivilágítást, de ami ennél is fontosabb, hamarosan a baloldali városvezetés dönti majd el, hogy a fővárosi intézményekben milyen hőmérsékletre fűthetnek, vagy hűthetnek az ott dolgozók. Ezt egészítette ki most Karácsony a lakások fűtésére vonatkozó elszólással.

A zöldpolitika leple alatt a főpolgármester újra belerúgna a budapesti autósokba

Több fővárosi kerületben tartottak vasárnap időközi önkormányzati választást, és a négy körzetből hármat a kormánypártok jelöltjei nyertek meg. Az eredmények ellenére Karácsony Gergely főpolgármester a szerdán tartandó fővárosi közgyűlés ülésén a zöldpolitika leple alatt folytatná az autósok üldözését.

A hét végén az IV., a V., a VII. és a VIII. kerületben is időközi önkormányzati képviselő-választást tartottak. Ezen helyeken – az V. kerületet leszámítva – baloldali képviselő volt eddig, azonban a vasárnapi választáson már csak egy helyet, az újpestit sikerült megtartania a baloldalnak. Karácsony Gergely vasárnap esti reagálásában csalódást keltőnek nevezte az eredményt, és kiemelte: a részvétel két helyen is húsz százalék alatt maradt. A főpolgármester ezt úgy értékelte, hogy a választók a baloldalt távolmaradásukkal büntették, és azt üzenték, hogy az április 3-a óta bemutatott „játék” nem vezet sehová.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, aki korábban a VIII. kerület polgármestere volt, egészen másként látja az okokat. A frakcióvezető úgy fogalmazott: „Az itt élő emberek ma világosan elmondták a véleményüket az elmúlt két és fél év botrány- és kudarcpolitikájáról, a Pikó-féle hazugságokról, a kerület tönkretételéről.”

Kocsis arra is felhívta a figyelmet, ez az eredmény sokkal inkább szól az elhibázott kerület- és ha Karácsonyt nézzük fővárosi vezetésnek. Az április 3-i történelmi vereség még a hagyományosan balra húzó fővárosban is meglepetést okozott, hiszen a pártok közötti korábbi különbségek elkezdtek zsugorodni. A választás után megjelent elemzésében az Alapjogokért Központ külön kitért rá: amíg 2018-ban 556 960-an voksoltak valamelyik ellenzéki párt országos listájára a budapesti szavazókörökben, addig 2022-ben már csak 454 840-en. A különbség pedig, úgy látszik, nem csökken, hanem növekszik.

A Városházán tegnap megtartott első „energiacsúcson” született megszorító intézkedésekről a főpolgármester Facebook-bejegyzésben számolt be. A köz- és díszkivilágítás korszerűsítése mellett az utóbbit két órával megrövidítik, ami a nyári időszakban 23 óráig lesz. A fővárosi intézményeket a nyári hónapokban legfeljebb 25 fokig hűtik, a téli hónapokban legfeljebb 20 fokig fűtik. Folytatják az energiatakarékosságot segítő közlekedési beruházásokat és a járműcserét, és 2030-ra szeretnék elérni, hogy a budapesti közművek az általuk termelt energiából működjenek.

A szerdai közgyűlésen a lesújtó eredmény ellenére még egyszer belerúgnának az autósokba, hiszen a baloldali városvezetés tervei szerint módosítják a fővárosi parkolást, négy zónát hozva létre, amelyek mindegyikében emelkednek a tarifák. A legdrágább zónákban a megnövelt összeget egészen 22 óráig kell majd az autósoknak fizetni. A szmogrendelet módosítását is szerdán tárgyalja a közgyűlés. Ennek értelmében a szmogriadó eddig meglévő korlátozásait kibővítenék, így ilyenkor az Euro 3-as besorolású járművek nem közlekedhetnének.

Ez a meglévő korlátozásokkal együtt a fővárosi járműállomány felét érintené. A főpolgármester sosem csinált belőle titkot, hogy rendszeresen az autósok ellen lobbizik, de a programjában beígért infrastruktúra-fejlesztésekből eddig szinte semmi nem valósult meg. Karácsony saját programját is szelektáltan igyekszik megvalósítani, azokra koncentrálva, amelyek minimális befektetés mellett is politikai tőkét tudnak kovácsolni számára. Erről mondtak véleményt a választók.

Két órával rövidítik a díszkivilágítást a fővárosban (a nyári időszakban este 11 óráig), ezen felül felgyorsítják a köz- és díszkivilágítás korszerűsítését Budapesten - jelentette be Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely, aki beszámolt a Városházán tartott első energiacsúcs eredményeiről hétfőn.

A fővárosi intézmények energiakorszerűsítésének folytatásaként a nyári hónapokban legfeljebb 25 fokig fogják hűteni, a téli hónapokban pedig legfeljebb 20 fokig fogják fűteni az épületeket, jelentette be a főpolgármester, aki azt is beharangozta, hogy Budapest meghirdeti a Fővárosi Önkormányzat energiafüggetlenségét.

"Talán ambiciózusnak hangzik, de nagyon is megvalósítható, képesek és készek vagyunk arra, hogy 2030-ra elérjük, hogy a budapesti közművek az általuk termelt energiából működjenek. A fővárosi közművek energiaellátása így nem függene sem Oroszországtól, sem a mindenkori kormánytól, sem az energiacégektől" - állítja Karácsony.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Korlátozást vezet be az OTP májustól, ez az oka

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

life.hu

Ettől leszünk formásabbak - A 6 legjobb gyakorlati tipp nőknek

magyarnemzet.hu

Erdély is fegyverkezik, gyorsan meg is kapták az F-16-osokat

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

vg.hu

Hadijelentés: megtorolták az ukrán támadásokat az oroszok

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra