Létrehozva: 2022.06.04.
Módosítva: 2022.06.07.

Csattognak a villámok a jobbikos szexbotrány főszereplője körül

Különös összefüggésekre bukkant a Magyar Hírlap.

Egy újabb büntetőeljárásra bukkantak a Jobbik háza tájékán, ezúttal is Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Földi István jobbikos választókerületi elnök kocsordi polgármesteri időszakával össze­függésben.

A jobbik elnökségében kirobbant vezetési válság, amelynek során Jakab Péter pártelnök saját helyettesét, Potocskáné Kőrösi Anitát vádolta meg – s tett ellene feljelentést hűtlen vagy hanyag kezelés miatt a párt alapítványánál történt kifizetések miatt –, némiképp háttérbe szorította az ököritófülpösi disznóvágáson történt szexuális zaklatási ügyet. Mint ismert, ebben az ügyben V. Anita, a párt szatmári választókerületi szervezője tett feljelentést, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség pedig személyi szabadság megsértése bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást.

A feltételezett elkövető, Földi István, a hatpárti ellenzék közös országgyűlési képviselőjelöltje volt a mátészalkai választókerületben. Földi a Jobbik mellett a Momentumot is képviseli a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Közgyűlésben. Korábban Kocsord polgármestere volt, ahol hároméves működése idején az önkormányzat 94 millió forint hiányt halmazott fel, s ennek kapcsán ismeretlen elkövetővel szemben több büntetőeljárás is indult. Az önkormányzatnál megkötött közmunkaszerződésekkel összefüggésben a NAV Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága költségvetési csalás gyanújával rendelt el nyomozást, a Hajdú-Bihar Megyei rendőrkapitányság pedig két éve hűtlen kezelés gyanújával nyomoz.

Egy ugyancsak költségvetési csalás miatt indult ügyben a Nyíregyházi Járási Ügyészség 2021. január 8-án a jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indított eljárást mind az öt gyanúsítottal szemben, amit egy évre felfüggesztett. Ebben a tettesként szereplő gyanúsított, Földi István a bűncselekményt beismerte. Figyelemmel arra, hogy a gyanúsítottak büntetlen előéletűek és beismerő vallomást tettek, valamint hogy a vagyoni hátrány teljes egészében megtérült, ezért az ügyészség úgy ítélte meg, hogy az eljárás felfüggesztése kedvező hatással lehet a jövőbeni magatartásukra. Földi így ebben az ügyben mentesült az eljárás folytatásától.

Ám ez még nem minden. Mint értesültünk, egy további ügyben is folyamatban van még eljárás Földi polgármesteri ténykedésével összefüggésben. Ugyancsak a kocsordi önkormányzat feljelentése alapján ismeretlen tettessel szemben három vadászruha-kollekció beszerzése miatt indult eljárás. Ezeket három különböző időpontban, három önálló számla ellenében vásárolták. Az átadás-átvételi jegyzőkönyvekből kiderült, hogy az egyiket egy megbízási szerződéssel foglalkoztatott személy kapta meg, a másikat egy közfoglalkoztatott, akivel megbízási szerződést is kötöttek, a harmadik vadászruha-kollekció pedig Földi István polgármesterhez került. Az önkormányzati tulajdonban lévő felszereléseket az azokat használók nem szolgáltatták vissza.

Nyomozás indult költségvetési csalás miatt, ám 2021. január 1-jén törvénymódosítás történt, a költségvetési csalás elkövetésének alsó értékhatárát ötszázezer forintban állapították meg, így a nyomozást megszüntették. Az eljárásnak azonban nincs vége, mivel a sikkasztás törvényi tényállása már ötvenezer forintnál is fennáll, így az önkormányzat panaszt nyújtott be a nyomozást megszüntető határozattal szemben, s úgy értesültünk, hogy a büntetőeljárás folytatódik.

Egyébként a jobbikos szexuális zaklatás napján az ököritófül­pösi vadászházban táncot lejtő pártelnök, Jakab Péter a videó tanúsága szerint épp olyan vadászkalapban és vadászcsizmában volt látható, amely öltözék a kocsordi önkormányzat leltárjegyzékében szerepel, míg táncpartnere, Földi István pontosan olyan vadászpulóvert viselt, mint amilyet polgármesterként is (köz)beszerzett.


 

„A Jobbikba már nem lehet életet lehelni, egy züllött baráti társaság”
 

„A Jobbik ma már nem egy párt, hanem egy züllött baráti társaság, amelyben bármi megtörténhet. Ezt mutatja az erőszakolós botrány és annak (nem) kezelése is, ez az elmúlt évek politikai botrányainak talán a legnagyobbika” – jelentette ki lapunknak Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Hozzátette: a csapnivaló választási teljesítmény és a párton belül uralkodó, elképesztő viszonyok miatt távoznia kellett a „mamuszos szeretőként” elhíresült Molnár Enikőnek. Ezzel a párt valódi vezetője távozott, aki Jakab Péter helyett irányította a folyamatokat a Jobbikban – mutatott rá a politológus. Úgy véli azonban, a „főtitkárnő” távozása nem oldja meg az alapvető problémákat, a Jobbikba már nem lehet életet lehelni, gyakorlatilag minden értékelhető politikus elhagyta.

Gyurcsány Ferenc ezt tudja nagyon jól, így a DK-vezér célja, hogy legkésőbb az EP-választásig integrálja pártjába a megmaradt Jobbikot – tette hozzá az elemző. Megjegyezte, jelen állás szerint az uniós választáson mindegyik balliberális párt külön indul majd el, így ha a Jobbik akkori vezetése nem akar teljesen megszégyenülni, kénytelen lesz beolvadni a DK-ba és Gyurcsány feltételei szerint politizálni. De még az is könnyen elképzelhető, hogy addigra végképp felbomlik a Jobbik, ugyanis még csupán két hónap telt el a választás óta, de már több meghatározó politikus távozott, még az a Potocskáné is, akit nemrég maga Jakab Péter kért fel alelnöknek. Egy biztos: Jakab vezetésével a Jobbik elvesztette szavazóit, és nem látszik, hogy előbb-utóbb vissza tudná őket szerezni – hangsúlyozta Deák Dániel.

Váratlan fordulat a Jobbikban: nem a pártelnök, a botrányt botrányra halmozó Jakab Péter jelentette be lemondását, hanem kabinetfőnöke, a „mamuszos nőként” ismert Molnár Enikő mondott le minden tisztségéről. 

Jakab párttársai egymás között csak „főtitkárnőnek” hívják a pártelnök legközelebbi munkatársát, aki BKV-ellenőrből lett a Jobbik tényleges irányítója a Metropol forrásai szerint. Molnár Enikő még szerda délután dobta be a törülközőt, miután ismét bebizonyosodott, hogy a pártelnök sokadik alkalommal tölti vele az éjszakát egy XI. kerületi „munkalakásban”. Jakabot és kabinetfőnökét most is egy olvasói fotó buktatta le, amint kedden este egy kelenföldi ház hátsó bejáratán érkeztek meg együtt a „munkalakásba”, a Bors riporterei pedig másnap reggel a kapuban várták őket. A pártelnök és élettársa rövidesen fel is bukkantak, holott Jakab a vagyonnyilatkozatában azt állította, hogy Miskolcon él a családjával, feleségével és három gyermekével.

Amint azt megírtuk, a legfrissebb botrány a Jobbikban a kabinetfőnök miatt robbant ki. Az elnökségben többen megelégelték Jakab szeretőjének önkényeskedését, azt, hogy bábként mozgatja a pártelnököt. Az elégedetlenkedők élére Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettes állt, aki három alelnökkel kezdeményezte, hogy a „mamuszos hölgy” és Szabó Gábor pártigazgató bizalmasa, az informatikai vezető jogköreit korlátozzák, e két személy ne vehessen részt az elnökség ülésein. Jakab ezt ellene szervezett puccsnak értékelte, s maga is kiviharzott a múlt heti elnökségi ülésről. Ezután Jakab feljelentette Potocskánét, hűtlen kezeléssel gyanúsítva helyettesét. A Jobbik dunakeszi elnöke viszont Jakabot citálná az etikai bizottság elé, szerinte a pártelnök bizonyítékok nélkül vádolja vezetőtársát.

Ami a leköszönő kabinetfőnököt illeti, a Magyar Nemzet már 2020 júniusában megszellőztette, hogy Molnár Enikőnek erős a befolyása a pártelnökre, a Jobbikban sokan voltak már szem- és fültanúi a Jakab és Molnár közötti heves szóváltásoknak, és ilyenkor mindig Molnár vitte a prímet, nyilvánvalóan ő viselte a nadrágot. Nem egyszer vetette a pártelnök szemére azt is, hogy segítsége nélkül elnök sem lett volna Jakab.

A pártelnök és kabinetfőnökének eltitkolt élettársi kapcsolatát tavaly ősszel a Bors tárta fel, miután többször is lencsevégre kapták, ahogy esténként nagy bőröndökkel bemennek, majd másnap reggel elhagynak egy XI. kerületi lakást. Elgondolkodtató, hogy Molnár Enikő legalábbis a papírformát illetően háromgyerekes édesanya, férjezett asszony, aki a Metropol forrásai szerint „őrizgeti a látszatot, és igyekszik úgy tenni, mintha a lehető legnagyobb boldogságban élne”. Legutóbb gyereknapon is hazament Békés megyébe a szüleihez, férjével és gyermekeivel együtt. Erről még képet is posztoltak a Facebookon.

Egyébként Molnár Enikő korábban postai levélfeldolgozó volt, majd sokáig BKV-ellenőrként dolgozott. Ezután lépett be a Jobbik V. kerületi alapszervezetébe, ahol rámosolygott a szerencse, a vehemens hölgyet ugyanis a párt sajtóosztályára, Jakab Péter sajtófőnök mellé irányították. A Metropol forrásai innen eredeztetik kettejük bensőséges kapcsolatát, amelynek csúcspontjaként Jakab Molnárt a Jobbik Magyarországért Alapítvány kuratóriumi tagjai közé is bejegyeztette.

Sneider Tamás, a párt korábbi elnöke a friss botrány kapcsán az ATV-nek azt mondta, nincs, aki átvegye a Jobbik irányítását, nem nagyon lát olyan személyt, aki vállalná azt, hogy gyakorlatilag megszünteti a pártot. Mert bárki is próbálná ezt meg Jakab után, akár a régi vezetők is visszamehetnének, a Jobbikot megmenteni már nem lehet.

Vona Gábor, a párt alapító elnöke a Spirit Fm Aktuál című műsorában úgy fogalmazott: „azt hittem, a Johnny Depp-ügynél nincsen bulvárabb téma ma a világon, de úgy tűnik, a Jobbik gondoskodott arról, hogy legyen”. Már nem lehet politológiai, vagy racionális szempontokkal megfejteni, mi zajlik a pártban, személyi konfliktusok és személyes ellentétek halmozódtak fel, amelyek most fölrobbantak – közölte Vona. Úgy véli, azt nem lehet kijelenteni, hogy vége a pártnak, de a tendencia mindenképpen ez.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter baklövésén röhög az internet

life.hu

Katalin rákdiagnózisa megváltoztatta Vilmos herceggel való kapcsolatát

magyarnemzet.hu

Brutális, akár 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk hazánkban is

ripost.hu

Erre vártak a magyar autósok: Jelentős árcsökkenés jön a benzinkutakon, ekkor érdemes tankolni

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Szabó Zsófi kapta Ördög Nóra sikerműsorát

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

„Megvan bennem a vágy” – Marco Rossi dörzsölheti a tenyerét, komoly ajánlatot kapott

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Tüntetéshullám az amerikai egyetemeken

POLITIK

14 év alatt négyszeres lett a bölcsődei dolgozók bére

POLITIK

Drasztikus megszorítások várhatók Németországban

POLITIK

Orbán Viktor: A magyar jövőt tehetséges fiatalok írják