Létrehozva: 2022.06.27.
Módosítva: 2022.06.27.

1400 határsértő migráns csak ezen a hétvégén

Összesen 1461 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatott hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság.

Szerző ripost

Összesen 1461 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – tájékoztatott hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség honlapján közzétett statisztika szerint

pénteken 501, szombaton 495, vasárnap 459 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes határzáron a katonák és rendőrök.

Emellett a hétvégén a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében hat határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 3714 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten (június 13-tól 19-ig) a feltartóztatottak száma 3848 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében 25 határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Embercsempészés miatt 44 gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Rendkívül súlyos a migrációs helyzet Magyarország déli határánál  – közölte a honvédelmi miniszter vasárnap a Facebookon azt követően, hogy látogatást tett a hadsereg kelebiai határvédelmi bázisán.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, az idén több mint duplájára emelkedett azok száma, akik engedély nélkül próbáltak bejutni Magyarországon keresztül az Európai Unió területére.

A kialakult helyzetről személyesen tájékozódtam a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisán, és megköszöntem a katonáknak a szolgálatot” – közölte a tárcavezető.

Kiemelte, a biztonság alapvető nemzeti érdek, és ennek a biztonságnak garanciája a magyar honvédség, amelyre mindig, minden körülmények között számíthatnak a magyar emberek.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf leszögezte, a kormány álláspontja egyértelmű: a migrációs problémákat a kiindulópontjukon kell kezelni, ezért a Magyar Honvédség a következő években is fenntartja NATO-vállalásait a missziós részvételekben.

Meghaladta a százezret azon migránsok száma, akik az idén megpróbálták illegálisan átlépni a déli magyar határt – jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön a kormány Facebook-oldalán. „Ez azt jelenti, hogy többen érkeztek már eddig idén a déli határhoz, mint Székesfehérvár teljes lakossága” – hangsúlyozta az államtitkár.

Átlépte a százezret azoknak a száma, akik megpróbáltak illegálisan átlépni a magyar déli határon – mondta a kormány Facebook-oldalára feltöltött videóban Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Ez azt jelenti, hogy többen érkeztek már eddig idén a déli határhoz, mint Székesfehérvár teljes lakossága

– hangsúlyozta az államtitkár.

Tavaly ebben az időszakban 43 ezren próbáltak meg átlépni a magyar határon illegálisan. A mostani százezres szám azt mutatja, hogy több mint kétszer közel két és félszeres volt már az év első hónapjaiban is azoknak a száma, akik megpróbáltak idén átjönni a magyar határon – tette hozzá Rétvári Bence.

Az embercsempészek száma is természetesen megugrott ezzel arányosan. Közel 750 embercsempészt fogtak el a magyar rendőrök, miközben a tavalyi évben ezen időtartam alatt még 400-at sem – fejtette ki az államtitkár.

Majd hozzátette, jól látható, hogy folyamatosan nő a migrációs nyomás a magyar déli határon. És még messze van az ősz, amikor begyűrűzik az afrikai országokba és máshova az ukrán-orosz háborúnak a hatása, amely nyilvánvalóan még inkább növelni fogja a kibocsátó országokban a migránsok számát.

Rétvári Bence felhívta a figyelmet, hogy itt lenne az ideje, hogy az Európai Unió komolyan foglalkozzon a külső határok védelmével és végre érdemben segítse azokat az országokat, amelyek az Európai Unió külső határát védik, hiszen az várható, hogy forró nyár után forró ősz lesz a magyar déli határon, és egyre több és több illegális bevándorló fog megjelenni a magyar déli határszakaszon.

 

 

Szerző ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt vannak a legújabb kormányzati bejelentések - ÉLŐ

origo.hu

Itt a nem várt fordulat, egyáltalán nem azt kapják Amerikától az ukránok, mint amire számítottak

vg.hu

Megkérdezték a magyar fiatalokat, milyen autót vennének – nem erre a válaszra számítottak

mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

magyarnemzet.hu

Nagyon lehúzta Szoboszlai teljesítményét a liverpooli lap

origo.hu

Elképesztő dolgot követelt a feleségétől a TV2 egyik sztárja

mindmegette.hu

Galajfű, a pajzsmirigy doktora: ezért érdemes a teáját fogyasztani

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában

POLITIK

Ez a magyar CPAC igazi célja