Orbán Balázs Magyar Péternek: A futtatóid döntenek rólad!

POLITIK
Létrehozva: 2022.05.19.
Módosítva: 2022.05.19.

Orbán: A magyarok szavai mögött van fedezet

Négy napja alakíthatta meg az ötödik kormányát.

Szerző Ripost

Egy hónapja nyertük meg zsinórban a negyedik választásunkat és négy napja alakíthattam meg az ötödik kormányomat - jelentette ki Orbán Viktor az Alapjogokért Központ által szervezett CPAC Hungary rendezvény főszónokaként. 

Első európai helyszínként Magyarország adhat otthont a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű konferenciának. Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója azt mondta: büszkék arra, hogy Budapesten rendezik meg a kétnapos konferenciát, amelynek mottójául az Isten, haza, család hármas egységét választották.

Ezen a rendezvényen mondott nyitóbeszédet a magyar miniszterelnök csütörtökön délelőtt. Felszólalásában elmondta: a magyarok szavai mögött van fedezet.

„A nyolcvanas években a magyarok irigyelték Amerikát, az ottani szabadságot, Ronald Reagan elnököt, miközben nekünk csak a szürke öltönyös politikai funkcionáriusok, a kilátástalanság jutott, negyven hosszú éven át. Ma pedig otthont adunk ennek a nagyszerű rendezvénynek. Minden magyar nevében köszönöm Önöknek, hogy megtiszteltek bennünket és eljöttek erre a találkozóra” - mondta a kormányfő, aki szerint ő maga a legjobban úgy tud hozzájárulni a CPAC rendezvényéhez, ha elmondja, hogyan tudott eddig mindig győzedelmeskedni.

Résztvevők hallgatják Orbán Viktor nyitóbeszédét

Résztvevők hallgatják Orbán Viktor nyitóbeszédét

A kormányfő megosztotta a siker receptjét

Elmondom Önöknek, miként vált Magyarország a konzervatív és keresztény értékek őrzőjévé és bástyájává Európában - mondta Orbán Viktor, aki szerint a politikai csatákban csak a legjobbak maradnak talpon, a győzelemnek az a végső feltétele, hogy nekünk kell a legjobbakká válnunk. 

A progresszív liberálisok közéleti dominanciája a legnagyobb gondja Amerikának és Európának is, mutatott rá a kormányfő, hozzátéve: ők mondják meg, mi az igaz és mi nem, mi a helyes és mi a helytelen, a konzervatívok pedig úgy érzik magukat ilyen környezetben, mint Sting New Yorkban: mint egy legális idegen.

„Ha értik a szovjet viccet, kezdhetnek aggódni”

„Egy woke-világban nőttünk fel, csak nálunk a kritikai fajelméletet úgy hívták, hogy tudományos szocializmus. Mi ebben nőttünk fel” - mondta Orbán Viktor, aki elmesélt egy viccet is, miszerint a Szovjetunióban egy politikai viccpályázatot írtak ki, amelynek harmadik helyezettje két hét all inclusive utazást nyert Szibériába, a második helyezett egy évnyit, az első pedig egész életre szólót. „Ha kedves amerikai barátaink úgy érzik, hogy értik ezt a viccet, ideje cselekedni” - figyelmeztetett Orbán Viktor.

Orbán Viktor: Magyarország az a laboratórium, ahol kikísérleteztük a progresszív kormányzás ellenszerét

Orbán Viktor: Magyarország az a laboratórium, ahol kikísérleteztük a progresszív kormányzás ellenszerét

A magyar kormányfő emlékeztetett, hogy Donald Trumpot ugyanúgy nem választották meg másodjára, mint ahogyan az első magyar konzervatív kormányt sem, mert a mocsár lehúzta a társadalmat. Ezt követően a szocialisták elköltötték az állam pénzét, az erőszak elszabadult az utcákon, félkatonai alakulatok randalíroztak, a rendőrség nem az áldozatokat, hanem az elkövetőket védte.

A progresszív kormányzás nyomában csőd és erőszak jár

 „A progresszív kormányzás gyümölcse magáért beszél: csőd és erőszak jár a nyomában” - figyelmeztetett Orbán Viktor, majd elmesélte, hogyan építkezett a konzervatív oldal nyolc éven át, hogy visszaszerezze a hatalmat, a Fidesz népmozgalmat indított, és győzelemre játszott, „a terv sikerült, 2010-ben visszatértünk” - mondta.

„Magyarország az a laboratórium, ahol kikísérleteztük a progresszív kormányzás ellenszerét. A laborköpenyt levettük” - mutatott rá Orbán Viktor, aki ismertette a „magyar recept” 12 pontját:

 1. Az első pont: a saját szabályaink szerint kell játszani - mondta a kormányfő. Nem szabad elfogadni a mások áltak kínált utat, aki az ellenfelei szabályai szerint játszik, az veszíteni fog, emelte ki.
 2. A második pont a nemzeti konzervativizmus elve a politikában, azaz a családok és egyházak támogatása. A nemzet ügye nem ideológia, de még csak nem is hagyomány kérdése, hangsúlyozta Orbán, aki szerint a választók oldalán kell maradni, és „azért döntöttünk úgy, hogy megállítjuk a migrációt és felépítjük a falat a déli határon, mert a magyar emberek azt mondták, nem akarnak illegális bevándorlókat”. A progresszívek a vágyálmaikat akarják rákényszeríteni a társadalomra, de a fontos kérdésekben az emberek nem szeretik a baloldali lázálmokat - mondta, hozzátéve: a családokra, emberekre kell hallgatni, ezért amikor az emberek a kerítés felépítését kérték tőle, az a kerítés három hónap múlva már állt.
 3. A harmadik pont a nemzeti érdek a külpolitikában - sorolta tovább, leszögezve, hogy ezt nem mindig könnyű követni, mert a külpolitika nehéz világ, például épp egy háború zajlik a szomszédban. Megismételte, hogy Oroszország az agresszor, Ukrajna az áldozat, elítéljük a támadót, a megtámadottat pedig segítjük. A magyarok szívesen segítenek, de „a háború árát nem akarják ők fizetni, mert ez nem az ő háborújuk” - magyarázta.
  Közölte: a háborúval jönnek a szankciók, elszabadul az infláció, stagnál a gazdaság, és a háború elszegényíti az embereket. „A mi célunk a béke helyreállítása, nem pedig a háború folytatása, mert ez a mi nemzeti érdekünk” - hangsúlyozta, kiemelve: a nemzet az első, „Hungary first, America first”, érdekalapú külpolitikára van szükség.
 4. A negyedik pont az, hogy a kozervatívoknak legyen médiája, mert „a progresszív baloldal őrültségeit csak így lehet bemutatni” a kormányfő szerint, aki arra is rámutatott: a pártpolitikának és a médiának el kellene válnia egymástól.
 5. Az ötödik pont, hogy le kell leplezni az ellenfél szándékait jó előre, még azt megelőzően, hogy az ellenfél cselekedne.  „Először tagadni fogják, de aztán még nagyobb lesz a siker, amikor kiderül, végig nekünk volt igazunk. Így tettünk például az LMBTQ-propagandával, ami nálunk még új dolog, de már most megsemmisítettük, a baloldalt lelepleztük, védekezésre kényszerítettük és el kellett ismerniük, hogy valóban ez a tervük” - magyarázta el a kormányfő, aki szerint a média megléte szükséges, de nem elégséges feltétele a győzelemnek, tabudöntögetőnek is kell lenni.
 6. A hatodik pont a munkaalapú társadalom létrehozása, mert az emberek dolgozni akarnak. „Amikor hatalomra kerültünk, eldöntöttük, hogy csak olyan gazdaságpolitikát szabad csinálni, ami a választópolgárok többségének hasznos” - jelentette ki, hozzátéve: „Velünk még az is jól jár, aki nem ránk szavaz”, ami az ellentéte a progresszíveknek, „akikkel még azok is rosszul járnak, akik rájuk szavaztak”.
  Kiemelte: az emberek nem gazdasági elméleteket, hanem munkát akarnak, előre akarnak jutni az életben és jobb életet szeretnének a gyermekeiknek, mint amilyen nekik jutott. Ha egy jobboldali kormány mindezt nem tudja szállítani, bukásra van ítélve - mutatott rá.
 7. Ne szorulj ki a szélére, ez a hetedik pont, mondta a kormányfő, aki szerint nincs különbség a szélsőjobbról induló tudománytagadás és az LMBTQ-csoportok biológia tagadása között, és ha valaki rájuk hallgat, szavazatokat veszíthet. Lehet, hogy „az internetes fórumokon hatalmas népszerűségre teszünk szert, ha hirdetünk összeesküvés-elméleteket”, de „a szavazók nagy részét valójában eltávolítjuk magunktól, kiszorulunk a szélére, és a végén veszítünk” - magyarázta.
 8. A nyolcadik pont kimondja, hogy minden nap olvasson az ember, s hozzátette: ő maga hetente egy napot mindig kizárólag az olvasásnak szentel
 9. A kilencedik pont arról szól, hogy az embernek legyen hite, annak hiánya veszélyes, mert ha valaki nem hiszi, hogy egyszer lesz végelszámolás Isten előtt, akkor úgy érzi, bármit megtehet. ”Én hallgattam Ézsaiás prófétára„ - mondta Orbán Viktor.
 10. „Keress barátokat” - mondja ki a tizedik pont. ”Ha a politikában boldogulni akarunk, soha ne azt nézzük, miben nem értünk egyet a másikkal, hanem keressük a közös pontokat” - figyelmeztetett a kormányfő, aki példaként a Vatikánt említette Magyarország egyik legerősebb szövetségeseként, ahol ugyanazt gondolják például arról, hogy az apa férfi, anya nő, noha nem értenek egyet az illegális migráció kérdésében.
 11. Nincs konzervatív siker működő közösség nélkül, és minél több a közösség, annál több voksot kapunk, mondta Orbán Viktor a közösségépítés jelentőségére rámutatva és hozzátéve: minél kevesebb a közösség, és minél magányosabbak az emberek, annál több szavazó megy a liberálisokhoz.
 12. 12. Az intézményépítés jelöli az utolsó pontot: „Építs intézményeket, ezek elengedhetetlenek a sikeres politikához, mert a politikusok jönnek-mennek, de az intézmények generációkon keresztül velünk maradnak és az intézmények képesek intellektuálisan megújítani a politikát - hangsúlyozta Orbán Viktor.

 

Sorsdöntő év lesz 2024

A miniszterelnök beszédének végén sorsdöntőnek nevezte a 2024-es évet Orbán, mondván: 2024-ben az Egyesült Államokban elnök- és kongresszusi választások lesznek, Európában pedig európai parlamenti választások.

Ez a két helyszín ki is jelöli a nyugati civilizációért folytatott harc két frontját - fogalmazott.
Azt mondta, ”ma egyik sincs a kezünkben, pedig mind a kettőre szükségünk van„. Két év van felkészülni - jelezte Orbán Viktor, hozzátéve: a magyar lecke az, hogy nincs csodafegyver, ”csak meló van„.

 

 A magyar miniszterelnök mellett az előadók között szerepel Varga Judit igazságügyi miniszter, Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ főigazgatója, Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, valamint Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter is.

 


 

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

magyarnemzet.hu

Megtalálhatták az iráni elnököt, miután kényszerleszállást hajtott végre az őt szállító helikopter + videó

ripost.hu

A Merkúr a Bikába lép: négy csillagjegynek nagy meglepetést tartogatnak az égiek

hirtv.hu

„Én csak egy kávét kérek” - Kósa Lajos a Magyar Péter-jelenségről + videó

ripost.hu

Május végén fordul a kocka, ezekre a csillagjegyekre rámosolyognak az égiek

mindmegette.hu

Ha ezt csinálod a levenduláddal, akkor csodás illata lesz

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

ripost.hu

Te ismered a Rubik-kocka titkát? Lerántjuk a leplet

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

ripost.hu

Ekkorra időzítsd a nyári szabid! Mutatjuk a kánikulai időszakokat

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Magyar Péter EP-jelöltje agymosottnak nevezte a magyarokat

POLITIK

Megölték a gázai polgári hírszerzés parancsnokát

POLITIK

Európa főboszorkányának jóslata, Fico merénylője, és a kapuvári kiterjesztett öngyilkosság......

POLITIK

Zelenszkij csalódott Amerikában