Létrehozva: 2022.05.15.

Csattognak a villámok a Jobbik körül

A jobbikos Földi István nem csupán szexuális zaklatás vádjában érintett.

Szerző Ripost

Személyi szabadság megsértése bűntettének gyanúja miatt indult nyomozás a jobbikos disznótoron történt erőszakos cselekmények kapcsán. A NAV Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága költségvetési csalás gyanújával rendelt el nyomozást a kocsordi önkormányzatnál megkötött közmunkaszerződésekkel összefüggésben, míg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőrkapitányság ugyancsak a kocsordi önkormányzatnál történtek miatt ismeretlen tettessel szemben nyomoz két éve hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt. Mindezek az eljárások Földi István jobbikos kocsordi polgármester hivatali idejére esnek.

Földi, aki a Szabolcs-Szatmár megyei közgyűlésben a Jobbikot és a Momentumot képviseli, egy negyedik ügyben, amelyben szintén költségvetési csalás miatt indult eljárás, s amelyben beismerő vallomást tett, mentesült a büntetett előélet hátrányos jogkövetkezményei alól.

Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár Megyei Főügyészség szóvivője lapunknak elmondta: a Nyíregyházi Járási Ügyészség 2021. január 8-án a jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt indított eljárást mind az öt gyanúsítottal szemben egy évre felfüggesztette. A tettesként szereplő gyanúsított, míg a bűnsegédként szereplők az ügyészség által előírt jóvátételt megfizették, így az eljárás jogerősen befejeződött.

A tájékoztatás szerint a bűncselekmény azzal valósult meg, hogy a kocsordi önkormányzat 2018–19-ben hatósági szerződéseket kötött közfoglalkoztatási támogatások megszerzése érdekében a járási hivatallal, és az így kiutalt 16,8 millió forintot a szerződésben szereplőtől eltérő célra használták fel, azaz elköltötték. Időközben a gyanúsítottak az önkormányzat érintett számlájára visszautalták a teljes összeget, így a vagyoni hátrány megtérült.

Szilágyi László hozzátette, figyelemmel arra, hogy a gyanúsítottak büntetlen előéletűek, beismerő vallomást tettek és a vagyoni hátrány teljes egészében megtérült, ezért az ügyészség úgy ítélte meg, hogy az eljárás felfüggesztése kedvező hatással lehet a jövőbeni magatartásukra. Földi így ebben az ügyben mentesült az eljárás folytatásától.

Jakab Péter Jobbik elnök és az egyre több zűrös ügybe belekeveredő Földi István

Ugyanakkor a személyes szabadság megsértésének bűntette gyanújában indult büntetőeljárásnak a Jobbikot és a Momentumot a megyei közgyűlésben képviselő politikus is érintettje lehet. A Fidesz és a KDNP frakciójának női képviselői pénteken közös közleményben ítélték a zaklatás minden formáját és tudatták: elfogadhatatlannak tartják azt, ahogy a Jobbik vezetése az ellenzéki pártban történt szexuális zaklatási ügyet kezeli.

Arra hivatkoztak: nemrég látott napvilágot, hogy a Jobbik egyik politikusa a gyanú szerint szexuálisan zaklatta a párt egyik munkatársát. A közleményben leszögezik: a zaklatás minden formáját elítélik és együtt éreznek az áldozattal. A kormánypárti képviselők azt ugyanakkor elfogadhatatlannak tartják, hogy a Jobbik vezetése, Jakab Péterrel az élen, a kezdetektől tudott az esetről, azonban az áldozat védelme helyett csak azzal foglalkozik, miként mentse meg az elkövetőt a következményektől.

Szilágyi György, az áldozat élettársa a Facebookon osztotta meg párja köszönőlevelét. A 24 éves V. Anita azután állt a nyilvánosság elé, hogy a Fidesz új parlamenti frakciójának női tagjai közleményt adtak ki a botrányos nemi erőszak ügy kapcsán.

"A zaklatás minden formáját elítéljük! Nemrég látott napvilágot, hogy a Jobbik egyik politikusa a gyanú szerint szexuálisan zaklatta a párt egyik munkatársát. A zaklatás minden formáját - pártpolitikától függetlenül - elítéljük és együtt érzünk az áldozattal. Azt ugyanakkor elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a Jobbik vezetése Jakab Péterrel az élen a kezdetektől tudott az esetről, azonban az áldozat védelme helyett csak azzal foglalkozik, miként mentse meg az elkövetőt a következményektől" - írta a 14 Fideszes képviselő.

Szilágyi élettársa, V. Anita nyílt levélben köszönte meg a támogatást. Mint írja,

MIKÖZBEN A SAJÁTJAI MEGKÖVEZIK, ÉS ŐT HIBÁZTATJÁK, OLYANOK ÁLLNAK KI MELLETTE, AKIKKEL NEM UGYANAZON A POLITIKAI OLDALON ÁLL.

A Bors azt is kiderítette, AZ ÁLDOZATOT IDŐKÖZBEN TÖBBSZÖR IS MEGFENYEGETTÉK, SŐT FIZIKAI ERŐSZAKOT IS "BEÍGÉRTEK" NEKI, HA A TÖRTÉNTEKRŐL BÁRKINEK BÁRMIT ELMONDANA.

V. Anita most nyílt levélben mondott köszönetet a Fidesz új parlamenti frakciójának női tagjainak.

"Tisztelt Képviselő Asszonyok!

Hálásan köszönöm kiállásukat mellettem, bizonyítva, hogy a nők elleni erőszak nem politikai ideológia kérdése.

- írta levelében. Úgy fogalmazott:

"Sajnos társadalmunkban politikai oldalaktól függetlenül létező valóság a nők elleni erőszak, amellyel elsősorban azt érzékeltetik az elkövetők, hogy hatalmuk van a nő felett, az erősebb ember hatalma a kiszolgáltatott helyzetbe juttatott nő felett. Azért is különösen jól esett, hogy kormánypárti képviselő hölgyek álltak ki mellettem, mert nem ugyanazon a politikai oldalon állunk.

AZÉRT CSAK A PÁRTON BELÜL KÉRTÜK A VÁLASZTÁSOKIG AZ ELKÖVETŐKKEL SZEMBENI KÖVETKEZMÉNY ALKALMAZÁSÁT, MERT NEM AKARTAM TERHELNI AZ ÖSSZELLENZÉK VÁLASZTÁSI KAMPÁNYÁT EZZEL A SÚLYOS ÜGGYEL, PEDIG AZ ELKÖVETŐK BOCSÁNATOT SEM VOLTAK HAJLANDÓK TŐLEM KÉRNI.

Nyilvánvaló, hogy ha a kampányban ez a feljelentés megtörténik, ellenzéki politikusok sokasága szenvedte volna meg azt, olyan emberek értek volna el rosszabb eredményt, akik nem tehetnek erről az erőszakról. Mérlegelnem kellett, hiszen egy politikai közösség része vagyok. Az én érdekeimet képviselő eljárással emberek sokaságának több éves munkáját, eredményességét veszélyeztethetem-e?

Úgy gondoltam, hogy nem veszélyeztethetem. Ezzel pedig mit értem el? Azt, hogy megtudhattuk,

HA EGY BALOLDALI, VAGY LIBERÁLIS ASSZONNYAL ERŐSZAKOSKODNAK, S AKÁR ÉVTIZEDEK MÚLVA HOZZA AZT NYILVÁNOSSÁGRA, KIÁLL ÉRTE A TELJES BALOLDALI, LIBERÁLIS POLITIKAI KÖZÖSSÉG, S A JOGVÉDŐK HADA. HA PEDIG EGY JOBBOLDALI, 4 ÉVES KISLÁNY ÉDESANYJÁVAL TÖRTÉNIK EZ, AKI KÍMÉLETBŐL 4 HÓNAP MÚLVA INDÍT HIVATALOS ELJÁRÁST, CSAK ARRA SZÁMÍTHAT, HOGY A SAJÁTJAI MEGKÖVEZIK, ŐT TEKINTIK HIBÁSNAK.

Köszönöm a mellettem kiálló kormánypárti képviselőknek, hogy visszaadták a hitemet. Szeretettel: Anita"

 


 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

origo.hu

G.w.M elmondta, mitől érzi nőnek magát egy nő

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

vg.hu

Alba Aréna: megnyílt Magyarország legújabb sportarénája – fotók

origo.hu

Rengeteg ukrán embert mészárolhatnak le az új ukrán taktika miatt

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Ennek a 4 csillagjegynek pénzt és bőséget hoz a Bika hava

magyarnemzet.hu

Az Orbán-gyűlölő Lilu hatalmas öngólt lőtt, ezt nagyon benézte

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Menczer Tamás: A valaha volt legerőteljesebb EP-kampányt kezdtük el

POLITIK

Újabb fegyvergyárakat építenek az oroszok

POLITIK

Ukrán drónok felgyújtottak egy orosz üzemanyag bázist

POLITIK

Tisztességtelen és jogszerűtlen amit Magyar Péter elkövetett