Létrehozva: 2022.05.30.
Módosítva: 2022.05.30.

A hazai baloldal szétesett, nincs kapcsolata a valósággal

Deák Dániel elemezte a helyzetet.

Orbán Viktor betartja a választási ígéretét, és mindent megtesz annak érdekében, hogy fenntartsa az emberek számára nélkülözhetetlen rezsicsökkentést, továbbá az extraprofitot termelő vállalatok fokozottabban vonják be a közteherviselésbe – jelentette ki a Magyar Hírlapnak Deák Dániel politikai elemző. Hozzáfűzte, Magyarország megvédi Európát az önsorsrontó politikától, hasonlóan a 2015-ös migrációs válsághoz, amikor hazánk állította meg a migránsok százezreit a déli határon.

Szerte Európában rezsi- és energiaválság van, már a középosztályt is megviselik az emelkedő költségek – szögezte le Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője, aki szerint ezt azért fontos hangsúlyozni, mert sokan még mindig hajlamosak csak legyinteni azokra a hírekre, hogy Nyugaton milyen drága a benzin és a rezsi, hiszen ott többet keresnek az emberek, így ki tudják fizetni. Ma már azonban nem ez a helyzet: a többszörösére emelkedő rezsiköltségek és a lassan az ezer forintot alulról súroló benzinárak már a nyugati országokban is olyan nagy terhet jelentenek, amit egyre kevesebben képesek elviselni.

Magyarországon ezzel szemben védi az embereket a rezsicsökkentés és a benzinárstop, amelyre még az osztrákok is irigykedve tekintenek. Nem meglepő, hogy rögtön elkezdtek háborogni az osztrák autósok, hogy nem jöhetnek már át a határon az olcsó benzinért. Ez is jól mutatja, hogy a sógoroknak is komoly terhet jelentenek az emelkedő árak.

Az elemző felhívta a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor betartja a választási ígéretét, és mindent megtesz annak érdekében, hogy fenntartsa az emberek számára nélkülözhetetlen rezsicsökkentést. Ennek megfelelően a baloldal politikájával ellentétben nem megszorítások következtek a választások után, hanem az addigi gazdaságpolitika fenntartása, aminek része az extraprofitot termelő vállalatok fokozottabb bevonása a közteherviselésbe.

A baloldali propaganda­sajtó bele is zavarodott a kérdésbe, először azt írták, hogy nincs is olyan, hogy extraprofit, majd egy napra rá már arról kezdtek el írni, hogy mekkora extraprofitot termeltek például az energiavállalatok. Tovább nehezítik a baloldal helyzetét, hogy a magyar kormány bejelentésével szinte egyidőben közölte a brit kormány is, hogy megadóztatja az extraprofitot az energiavállalatoknál. A magyar megoldások tehát ragadósak, egyre többen tekintenek rá irányadóként.

„A szuverén magyar gazdaságpolitika fenntartása érdekében elengedhetetlen, hogy Magyarország ellenálljon az eszement brüsszeli szankcióspolitikának, elutasítsa az eredeti olajembargós terveket” – állapította meg Deák Dániel. „A kiszivárgó információk szerint Brüsszel enged és várhatóan a csővezetékeken érkező kőolajra nem vonatkoznak majd szankciók, így hazánk lényegében mentesül. Ez komoly siker és ezzel Orbán Viktor nem csak a magyar, de összeurópai érdekeket is képviselt.

Európa versenyképessége ugyanis teljesen összeomlana, ha olaj és gázembargót vezetne be Oroszországgal szemben, hiszen míg a versenytársai esetében lényegesen olcsóbb az energia, addig az öreg kontinensen méregdrága minden. Ha ez a helyzet csak tovább romlik, Európa versenyképességének totálisan annyi. Csak remélni tudjuk, hogy Magyarország megvédi Európát az önsorsrontó politikától, hasonlóan a 2015-ös migrá­ciós válsághoz, amikor hazánk állította meg a migránsok százezreit a déli határon.”

A politológus úgy látja, hogy a hazai baloldal ezekből a jelenségekből mit sem érzékel, annyira szétestek, hogy szinte semmilyen kapcsolatuk nincsen a valósággal, nem képesek értelmezni a politikai folyamatokat sem. „Így az olajembargó kapcsán is össze-vissza beszélnek, nem képesek kialakítani egy egyértelmű álláspontot. Azonban kétségeink ne legyenek: ha ők nyertek volna április 3-án, minden ellenállás nélkül teljesítenék a brüsszeli elvárásokat, még akkor is, ha azzal Magyarország alapvető létérdekeit sértenék” – jelentette ki Deák Dániel.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország hadat üzent a NATO-nak a lengyelországi atomfegyver telepítési terve miatt

origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

vg.hu

Magyarországi bankot „zsákolt” a BYD

ripost.hu

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

magyarnemzet.hu

Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A HAMÁSZ ekkor tenné le a fegyvert

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában