Orbán Balázs Magyar Péternek: A futtatóid döntenek rólad!

POLITIK
Létrehozva: 2022.05.23.
Módosítva: 2022.05.23.

A családok megvédése a legfontosabb feladat

A kormány számára ez a legfontosabb.

Szerző Ripost

A kormány számára a legfontosabb, hogy meg tudja állítani a családokra ható negatív gazdasági erőket, amelyeket a háború és az elhibázott brüsszeli energiapolitika idézett elő - mondta a miniszterelnök politikai igazgatója a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Orbán Balázs emlékeztetett, Orbán Viktor miniszterelnök beiktatási beszédében vállalta, hogy megvédi az elmúlt 12 évben elért eredményeket, köztük a családtámogatási rendszert, a nyugdíjakat, a teljes foglalkoztatást és a rezsicsökkentést.

Ehhez gazdaságilag nagyon aktív, felkészült és határozott állami cselekvésre van szükség - húzta alá, majd hozzátette, azért kell megvédeni a rezsicsökkentést, hogy a jelenlegi helyzeten ne a multinacionális vállalatok, illetve a bankok keressenek.

Az inflációt meg kell próbálni letörni, nem szabad hagyni, hogy az emberekkel fizettessék meg a háborús konfliktus árát - jelentette ki Orbán Balázs.

A kormányfő politikai igazgatója kitért az orosz-ukrán háborúra is, amellyel összefüggésben elmondta, a következő kormányban kiemelt prioritás lesz a hadseregfejlesztés, továbbá egyértelműnek nevezte, hogy a háború és annak gazdasági hatásai el fognak húzódni.

Kiemelte, a jelenlegi helyzetben fontos, hogy politikai és nemzeti egységkormány alakuljon, ennek következménye Lázár János és Navracsics Tibor visszatérése a kabinetbe.

Orbán Balázs szerint mindkét miniszter olyan területekért felel, amelyeken keresztül forrásokat kell juttatni a magyar családoknak, ez utak, vasutak, iskolák, kórházak és egyéb közintézmények építését jelenti, amit folytatni kell, mivel gazdasági erő elérése csak ezekből lehetséges.

A miniszterelnök politikai igazgatóját kérdezték arról is, hogy a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a Miniszterelnöki Kabinetirodához kerültek. Orbán Balázs elmondta, Európában nagyon sokszor előfordul, hogy az ország szuverenitásának védelmére szakosodott szervek nem széttagoltan találhatók meg a kormányban, hanem valamilyen módon a miniszterelnök munkaszervezete körül elhelyezve működnek.

A progresszív baloldal „hazug, de vonzó” ajánlatával szemben a konzervatívoknak olyan ajánlatot kell megfogalmazniuk, amely valódi biztonságot kínál – fejtette ki Kövér László házelnök a CPAC Hungary konferencián. Úgy látja, a normalitás hívei mindenhol többségben vannak.

Politikai ellenfeleink a világot átszelő hálózatokban egyesítették erőiket, kérdés, konzervatívoknak miben kell egyesíteniük erőiket, hogy eredményesebbek legyenek – vetette fel a CPAC Hungary konferencián tartott előadásában Kövér László házelnök. Az amerikai konzervatívok legfontosabb seregszemléjének Európában első alkalommal hazánkban megrendezett eseményén az Országgyűlés elnöke azt üzente: mindig azoké a jövő, akiknek erősebb a hite.

Kifejtette, a konzervatívoknak, ha sikeresen akarnak szembenézni a kihívásokkal, a természetes emberi értéktudatot, identitást, biztonságérzetet és normalitást erősítő, a transzcendenciára nyitott hitből kell kiindulniuk. Rámutatott, az ember csak akkor lehet ura önmagának, ha rendelkezik azzal a képességgel, hogy saját életét egy magasabb rendű összefüggés részének tekintse, ha van számára egy szilárd viszonyítási pont, amelyhez a cselekedeteit mérheti.

Kövér László házelnök a CPAC konferenciáján

Kövér László házelnök a CPAC konferenciáján

Kövér László hangsúlyozta, a konzervatívok politikai ellenfeleinek ajánlata „hazug, de vonzó”, hiszen ki ne szeretne minden kötöttségtől mentesen élni. Ezzel szemben kell a konzervatívoknak megfogalmazniuk egy korszerű és egységes ajánlatot megfogalmazniuk, amely nem becsapni, hanem megvédeni akarja az embereket, nem illuzórikus könnyűséget, hanem valóságos biztonságot ígér.

A házelnök kifejtette, nem véletlen, hogy a konzervatívok politikai ellenfelei világszerte mentális és politikai támadás alatt tartják a történelmi vallásokat és egyházakat, a bőségesen finanszírozott NGO-k által a zsidó vallást ugyanúgy bomlasztani akarják, mint a keresztényt vagy a muszlimot. Célkeresztben vannak világszerte a nemzetállamok, szét akarják őket zilálni, szuverenitásukban egyre agresszívabban korlátozni. A világon mindenhol heves politikai, jogi és lélektani támadás alatt alatt állnak a hagyományos családok, a genderelmélettel akarják aláaknázni a természetes nemi identitásokat és ezzel szétrobbantani a természetes család fogalmát és valóságát, amely majdnem minden eddig ismert civilizáció fundamentuma – magyarázta a házelnök.

Kövér László emlékeztetett, a magyar konzervatívok 1998-2002 közti kormányzásuk alatt megtanulták, hogy nem fenntartható a kormányzati erő, ha a bennünket támogató értékrendi és társadalmi többségnek nincs hangja és mozgástere a kultúrában, oktatásban, médiában és tudományban. „Ezért 2010-től kezdődően legális és legitim eszközökkel, tudatosan, fokozatosan, következetesen, de méltányos módon teret nyitottunk, szólás- és cselekvési szabadságot biztosítottunk a magyar társadalom nem progresszív, posztkommunista többségének is” – idézte fel.

„Ellenfeleik azért diabolizálják a magyar konzervatív politikát világszerte, mert bebizonyítottuk, hogy a normalitás társadalmi többségét politikai többséggé lehet alakítani és ez a többség demokratikus módon hosszú távon fenn is tartható” – magyarázta a házelnök. Hozzátette: a magyar út más országoknak is járható, hiszen más országokban is többségben vannak a természetes emberi normalitás hívei.

Kitért arra is, hogy a héten nagyon fontos seregszemlére került sor Magyarországon. Emlékeztetett, a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű fórumon tartott beszédében elmondta, a konzervatív, jobboldali, kereszténydemokrata kormányzás alapjai a hétköznapokban is láthatóak, például azon keresztül, hogy rendezettebbek, tisztábbak az utcák, az emberek boldogabbak, szívesebben járnak közösségekbe.

origo.hu

Új hírek érkeztek Robert Fico állapotáról

ripost.hu

Felkavarják az állóvizet az égiek, 3 csillagjegy élete rögvest új irányt vesz!

borsonline.hu

"Sajnos van, hogy a csoda véget ér" - elhunyt a kórházban az eltűnése után öt nappal megtalált Erzsike néni

mandiner.hu

A svédek még mindig biztosak benne: 251 ezer magyar életét megmenthették volna, ha az EU hagyja

mindmegette.hu

Meztelencsigák a kertben – ezzel a házi csodaszerrel pillanatok alatt megszabadulhatsz tőlük

mandiner.hu

Orbánra támadt a Megasztár korábbi zsűritagja, a piti kis szalámitolvaj

ripost.hu

Kiderült Katalin és Vilmos titka, kitálalt a komornyik

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. május 20-26.: Nagy változások jönnek

ripost.hu

Szoboszlai szomorú bejelentést tett, rajongók ezrei zokognak most

ripost.hu

Itt a lista: így lesznek nyitva a boltok a pünkösdi hosszú hétvégén

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted, az emberek 1 százalékába tartozol

ripost.hu

Balesetet szenvedett a magyar színész, elmaradnak az előadások

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Európa főboszorkányának jóslata, Fico merénylője, és a kapuvári kiterjesztett öngyilkosság......

POLITIK

Zelenszkij csalódott Amerikában

POLITIK

Orbán Viktor: A háború tönkrevágja Európa gazdaságát

POLITIK

Újabb hatalmas dróntámadás érte Ukrajnát