Létrehozva: 2022.04.17.

Egyre nő az illegális határátlépést megkísérlők száma

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. április 15-én 0 óra és 24 óra között összesen 309 határsértőt tartóztattak fel.

Szerző Ripost

Bács-Kiskun megyében a rendőrök nyolc esetben összesen 39 határsértőt tartóztattak fel Kiskunfélegyháza, Hercegszántó, Hercegszántó-Hóduna, Bácsbokod, Tataháza és Bácsszentgyörgy közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 31 esetben összesen 240 határsértőt tartóztattak fel Tiszasziget, Öttömös, Üllés, Szatymaz, Szeged, Szeged-Gyálarét, Ásotthalom, Mórahalom és Ruzsa közigazgatási területén – írja a Police.hu.

Győr-Moson-Sopron megyében két alkalommal, Zsira belterületén négy, Fejér megyében egy alkalommal, Óbaroknál kilenc, Komárom-Esztergom megyében egy alkalommal, Tatabánya külterületén 12; Pest megyében egy esetben intézkedtek, Inárcs közigazgatási területén öt határsértőt tartóztattak fel.A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során algériai, szír, marokkói, tunéziai, líbiai, afgán, kínai, indiai, szomáliai, tunéziai, pakisztáni, palesztin és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun négy, Csongrád-Csanád megyében 15 esetben a rendőrök összesen 522 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt egy embert fogtak el, négy esetben embercsempészés és egy alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.

Száznyolcvan illegális bevándorlót gyűjtött be a szerbiai rendőrség a magyar határ közelében végzett akciójában. Palicson, Szabadkán és Tavankúton rögtönzött sátrakban várták a migránsok, hogy az Európai Unió területére lépjenek. A magyar rendőrök pedig csaknem száz illegális bevándorlót tartóztattak fel Bács-Kiskun megyében.

A V4NA nemzetközi hírügynökség tudósítása szerint hosszabb távra rendezkedtek be az illegális bevándorlók a magyar határ közeli erdőkben Szerbiában. Tábort vertek a határkerítéstől pár száz méterre, a Szabadka északi részén fekvő makkhetesi erdőben, onnan indultak meg éjszakánként, hogy megpróbáljanak jogellenesen az Európai Unió területére jutni.

Egy-egy rögtönzött sátorban tízen vagy akár annál is többen lakhattak

– olvasható hírügynökség beszámolójában.

Fotó: V4NA Hírügynökség

A szabadkaiak a táborok miatt csak kellő elővigyázatossággal mernek az erdőben túrázni, félnek, nehogy a sűrű fák között rájuk támadjanak a bevándorlók. A városban már több eset is előfordult, amikor ártatlan helyieket bántalmaztak a migránsok. Ahogy a V4NA korábban beszámolt róla, Szabadkán például tavaly novemberben egy gyógyszerészre támadt rá egy három fős társaság, a nőt megkötözték, a patikából pedig elvitték a bevételt és némi orvosságot, főként nyugtatókat.

Az erdészek arra panaszkodnak, hogy a migránsok kivágják az egészséges fákat, azzal tüzelnek.

A természetben okozott károk mellett a mostani különösen száraz időszakban ez a tevékenység tűzveszélyes. A magyar és a szerb oldalon lévő erdő összekapcsolódik, az így keletkezett tűz, ha nem veszik észre időben, Magyarországra is átterjedhet.

A bevándorlók egyébként rengeteg szemetet hagynak maguk mögött, az erdészeknek nincs elég emberük arra, hogy azt összegyűjtsék.

Fotó: V4NA Hírügynökség

Nagyobb migránscsoportot gyűjtött össze a szerb rendőrség

A szerb belügyminisztérium munkatársai a csendőrséggel és a menekültügyi főbiztossággal együttműködve 180 migránst gyűjtöttek be az erdőből. A képek tanulsága szerint már régóta ott lehettek, hiszen tűzhely, kémény, padló, matracok, pokrócok, kávéscsészék is voltak a „lakban”, sőt még képet is ragasztottak a sátor falára.

Tíz táborhelyen harminc sátort találtak a rendőrök a magyar határtól mindössze pár kilométerre fekvő Palicson, Makkhetesen és Tavankúton, de illegális bevándorlókra bukkantak a szabadkai vasútállomás melletti elhagyatott épületekben is.

A migránsokat az akciót követően befogadóközpontokba szállították, ahol megfelelő ellátásban részesülhetnek. Ezek a helyek nyitottak, így az illegális bevándorlók szabadon járhatnak-kelhetnek ki és be. Emiatt semmi sem garantálja, hogy a most összegyűjtött migránsok pár óra múlva nem lesznek ismét a határkerítés mellett.

Csaknem száz illegális bevándorlót fogtak el a magyar rendőrök

A határ másik oldalán, a magyarországi Bács-Kiskun megyében is akcióztak a rendőrök szerda hajnalban. A Police.hu tájékoztatása szerint 96 külföldit tartóztattak fel Katymár, Bácsalmás, Kelebia és Hercegszántó térségében. Az illegális migránsok szír, török, iraki, pakisztáni és indiai állampolgárnak vallották magukat, és jogellenesen jutottak be az ország területére.

Fotó: V4NA Hírügynökség

A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

AJÁNLÓ

Néhány hete migránsok támadtak meg egy fiatal lányt Szabadkán, közel a belvároshoz. Az egyik gyanúsítottat azonnal elfogta a rendőrség. Az esettel kapcsolatban a város polgármestere és a rendőrség is közleményt adott ki.

Nemcsak Szabadkán, Horgoson is ismét szemmel láthatóan egyre több a migráns.

Két tunéziai származású migráns támadt rá egy 18 éves lányra, a szabadkai autóbusz-pályaudvar környékén. Információink szerint a két migráns először tapogatni kezdte a lányt, majd megpróbálta bevonszolni az egyik közeli kis utcába. A lány azonban ellenállt, és akkor kés is villant, az egyik migráns meg is sebesítette könnyebben a lányt, akinek mégis sikerült kiszabadulnia, és az egyik közeli rendőrjárőrtől kért segítséget. Ezt követően a rendőrök gyorsan elkapták az egyik tettest, a lányt pedig a Szabadkai Közkórházba szállították, ahol ellátták a sérüléseit.

A szabadkai rendőrkapitányság hivatalos közleményt adott ki, melyben az áll, hogy hétfőn gyors intézkedéssel a rendőrök elfogták az 1987-es születésű M. A. tunéziai állampolgárt, miután a gyanú szerint megsebesített egy 18 éves szabadkai lányt. Nem hivatalos forrásból úgy tudjuk, azóta a másik elkövető is rendőrkézre került. Az esetet a szabadkai Alapfokú Ügyészség is megerősítette, hozzátéve, a lány gyakorlati óráról ment hazafelé, amikor a tunéziai migránsok rátámadtak. A történtekre Szabadka polgármestere is közleményben reagált. Stevan Bakić azt üzente, nem engedjük, hogy bárki is úgy érezze, hogy nincs biztonságban városunkban. Köszönetét fejezte ki a gyors rendőrségi intézkedésért, és azt írta, valóban nagyon fontos, hogy a város kritikus pontjait a rendőrség külön biztosítsa és fokozottan felügyelje.

 

A szabadkai autóbusz-pályaudvar környékén nem ez az első migránstámadás. A közelmúltban az egyik sarki gyógyszertár dolgozóját megkötözték, bántalmazták, és elvitték a mobiltelefonját, a bevételt, valamint gyógyszereket is. A mostani eset a buszállomástól pár száz méterre, a Zentai úton történt.Közben Horgoson is szabadon mozognak a migránsok. A Szerbiai Menekültügyi Főbiztosság ottani biztonsági emberi kamerán kívül elmondták, a határövezetben jelenleg nagyjából 300 illegális bevándorló tartózkodhat. A horgosiak attól tartanak, előbb-utóbb a faluban is bekövetkezhet egy, a szabadkaihoz hasonló migránstámadás.

Horgoson is állítólag a tunéziai migránsok vannak többségben.

A migránsokat pedig hiába gyűjtik be, és szállítják el a befogadóközpontokba, akiknek van pénzük, néhány nap elteltével visszatérnek a határövezetbe. (

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Spanyolroszág döbbenetes háborús lépése

borsonline.hu

Probléma Tilla hazautaztatásával - előállították a repülőtéren

vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

life.hu

Közfelháborodás kísérte Bridget Jonesként, övé a Golden Globe egyik legkínosabb pillanata

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A Gyurcsány-Bajnai-korszakért rajong Magyar Péter tanácsadója

POLITIK

Hídpénz-botrány: Súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna