Létrehozva: 2022.04.13.

Egyre nagyobb a káosz a baloldalon

Sokan küldenék már Márki-Zayt "melegebb éghajlatra".

Szerző Ripost

A  hódmezővásárhelyi polgármester nem tett le országos politikai ambícióiról, bár pártépítését korábbi szövetségesei sem támogatják. Eközben Gyurcsány Ferenc a baloldal élén folytatja az uszítást.

A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje, aki februárban arról beszélt, hogy fáradt, és április 3. után pihenni fog, mivel szerinte mind a kormányfői, mind a polgármesteri tisztség kevesebb munkával jár, mint a kampány (?!), Facebook-aktivitásából mostanra némiképp visszavett: a korábbi óránkénti posztolás helyett már „csak” napi négy-öt bejegyzést ír, ám változatlanul bizarr összevisszasággal. Tegnap tovább kesergett a választási eredmények miatt, közölte: „a munkát elvégeztük, mégis látványos kudarc a vége”.

Ezúttal azonban nem Gyurcsány Ferencet okolta – ettől vélhetően elvették a kedvét a DK irányából érkező durva támadások –, hanem visszatért ahhoz az érveléshez, hogy bukását a „fideszes agymosás” okozta, ami szerinte a „hitleri mintát követi”. A „hazugságokra” példaként hozta fel, hogy ők magyar katonákat küldenének meghalni Ukrajnába. Holott ennek igazságalapját nem csupán korábbi, fegyveres segítségadást sürgető nyilatkozataik mutatják, hanem az is, hogy kiderült: kampánystábja egy héttel a választások előtt már megszervezte a kapcsolatfelvételt az ukrán elnökkel, amelyre végül azért nem került sor, mert Kijevben az adott időpontban éppen bombariadó volt. „Egyébként nagyon nagy örömmel beszéltem volna vele” – mondta vasárnap esti élő bejelentkezésében a bukott listavezető.

Eközben a hódmezővásárhelyi polgármester „mindennel foglalkozik, csak Vásárhellyel nem” a Promenad24.hu szerint. A helyi portál rámutatott: Márki-Zay az utóbbi napokban ellenállást hirdetett, valamint bejelentette, hogy új jobbközép néppártot alapít, és továbbra is járni fogja az országot településről településre, hogy Orbán Viktor ellen harcoljon. Nem tett le tehát országos politikai ambícióiról, miközben azt nem tudni, mik a tervei Vásárhellyel, „hogyan lesz az ellenállásból fejlődés a város számára” – vetette fel a portál. Hozzáfűzték: Márki-Zay körül tovább fogy a levegő, egyre több korábbi szövetségese fordul el tőle, az új párt alapításában sem Pálinkás József akadémikus (az Új Világ Néppárt elnöke), sem Gémesi György, Gödöllő polgármestere (a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnöke) nem kíván együttműködni vele.

Ceglédi Zoltán baloldali politikai elemző, humorista tegnap közösségi oldalán beszólt a korábban Márki-Zayt védő balos értelmiségieknek és pártpolitikusoknak, akik „elkezdtek szélsebesebesen leválni” a politikusról.csodálatos, hogy fél év elteltével és egy brutálisan elvesztett választás után most hirtelen elkezditek látni, hogy mennyi baj van a fickóval” – írta Ceglédi.

Felidézte: „Bármikor szóltam, ti nekiálltatok üvölteni meg gyalázkodni, hogy igenis Márki-Zay a legjobb, ő csinálja a legjobban, ne fanyalogjak, hanem menjek pultozni a petícióval. Nos, itt vagyunk egy igazán irgalmatlan kétharmadban, és hirtelen mindenki elkezd rájönni, hogy mennyi baj van MZP-vel? (…) Ti csináltátok, kétharmadot Orbánnak, megint! Körbefinanszírozzátok és körbepublikáljátok egymást, kölcsönösen biztosítva magatokat arról, hogy épp a legcsodálatosabb siker felé meneteltek. (…) Akik bő egy hete még ordítva propagálták Márki-Zayt, és rúgtak le engem azért, mert jeleztem, hogy ebből baj lesz, hirtelen úgy tesznek, mintha mindig is látták és vallották volna ezeket a problémákat” – állapította meg Ceglédi Zoltán.

Gyurcsány Ferenc tegnap nem fárasztotta követőit új gondolatokkal, Facebook-oldalán megismételte az uszítást, miszerint „Magyarországnak törvénytelen kormánya van, ezért nincs ok tiszteletre, együttműködésre, elfogadásra, ok csak az elutasításra és a küzdelemre van, a fegyvert nem lábhoz tenni, hanem felemelni kell” – ezzel igyekszik utat mutatni, miután a hétvégi DK-rendezvényen a szemkilövető felszólított mindenkit: „Legyetek Gyurcsányok!”, és egyértelművé tette: esze ágában sincs hátralép-ni, hiszen a pártja a legerősebb a baloldalon, amelynek vezére ezért csak ő lehet.

Márki-Zay Péter semmit nem tanult a választási vereségből, a kampányban és azóta is visszatérő elem beszédeiben a szavazók sértegetése. A fideszes szavazók szerinte agymosottak, a legszegényebbek és köd homályosítja el a látásukat - írta meg a Magyar Nemzet. 

Április harmadikán Magyarország választott, a Fidesz minden idők legfölényesebb győzelmét aratta a voksoláson és ezzel véget is ért az országgyűlési választási kampány. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter azonban ott folytatja, ahol abbahagyta: nem képes leállni a szavazók sértegetésével.

A baloldal vereségének éjszakáján újságíróknak nyilatkozva egyrészt megismételte azt a hazugságot, amit a baloldal a népszavazásról terjesztett, és még a választókat is agymosottnak nevezte.

– Hiába mondtuk mi el az igazságot, hogyha az emberek csak a 25 ezer plakáton, az összes rádióban, az összes megyei napilapon, fizetett hirdetésben, az interneten csak a hazugságot hallják. Elhiszik! 

A 12 év agymosás után tényleg az emberek azt hitték, hogy itt valaki át akarja műteni az óvodásokat kisfiúból kislánnyá – emelte ki a jelölt.

Érdemes megjegyezni, hogy a népszavazás nem az óvodások „átműtéséről” szólt, hanem arról, hogy a választók támogatják-e azt, hogy LMBTQ-szervezetek az iskolákban a szülő hozzájárulása nélkül tarthassanak szexuális felvilágosítást vagy népszerűsítsék a nemi átalakító kezeléseket. A választópolgárok arról is véleményt mondhattak, hogy korlátozás nélkül be lehessen-e mutatni kiskorúaknak a szexuális fejlődésüket befolyásoló vagy a nem megváltoztatását népszerűsítő médiatartalmakat.

Miközben látható, hogy nincs szó az óvodások átműtéséről, aközben nyilvánvaló, hogy a kormány az iskolákba és óvodákba, valamint a képernyőkre is mind gyakrabban betörő LMBTQ-propaganda ellen kíván küzdeni. Nyugat-Európában és Észak-Amerikában jól látható trend, hogy az LMBTQ-szervezetek mind fiatalabb korban szeretnék elkezdeni a gyerekek szexuális felvilágosítását. Ennek egyik eredménye, hogy a nagykorúsághoz közeledve mind több gyermek kíván elvégeztetni nemi átalakító beavatkozásokat, amelyek aztán visszafordíthatatlan károkat okoznak, ha netán valaki meggondolná magát. Magyarországon eddig ez a trend kevésbé volt érzékelhető, a problémát azonban éppen a baloldal jelenti, amelynek politikája lényegében a nyugati minták kritika nélküli lemásolása.

Márki-Zay Péter választók elleni kirohanásai nem fejeződtek be a vereség estéjén. Április negyedikén, hétfőn a baloldali Partizán YouTube-csatornán folytatta a bukott jelölt.

 

– […] valami döbbenetes módon a legszegényebb emberek szavaznak a legnagyobb arányban a Fideszre- mondta.

Tehát szó sincs róla, hogy a legszegényebb emberek az ellenzéktől várnák a szociális helyzetük megoldását – mondta Márki-Zay Péter.

Majd nem sokkal később így folytatta a választókról beszélve: – Tehát itt nem arról van szó, hogy ő nem értesül arról, hogy szegénység van, vagy sorállás van, vagy bármi más, hanem a köd elhomályosítja az ő látásukat, és egyetlenegy valamire fókuszálnak, jönnek a migránsok, és megerőszakolják a gyermekemet, feleségemet, anyámat, vagy most éppen jönnek és elviszik az összes gyermekemet katonának meghalni Ukrajnába, és ide jön a háború – minősítette a választópolgárokat a bukott jelölt.

 


 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elzárták az amerikai államtitkoktól a kiállhatatlan Oppenheimert

borsonline.hu

„Ilyen helyzetben pofont kapni..." - Kökény Dani menedzsere az internetről értesült, hogy az énekes dobta őt

vg.hu

Ukrajnai háború: senki sincs biztonságban, feleségeik jelentik fel a sorozás elől bujkálókat

ripost.hu

Fogadjunk, hogy rájuk sem ismersz! Így néznek ki a Farm, ahol élünk sztárjai ma – galéria

origo.hu

Meglepő dolgot tett a súlyos beteg Károly király

mindmegette.hu

A 10 legjobb spárgás recept, amit muszáj kipróbálnod, míg tart a szezon!

ripost.hu

Nem hiszed el, hogy néz ki manapság a Váratlan utazás főszereplője – galéria

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életet forgatja fel gyökeresen a telihold!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Terrorriadó a német strandokon: Felfegyverkeznek a fürdők az erőszak ellen

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Magyar Péter titkolni próbálja Bajnaihoz fűződő kapcsolatát

POLITIK

Sulyok Tamás: Magyarország nem adja fel szuverenitását

POLITIK

Elfogadják-e végre a migránstörvényt a brit parlamentben?

POLITIK

Magyar Pétert már körbefonta a dollárbaloldal