Létrehozva: 2022.04.22.
Módosítva: 2022.04.22.

A kormány folyamatosan fejleszti, építi Budapestet is

Karácsonyék főként csak panaszkodnak.

Szerző Ripost

Láng Zsolt, a budapesti Fidesz–KDNP frakcióvezetője a párt listájáról bekerült az Országgyűlésbe, ennek apropóján  nyilatkozva értékelte a kormánypártok fővárosi teljesítményét, illetve további terveiről is beszélt a Magyar Hírlapnak.

– Mennyire lepődött meg a parlamenti választás budapesti eredményén, hiszen soha ennyi szavazatot nem kapott a Fidesz–KDNP közös listája.

– Először is szeretném megköszönni mindenkinek, aki Budapesten elment, és leadta a szavazatát, különösen azoknak, akik a Fidesz–KDNP jelöltjeit támogatták. Hatalmas előrelépésnek tartom a polgári, nemzeti oldal számára az áprilisi választási eredményt a fővárosban is. Bár egyéni mandátumot az össz­ellenzékkel szemben csak egy választókörzetben tudtunk szerezni, 2018-hoz képest csaknem négy százalékkal jobb eredményt értünk el, miközben ellenfeleink tíz százalékkal kaptak kevesebb szavazatot. Jelentősen szűkült az olló a Fideszre és a baloldalra leadott szavazatok között, négy év alatt húszról hét százalékra. Ez a jelentős előrelépés még több munkára sarkall minket.

– Az eredmény ön szerint a kormány városépítő – többek között a Városligetet fejlesztő, a Várkert Bazárt, az Operaházat megújító, az Eiffel Műhelyt kialakító, a Puskás Arénát megépítő – teljesítményének szól, vagy a baloldali városvezetés kudarcos tevékenységének következménye?

– Csodálatos az a fejlődés, amely 2010 óta látható Budapesten. A kormány folyamatosan fejleszti, építi a nemzet fővárosát, koncepcionálisan, a városlakók és az ide látogató turisták igényeit egyaránt figyelembe véve. A mostani választás szerintem azt is bebizonyította, hogy a budapesti szavazók több mint negyven százaléka látja és értékeli ezt. A szélsőjobb és a szélsőbal összeolvadásától sikert remélő ellenzék pedig semmi mást nem tud felmutatni az elmúlt években, mint hogy gyűlöli a kormányt és a rá szavazókat.

Ezt teszik Budapesten is, pedig itt kettő és fél éve már ők vannak irányító szerepben. Sajnos vajmi kevés az ötlet, a kidolgozott elképzelés, a valós teljesítmény, Karácsonyéknak is csak a panaszkodás, a kormány napi szidása a politikai termékük. Hiszem, hogy ezzel még lejjebb fog menni a népszerűségük, senki nem szereti a kudarcos vezetőket. Mindannyiunk érdeke, hogy a főpolgármester változtasson az eddigi városvezetői gyakorlatán, jöjjön vissza a pártpolitikai harctérről, és a kormánnyal egyeztetve kezdjen el dolgozni Budapest jelenéért és jövőjéért.

– Az országos listáról ön is bejutott a parlamentbe. Lehet tudni, hogy a jövőben milyen feladatai lesznek?

– Természetesen a választások kiértékelése mellett számos beszélgetés és egyeztetés zajlik a jövőt illetően. Budapesten születtem, harminc éve veszek részt a fővárosi közéletben. Ez nemcsak munka, hanem hivatás is. A döntés persze nem csak az enyém, a kollégáimmal közösen kell megtalálni, hogy tudásommal és munkámmal a jövőben hogyan tudom leginkább előre vinni Budapest ügyeit.

– A képviselőség során továbbra is elsősorban a budapesti tevékenységére koncentrál?

– A kettő szerintem nem zárja ki egymást. Sőt! A fővárosban most félidő van. Azt, hogy Karácsony Gergely mire képes, egyelőre nem tudjuk, de ennek most már ki kell derülnie. Ahogy az országnak, úgy Budapestnek is határozott víziókra van szüksége, a budapestiek arra kíváncsiak, hogyan fejlődhet tovább a főváros. Erre akár fővárosi vagy országos képviselőként is vannak válaszaink.

– Ha országgyűlési képviselő lesz, kinek adja át a fővárosi kormánypárti frakció vezetését, szükség esetén kire bízná a tisztséget?

– Ezt nem én döntöm el, én nem osztok tisztségeket. Nálunk elsősorban feladatok vannak, és azok elvégzéséhez keresünk megfelelő embereket. Szerencsére több felkészült, alkalmas kollegám áll készen az új feladatra, elkötelezettek vagyunk a nemzet fővárosának érdekében.

A Fidesz frakcióvezetője szerint amikor a baloldal a hatalom és a pénz közelébe kerül, megjelenik a korrupció.

A Városháza-eladási botrány után most a zuglói korrupciógyanús ügyben nyomoz a rendőrség, és a szálak akár Karácsony Gergelyig érhetnek. Aligha véletlen, hogy Karácsony zuglói polgármestersége idején indult a parkolási ügy, majd főpolgármesterré választását követően fővárosi szinten folytatódott.

Budapesten kézzelfogható lett: amikor a baloldal a hatalom és a pénz közelébe kerül, megjelenik a korrupció – fogalmazott Láng Zsolt, a Fidesz budapesti frakcióvezetője a Karc FM műsorában.

Az eddigi hírek szerint a zuglói parkolási ügyben érintett lehet még Tóth Csaba és Molnár Zsolt szocialista országgyűlési képviselő, Baja Ferenc volt miniszter és Zugló jelenlegi polgármestere, Horváth Csaba is, akinek ambíciói mindig nagyobbak voltak, mint a tényleges teljesítménye. Láng szerint jól látszik: a baloldali cápák köröznek, és egy kerületi parkolási ügyre is rögtön ráharapnak, ha tíz-húsz-százmillió forintos kenőpénzeket remélhetnek.

A botrányos ügy azt követően robbant ki, hogy a Legfőbb Ügyész-ség múlt pénteken közölte: felmerült a megalapozott gyanúja annak, hogy Tóth Csaba országgyűlési képviselő 2016-ban Horváth Csabával, a XIV. kerület jelenlegi polgármesterével, aki akkor a Fővárosi Közgyűlés tagja volt a Zuglóban tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére megkeresett egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereség felére tartott igényt.

Az eddig napvilágot látott információk szerint Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója negyvenmillió forintot kapott, Horváth Csaba zuglói polgármester és Tóth Csaba kerületi országgyűlési képviselő minimum 250 millió forinton osztozott, Horváth pedig még ezen felül is kért három alkalommal hárommilliót. A kenőpénzeket átadó férfi Baja Ferencnek, az MSZP egykori nagyágyújának is kitömte a zsebét harmincmillió forinttal.

Karácsony Gergely zuglói polgármestersége idején 2016-ban Fuzik Zsolt úgy nyerte el a zuglói parkolás működtetését, hogy több baloldali politikusnak is kenőpénzt fizetett. Fuzik annyira bevált a baloldali politikusok számára, hogy 2019 nyarán Molnár Zsolt szocialista képviselő is Fuzik cégének az útját egyengette egy fővárosi közbeszerzésben, amelynek tárgya a BKV informatikai rendszerének üzemeltetése volt. Baja Ferenc szocialista politikus szintén akkor került képbe, amikor Karácsonyt főpolgármesterré választották 2019-ben.

„Baja említette, hogy jóban van a főpolgármesterrel, és felhatalmazása van arra, hogy informatikai kérdésekről tárgyaljon. Említette azt is, hogy Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes támogatását élvezi, aki fontos személy, mivel arról hozhat döntéseket, hogy milyen projekteket támogassanak, és honnan vonjanak el pénzt” – fogalmazott Fuzik a nyilvánosságra került vallomásában.

Nem csupán a Fidesz lát összefüggéseket Karácsony pozícióba kerülése, és a baloldali korrupció között. Volner János független országgyűlési képviselő a héten határozottan kijelentette: „A főpolgármester a baloldali korrupció arca Magyarországon, de különösen Budapesten. Mindenhol, ahol Karácsony Gergely vezető beosztást látott el önkormányzatoknál, a baloldali korrupció ott virágzott a legerőteljesebben.”

A zuglói parkolási ügyben zajló nyomozás eddigi adatai szerint 2016 áprilisától az év végéig 492 millió forint kár érte a „baloldali bűnszervezet” miatt a XIV. kerületet, míg a Városháza-gate miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda befolyással üzérkedés, hűtlen kezelés, csalás, hivatali visszaélés, vesztegetés és vesztegetés elfogadása gyanúja miatt nyomoz.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter baklövésén röhög az internet

borsonline.hu

Ők a 7 leggondoskodóbb csillagjegyek! Te köztük vagy ?

hirtv.hu

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

ripost.hu

Meg ne próbáld! Ha ezt a számod hívod, milliókkal fognak átverni

mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

origo.hu

Szabó Zsófi kapta Ördög Nóra sikerműsorát

astronet.hu

Április 24.: Szent György napja, az igazi tavasz kezdete

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

ripost.hu

Akkora pofonba szaladt bele a TV2 sztárja, hogy a fal adta a másikat

ripost.hu

Rémisztő, mit talált a térképet böngészve: videón a felfedezés

ripost.hu

Súlyos szívproblémával küzd a népszerű műsorvezető: „Vékony szálon csüng az élet”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

14 év alatt négyszeres lett a bölcsődei dolgozók bére

POLITIK

Drasztikus megszorítások várhatók Németországban

POLITIK

Orbán Viktor: A magyar jövőt tehetséges fiatalok írják

POLITIK

Hídpénzbotrány: Így juthatott vissza a pénz a Városházára