Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2022.03.21.

Közpénzen dőzsöl politikusokkal a BKV-vezér

Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója rendszeresen tart úgynevezett „munkaebédeket” és „munkavacsorákat”, amelyekre vezető politikusokat hív meg.

Szerző Ripost

Az Origó információi szerint a számlákat utólag elszámoltatja a BKV-val, vagyis a cég állja a cechet. Az egyik ilyen ebéden a korrupciógyanús ügyekbe keveredett Horváth Csaba zuglói polgármester is részt vett, többek között poliplábat és sárga úszójú tonhalat ehettek a meghívottak.

A Mediaworks Hírcentrumának birtokába került több olyan számla is, amely igazolja, hogy Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója „munkaebédnek” és „munkavacsorának” nevezett összejöveteleket tart jó nevű vendéglátóhelyeken, ahol vezető politikusokat vendégel meg, a számlát pedig utólag a BKV-val fizetteti ki.

Az egyik „munkaebéden” Bolla Horváth Csaba zuglói polgármesterrel találkozott 2019. december 17-én. Az eseményen az említettek mellett két ismeretlen személy is részt vett. 

A számla alapján az egyórás ebéd összköltsége 101 345 forint volt.

Bolla és asztaltársai délben ültek be a Bigfish Seafood Bistróba, amely az Andrássy úton található, jellemzően tengeri ételeket kínálnak a betérő vendégeknek. A számla alapján a BKV vezérigazgatója és Horváth Csaba olyan különlegességeket kóstoltak meg, mint például az ördöghalfilé, a polipláb és a sárga úszójú tonhal –  írja az Origó.

A halételek mellé a pompás kísérőnek számító remulade mártást és norvég vajmártást is kértek, valamint megkóstoltak egy rizottót is.

Előételként Szent Jakab-kagylót és lazactatárt fogyasztottak, valamint egy vegyes ízelítőnek nevezett fogást is, ami az étterem honlapján található leírás szerint polipcarpacciót és ördöghal-carpacciót, valamint egy Szent Jakab-kagyló ceviche-t foglal magában. Rendeltek továbbá egy adag mazzancole-t, ami egy garnélarákféle.

Desszertet végül csak ketten ettek: egy gesztenyepürét és egy ananásztartárt. Alkoholos italokat a meghívottak nem rendeltek, de elfogyott hat üveg ásványvíz, darabja 1500 forintért, és „négy málnás-bazsalikomos frissítő” is.

A számla végösszege meghaladja a százezer forintot, amelyet az Origó információi szerint Bolla, szokása szerint, nem a saját zsebéből fizetett, hanem később elszámolt a BKV terhére. 

A bőkezű meghívások különösen annak fényében tűnhetnek visszásnak, hogy az elmúlt napokban több vezető MSZP-s politikus kapcsán is súlyos korrupciógyanús ügyek láttak napvilágot. Horváth Csaba polgármester és Tóth Csaba zuglói országgyűlési képviselő például a hatóságok gyanúja szerint minimum 250 millió forintnyi vesztegetési pénzt vehetett át 2017 és 2019 között – olvasható az Origó cikkében. 

A két politikus a kenőpénzeket átadó Fuzik Zsolt szerint a zuglói parkolási rendszert üzemeltető cég profitjának felét kapta meg. Fuzik a parkolási társaság anyacégének vezető munkatársa volt, akinek a vallomását poligráffal ellenőrizték a hatóságok, és a vizsgálat szerint igazat mondott a vesztegetési pénzek kapcsán. Két további szocialista politikus, Molnár Zsolt és Baja Ferenc a gyanú szerint pont a BKV informatikai rendszereit üzemeltető cégtől kapott kenőpénzt. Előbbi 40, utóbbi 30 millió forintot.

A BKV terhére elszámolt „munkaebédek” és „munkavacsorák” kapcsán az Origó a cég sajtóosztályához fordult a kérdéseivel.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

mindmegette.hu

Innen tudod, ha túl sok kávét iszol: a szervezeted jelez

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

vg.hu

Alba Aréna: megnyílt Magyarország legújabb sportarénája – fotók

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra