Létrehozva: 2022.03.20.
Módosítva: 2022.03.20.

Hát mégis igaz Joe Biden fiának korrupciós botránya?

Most már a baloldali New York Times is elismerte, hogy a korrupciós botrány valóságos ügy, nem kitaláció.

Szerző Ripost

Mint ismert, a 2020-as amerikai elnökválasztási kampány hajrájában a New York Post terjedelmes cikket közölt a Biden család korrupciós ügyeiről. Úgy derült ki, hogy a drogfüggő Hunter Biden, az (akkor még) elnökjelölt fia, egy delaware-i  szervizben felejtette a laptopját, amelynek a tartalmát látva a tulajdonos átadta a sajtónak és a hatóságoknak. A feltárt botrányos ügyek döntő mértékben befolyásolhatták volna az elnökválasztás kimenetelét, azonban a közösségi oldalak a baloldali sajtóval és a demokratákkal összefogva maximális cenzúrát rendeltek el az ügyről, így az nem juthatott el a széles nyilvánossághoz. A durva történet részleteit az Origo gyűjtötte össze.

ANew York Post 2020 októberében szellőztette meg a Biden család botrányos ügyeit Hunter Biden laptopjára hivatkozva, amit az elnök fia szervizben felejtett.

A korrupciós ügy mellett szexvideók is előkerültek az amerikai elnök (akkor még elnökjelölt) fiáról, de az is kiderült, hogy Hunter súlyos kokainfüggőségtől szenved, amit titkolni próbáltak a nyilvánosság elől. Az amerikai elnök fiának a volt felesége, az 53 éves Kathleen Buhle egy botránykönyv kiadására készül, ami 2022. június 14-én jelenik meg "If We Break: A Memoir of Marriage, Addiction and Healing"(Ha szakítunk: Egy emlékirat a házasságról, függőségről és gyógyulásról) címmel, ahol részletesen kitálal - a laptop tartalmát megerősítve - Hunter kicsapongó életéről és kábítószer-függőségéről is.

A laptop tartalmából kiderült, hogy Joe Biden mindvégig személyesen is érintett lehetett az ügyben, ugyanis a befolyását felhasználva előnyös üzleti kapcsolatok megkötésével segíthette a fiát. Hunter korábban szervezett egy titkos találkozót édesapja és egy ukrán üzletember között. Hunter Biden 2014-től volt az ukrán Burisma nevű cég igazgatótanácsának tagja havi 50 ezer dolláros javadalmazásért, holott nem volt semmilyen cégvezetési tapasztalata.

JOE BIDEN PEDIG MÉG BARACK OBAMA ALELNÖKEKÉNT NYOMÁST GYAKOROLT AZ UKRÁN KORMÁNYRA, HOGY RÚGJÁK KI AZT A FŐÜGYÉSZT, AKI A BURISMA ÉS HUNTER BIDEN KORRUPCIÓS ÜGYEIT VIZSGÁLTA. 

A Twitter és a Facebook ezt követően totálisan cenzúrázta az elnökválasztást döntő mértékben befolyásolni képes híreket, ami így ne

m tudott eljutni a választópolgárok többségéhez. A cenzúrát később Jack Dorsey, a Twitter vezetője is elismerte a szenátus igazságügyi bizottságának meghallgatásán. A közösségi oldalak, a demokraták és a Biden család mindvégig azzal védekezett, hogy az ügy álhír.

A New York Times több mint egy évvel később úgy döntött, hogy Hunter Bidenről és ügyeiről cikket közölnek, amiben korábbi álláspontjának szögesen ellentmondva beismerik, hogy az ügy valós - hívta fel rá a figyelmet a botrányt előzetesen közlő New York Post.

A nyomozást ismerő személyek szerint az ügyészek megvizsgálták a Biden, Archer és mások között a Burisma- és más külföldi üzleti tevékenységekről szóló e-maileket. Ezeket az e-maileket a The New York Times szerezte meg egy olyan fájlokból álló gyorsítótárból, amely a jelek szerint egy olyan laptopról származik, amelyet Biden egy delaware-i javítóműhelyben hagyott ott. Az e-mailt és a többi, a cache-ben lévő e-mailt olyan emberek hitelesítették, akik ismerik azokat és a nyomozást"  - írja a New York Times friss cikkében teljesen ellentmondva a korábbi narratívájuknak.

A Times erről szóló cikke azért érdekes, mert 2020 októberében teljesen kétségbe vonták a laptop tartalmát, és minden lehetséges módon próbálták elbagatellizálni az ügy jelentőségét. 

A NEW YORK TIMES KORÁBBI ÁLLÍTÁSUKNAK ELLENTMONDVA AZT IS ELISMERTE, HOGY A HÍRES TALÁLKOZÓ JOE BIDEN ÉS A BURISMA VEZETŐJE KÖZÖTT MEGTÖRTÉNT.

Hunter üzlettársa, Tony Bobulinski is megerősítette, hogy a nevével ellátott e-mailek hitelesek, amit Bidenék nem is tagadtak.

A Twitter vezetője, Jack Dorsey elismerte, hogy letiltották Joe Biden demokrata elnökjelöltre, illetve a fiára, Hunterre vonatkozó olyan híreket, amelyek beszámoltak a Biden család külföldi, korrupciógyanús ügyeiről. Dorsey az amerikai Szenátus igazságügyi bizottságának meghallgatásán beszélt erről.

A meghallgatáson a republikánus szenátorok főként a Facebook és a Twitter konzervatívellenes elfogultságát és az amerikai elnökválasztásba történt feltételezett beavatkozásukat vizsgálták, illetve erre vonatkozó kérdéseket fogalmaztak meg.

Több politikus kifogásolta, hogyA TWITTEREN BLOKKOLTÁK A BIDEN CSALÁD KORRUPCIÓGYANÚS ÜGYEIRŐL SZÓLÓ INFORMÁCIÓKAT, ÉS NEM ENGEDTÉK MEGOSZTANI A NEW YORK POSTBAN MEGJELENT OKNYOMOZÓ RIPORTOT A HUNTER BIDEN SZÁMÍTÓGÉPÉN TALÁLT ÉS RÁ NÉZVE KOMPROMITTÁLÓ E-MAILEKRŐL.

JACK DORSEY BEISMERTE, HOGY EZEKNEK AZ INFORMÁCIÓKNAK A LETILTÁSA HELYTELEN CSELEKEDET VOLT.

Lindsey Graham, a szenátusi bizottság elnöke kiemelte, hogya Twitter és a Facebook különböző módon ugyan, de felülírta a New York Post szerkesztőségi döntését a Biden fiáról szóló riport közléséről, és ezzel megakadályozta a terjesztését.

A Twitter vezetője azzal védekezett, hogy a vállalat 2018-ban elfogadott politikája szerint az illegálisan megszerzett információkat nem közlik tovább, és szerinte a New York Post tényfeltáró riportjának anyaga e kategóriába tartozott. Dorsey egyébként ezt a véleményét már egy korábbi szenátusi meghallgatáson is elmondta. Erről az Origo itt számolt be. Hozzáfűzte: „későbbi megfontolásaink során elismertük, hogy e cselekedetünk helytelen volt, és 24 órán belül korrigáltuk is".

És ez még nm minden.

A BHR Partners elnevezésű kínai-amerikai befektetési alap – amelyben Hunter Bidennek is részesedése van – segített megszerezni a Freeport-McMoRan amerikai cégtől a kínai China Molybdenum nevű állami vállalatnak a világ egyik legnagyobb kobaltbányáját, amely Kongóban található. A tranzakció összértéke 3,8 milliárd dollár körül lehetett. A kobaltnak az elektromos autók akkumulátorainak az egyik legfontosabb alapanyaga. Miközben Joe Biden azt hazudja, hogy harcot vív a kínai befolyásszerzés és terjeszkedés ellen, nagyon úgy tűnik, hogy a fia zsíros üzleteket köt a pekingi kommunistákkal.

A Rosemont Seneca Partnerst 2013-ban társult a Bohai nevű kínai állam befektetési alappal, létrehozva a BHR Partners vegyes tulajdonú konglomerátumot.A KÍNÁBAN BEJEGYZETT BHR PARTNERSBEN 30 SZÁZALÉKOS RÉSZVÉNNYEL RENDELKEZTEK HUNTER BIDENÉK, ÉS ÍGY HELYET KAPTAK A KONGLOMERÁTUM IGAZGATÓTANÁCSÁBAN IS.

A napokban nyilvánosságra került, Hunterhöz köthető tranzakció lényege a következő: 2016-ban – még Barack Obama elnöksége és Joe Biden alelnöksége idején –A CHINA MOLYBDENUM KÍNAI ÁLLAMI VÁLLALAT BEJELENTETTE, HOGY 2,65 MILLIÁRD DOLLÁR ÉRTÉKBEN MEGVÁSÁROLJA A FREEPORT-MCMORAN AMERIKAI VÁLLALAT RÉSZVÉNYEIT A TENKE FUNGURUME NEVŰ KONGÓI BÁNYÁBAN, AMELY A VILÁG EGYIK LEGNAGYOBB KOBALTBÁNYÁJA.A China Molybdenum a bánya minél nagyobb részét kívánta megszerezni, ezért partnert keresett arra, hogy a vásárolják ki a kanadai Lundin Mining céget is a kongói bányából, amely az egyik kisebbségi tulajdonos volt.

ITT KAPCSOLÓDOTT BE AZ ÜZLETBE A RÉSZBEN HUNTER BIDENHÖZ KÖTHETŐ BHR PARTNERS, AMELY 1,14 MILLIÁRD DOLLÁR ÉRTÉKBEN MEGVETTE A KANADAI CÉG RÉSZVÉNYEIT.Ezzel párhuzamosan a China Molybdenum is megvásárolta a kobaltbánya részvényeit az amerikai Freeport-McMoRantől.

TEHÁT ÖSSZESSÉGÉBEN EGY 3,8 MILLIÁRD DOLLÁR KÖRÜLI ÜZLET KÖTTETETT MEG!

Két évvel később azonban a BHR Partners teljes egészében eladta a China Molybdenumnak a kanadai cégtől megszervezett részvényeit a Tenke Fungurume kongói kobaltbányában. Ennek köszönhetően aKÍNAI ÁLLAMI VÁLLALAT 80 SZÁZALÉKBAN BIRTOKOLJA A BÁNYÁT, A FENNMARADÓ 20 SZÁZALÉK PEDIG A KONGÓI ÁLLAM TULAJDONÁT KÉPEZI.

A témával kapcsolatosan Hunter Biden nem nyilatkozott, az ügyvédje, Chris Clark azonban igen. Chris Clark azt mondta, hogyHunter Biden nem érdekelt a BHR Partnersben és 2020 áprilisa óta nem is tagja a konglomerátum igazgatótanácsának.

A Fox News szerint Hunter ügyvédjének a nyilatkozata nem felel meg a valóságnak, mivel 2021 februárjában Jens Spaki, a Fehér Ház szóvivője bevallotta, hogyBIDEN ELNÖK FIA MÉG MINDIG 10 SZÁZALÉKOS RÉSZESEDÉSSEL RENDELKEZIK A BHR PARTNERSBEN.


 

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

14 másodperc után meglőtte az év legviccesebb öngólját a válogatott focista - videó

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

mandiner.hu

Meghan Markle felkereste Katalin hercegnét, a súlyos betegség megváltoztathatja a családi viszonyokat

metropol.hu

Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

vg.hu

Meglepő katonai szövetségest talált Oroszország

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

travelo.hu

Egy magyar pilóta 12 ezer méter magasból lőtt csodás éjszakai felvételeket a Balatonról

ripost.hu

Minden kérdésre választ adott a palota: így van jelenleg a rákkezelés alatt álló Katalin

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat