Létrehozva: 2022.02.21.
Módosítva: 2022.02.21.

Márki-Zay Péter rettentően gyenge évértékelő beszédet tartott

Deák Dániel a Magyar Hírlapban elemezte ki a "szónoklatot".

Szerző Ripost

Nem meglepő, hogy egyre több balliberális véleményformáló ad hangot elégedetlenségének, hiszen úgy látják: Márki-Zay nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a botrányos megnyilatkozásai­ról elhíresült politikus egy nagyon nagy vereségbe irányítja a baloldalt – jelentette ki Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

A szakember úgy fogalmazott: „Feltűnő volt, hogy mennyire nincs víziója a baloldalnak. Márki-­Zay Péter lényegében felsorolta az elmúlt 12 év sikeres kormányzati intézkedéseit, és elmondta, hogy megtartaná őket. Ezzel szemben az energikus Orbán Viktor mind az évértékelőjében, mind a gazdasági évértékelőjében egy igen komplex helyzetértékelést adott, emellett mindenre kiterjedő jövőképet nyújtott a beszédeiben.”

A politológus úgy látja, a jobboldal kampánya dinamikus, jól felépített, a legnagyobb kihívás a Fidesz számára a mozgósítás, mert a kedvező közvéleménykutatási adatok láttán kényelmessé válhatnak a szavazóik, pedig a választáson nem a szimpátia, hanem a leadott voksok számítanak. A mozgósításban kiemelt szerepe lesz a március 15-i Békemenetnek, amelyen szokás szerint Orbán Viktor is beszédet tart. „Ha a tavaly október 23-i Békemenethez hasonlóan látványos lesz a különbség a baloldali rendezvény és a Békemenet között, akkor az a kegyelemdöfés lehet Márki-Zay katasztrofális kampányának” – tette hozzá.

A héten le kell adni az országos listákat mindenkinek, ami a kiszivárgó információk szerint komoly gondot okoz a baloldalnak, hiszen még mindig nem tudtak róla megállapodni. „A legkomikusabb jelenet az volt a múlt héten, amikor Márki-Zay bedobta, hogy döntsenek sorsolással a listáról. Képzeljük el, hogy ha esetleg nyernének, akkor a miniszterek és államtitkárok kérdéséről is majd sorsolással vagy pénzfeldobással döntenek? Vagy egy kormányülésen az emberek életét érintő döntésekről is ily módon döntenének? Ez az egész ügy a kormányzásképtelenségük újabb látványos megnyilvánulása, amelyet már egyre több kormányellenes véleményformáló és választó is belát” – szögezte le a politológus.

Deák Dániel összevetette Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay beszédét, mert mindkettejük szerint minden szörnyű Magyarországon, rossz állapotban van a magyar gazdaság és társadalom, ezzel szemben a legfrissebb GDP-adatok az mutatják, hogy tavaly soha nem látott mértékben, 7 százalék felett nőtt a magyar gazdaság. Majd hozzátette: az Eurostat-adatok alapján jelentős mértékben csökkent a szegények aránya Magyarországon, egymillió fővel többen dolgoznak 2010-hez képest, nő a lakosság fogyasztása, nő a megtakarítása, és a konjunktúraérzet is folyamatosan javul.

„A baloldal nem a valóságról beszél, az állításaik nem találkoznak a hétköznapi emberek valóság érzékelé­sével. A leglátványosabb megnyilvánulása ennek talán az volt az utóbbi napokban, hogy miközben Gyurcsány arról beszélt, hogy borzalmas éve volt Magyarországnak, éppen arról szóltak a hírek, hogy több bank mobilalkalmazása is lefagyott, mert olyan sok pénzt utalt az embereknek az állam” – vetette össze a baloldali virtuális világot a valósággal Deák Dániel

Hozzátette: Orbán Viktor emellett a gazdasági évértékelőjében bejelentette: az idei magas gazdasági növekedés mellett csökkent az államadósság is, amely a történelemben először alacsonyabb, mint az osztrák adósságszint. A gazdasági mozgástér bővülésének köszönhetően ráadásul további adócsökkentésekre nyílik lehetőség, ezúttal a gyermektelenek következnek.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megőrlülnek a vásárlók az IKEA 140 forintos akciójától

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

travelo.hu

Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Hídpénz-botrány: Súlyos büntetés fenyegeti a gyanúsítottakat

POLITIK

Amerikai egyetemeket foglalnak el a palesztinpárti tüntetők

POLITIK

Nagy hatótávolságú rakétákat kap Ukrajna

POLITIK

Lukasenka: Megérettek a feltételek a béketárgyalásokra