Létrehozva: 2022.02.14.
Módosítva: 2022.02.14.

Márki-Zay Péter magyar katonákat küldene Ukrajnába

A hódmezővásárhelyi polgármester katonákat is küldene Ukrajnába, ha a NATO úgy döntene.

Szerző Ripost

 

A szokásos vasárnap esti facebookos élő bejelentkezése helyett Márki-Zay Péter most Gulyás Márton műsorában beszélt, amelyben kiderült: a hódmezővásárhelyi polgármester katonákat is küldene Ukrajnába, ha a NATO úgy döntene. Az infláció letörése kapcsán a baloldal miniszterelnök-jelöltje kifejtette, hatalomra kerülésük esetén Surányi elképzelései alapján leállítanák a nagy kormányzati beruházásokat, s emiatt csupán egy százalék körüli GDP-növekedéssel számolnának a következő évben.

A szokásos vasárnap esti facebookos élő bejelentkezése helyett Márki-Zay Péter most az általa meleg kommunistának titulált Gulyás Márton Partizán című műsorában beszélt. Gulyás az orosz–ukrán konfliktusról is kérdezte a baloldal miniszterelnök-jelöltjét, amelyre Márki-Zay kifejtette, tart attól, hogy kirobbanhat a háború Ukrajna és Oroszország között, majd arról értekezett: 

ő akár magyar katonákat is küldene Ukrajnába, ha a NATO úgy döntene.

Kérdésre azt is kijelentette, támogatná Ukrajna felvételét a NATO-ba. Márki Zay szerint a szivárványkoalíció rendelkezik szakpolitikai elképzelésekkel is, de konkrét számokkal nem tudott előállni, mert állítása szerint jelenleg is vitatkoznak bizonyos kérdéseken. Mint részletezte: a számokkal a baloldalon az a Surányi György foglalkozik, akire korábban Gyurcsány azt mondta: mikor számolni kell, akkor elfogy a tudomány nála. Az infláció letörése kapcsán Márki-Zay kijelentette, hatalomra kerülésük esetén Surányi elképzelései alapján 

leállítanák a nagy kormányzati beruházásokat, s emiatt csupán egy százalék körüli GDP-növekedéssel számolnának a következő évben. 

Márki-Zay azt is mondta, hogy a rendőröknél, pedagógusoknál és az egészségügyi dolgozóknál „addig kell emelni a béreket, amíg az elvándorlás meg nem áll”. A hódmezővásárhelyi polgármester itt sem tudott mondani konkrét számot, és azt se tudta megmondani, miből tervezi ezeket fedezni. 

Surányi György, Király Júlia és Bod Péter Ákos: többen dolgoznak ezen. Ők egy komplex modellezéssel számolják ki, mi az, amit a költségvetés el tud bírni

– zárta rövidre Gulyás kérdését Márki-Zay. A műsorban szóba került a közös lista is, amely még mindig nincs kész, a törvényi határidő – február 26-a – pedig vészesen közeleg. Márki-Zay kérdésre elmondta: nem érez személyes felelősséget abban, hogy még nem áll készen az ellenzék közös listája – pedig azt legkésőbb januárra ígérték. Márki-Zay elmondta: még ma este is dolgozni fog ezen, a stúdióból is egy ilyen témájú megbeszélésre fog menni. „Én mindent, amit lehetett, megtettem. A bármilyen jogos kéréseimet is elengedtem” – tette hozzá. „Egyedül a három romához ragaszkodtam, az nincs még leütve, de úgy gondolom, meglesz” – tájékoztatott Márki-Zay.

Ezekre a Márki-Zay-mondatokra reagált Orbán Viktor az évértékelőjében

Sötétben tartott gombák, részegek, agymosottak, aberráltak, és ki tudja, hol lesz a vége – olvasható a Mandiner cikkében.

Orbán Viktor szombat délután tartotta évértékelő beszédét. A Mandiner összeszedte azokat a Márki-Zay-kijelentéseket, amelyekre reagált a kormányfő.

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy részeg és agymosott falusiakról sztorizott Márki-Zay Péter, valamint kijelentette: „Amíg a választókat úgy tartjuk, mint a gombát, addig a rezsicsökkentéssel lehet választást nyerni.” A baloldal közös miniszterelnök-jelöltje aberráltnak is nevezte a Fidesz-szavazókat. 

Orbán Viktor a beszéde elején úgy fogalmazott: „A baloldal szerint azonban mi gombák vagyunk, és sötétben tartanak minket, és a baloldal szerint tízkor már részegek vagyunk és agymosottak, és mivel fideszesek vagyunk, ezért aberráltak is vagyunk”, utalva ezzel Márki-Zay Péter korábbi kijelentéseire.

Az is kiderült korábban, hogy Márki-Zay Péter kevesli a zsidókat a Fideszben. Erre Orbán Viktor úgy reagált:

A baloldal kiszámolta, hogy melegből túl sok, zsidóból túl kevés van. Ennyi zagyvaságot csak akkor hord össze az ember, ha begombázott

– fogalmazott Orbán Viktor. Aláhúzta: „Emberemlékezet óta nem beszéltek így a magyarokkal. Az ember nem hisz a fülének” – mondta a kormányfő. „Ha ezt stratégia, akkor az világszabadalom. Akárhogy is nézzük kínos, nem kicsit, nagyon. Még nekünk is kínos, még akkor is, ha a baloldal benne van a nemzetben, mint a balsorsa Himnuszban” – tette hozzá. A miniszterelnök beszédében arra is kitért: „Horn Gyula forog a sírjában, Medgyessy nem győz félrenézni, az SZDSZ-esek zavartan bámulják a cipőjük orrát. Csak Gyurcsányt és Bajnait nem zavarja, elvégre ők hozták az ország nyakára ezt az egész Gyurcsány-showt.”

Mint a kormányfő fogalmazott, „Gyurcsányék tették fel maguk elé a színpadra, ne látszódjék, hogy valójában ők készülnek a visszatérésre.

Magyarország legkorruptabb kormányának vezetői, Gyurcsány és Bajnai, egy gombaszakértővel megerősítve. Ez volna hát a Magyarország kormányzására jelentkező nagy csapat. Ez a baloldal ajánlata Magyarország számára

– húzta alá a miniszterelnök. 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes videó leplezi le Brüsszel hazugságát az oroszokról

origo.hu

Váratlan hír érkezett Oroszországból, ez mindent megváltoztat

borsonline.hu

Kínos baki a TV2 forgatásán: Marics Peti olyat hibázott, hogy még a játékot is félbe kellett szakítani

magyarnemzet.hu

Zelenszkij hazudott az áldozatok számáról, hogy könnyebb legyen „toborozni”

metropol.hu

Házasság első látásra: kiderült az igazság az egyetlen házasságban maradt párosról

magyarnemzet.hu

Milák Kristóf csúcsa megdőlt, erre senki sem számított

origo.hu

Demcsák Zsuzsa elfenekelte Marics Petit - videó

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

17 ukrán drónt lőttek le orosz területek felett

POLITIK

Mit kap az USA-tól az új fegyvercsomagban Ukrajna?

POLITIK

Újabb letartóztatások az amerikai egyetemeken

POLITIK

Nyugati fegyverszállító vonatot lőttek az oroszok