Létrehozva: 2022.02.23.
Módosítva: 2022.02.23.

Hajnal Miklós sokmilliárdnyi költést felügyelhet diploma nélkül

Az a Hajnal Miklós vezeti a Budapesti Közlekedési Központ felügyelőbizottságát, aki korábbi állítása ellenére semmilyen felsőfokú végzettséggel nem rendelkezik.

Szerző Ripost

Pedig ez Budapest Főváros Önkormányzatának egyik legfontosabb vállalata felügyelőbizottsága a törvényes működést és a takarékos gazdálkodást hivatott ellenőrizni, eddig mindig jogi vagy közgazdasági diplomával, sokszor doktori fokozattal is bíró szakemberek töltötték be ezt a pozíciót.

A BKK naponta több mint 2000 tömegközlekedési járművet indít útjára, mintegy 1500 embert foglalkoztat, és hatalmas összegek fölött diszponál. Évente nagyságrendileg 200 milliárd forintos bevétele van. Ezért is köteles a Főváros a BKK gazdálkodását ellenőrző felügyelőbizottságot működtetni, amelynek jogi, közgazdasági és pénzügyi, vállalatirányítási kérdésekben kell állást foglalnia, emlékeztet az Index, hozzátéve: a felügyelőbizottságnak a BKK törvényes és hatékony működésének ellenőrzése a feladata, meg kell tárgyalnia a cég minden jelentős jogi, közgazdasági, pénzügyi, műszaki, fejlesztési, beszerzési és szerződéskötési ügyét, át kell tekintenie és véleményeznie kell a BKK üzleti tervét és éves pénzügyi beszámolóját. Emellett az elnök feladata biztosítani, hogy szakmailag alapos, tényeiben és számaiban helytálló, teljes körű előterjesztések készüljenek a felügyelőbizottság számára. Ezeket ő terjeszti a bizottság elé, ő vezeti az üléseket, és ő gondoskodik a felügyelőbizottsági határozatok végrehajtásáról.

Mindehhez képest meglepő, hogy Karácsony Gergely javaslatára tavaly június óta az a Hajnal Miklós a felügyelőbizottság elnöke, aki noha korábban többször is azt állította, hogy végzett közgazdász, nincs olyan szakirányú képesítse, ami egy ilyen jelentős feladat ellátására alkalmassá tenné. sőt, bár többször is közgazdásznak mondta magát, kiderült, hogy semmilyen felsőfokú végzettséggel nem rendelkezik.

Ráadásul Hajnal Miklós – aki felügyelőbizottsági elnöki minőségében havi bruttó 502 200 forint javadalmazásban részesül – a saját önéletrajza szerint sem rendelkezik olyan komoly munkahelyi, vezetői tapasztalattal, ami megfelelő előszoba lehetett volna számára egy ilyen komoly megbízatáshoz.

A mindössze 26 éves Hajnal Miklós kinevezésének fonákságát mutatja az is, hogy a BKK felügyelőbizottságának elnökeként például annak a Draskovics Tibornak a munkáját kellene ellenőriznie, aki nála 40 évvel idősebb, jogi diplomával és adótanácsadói képesítéssel is rendelkezik.

Még mindig oxfordi fokozat szerepel Hajnal Miklósnak, az ellenzék XII. kerületi momentumos jelöltjének a LinkedIn-profilján, pedig a politikus korábban maga is elismerte, hogy nincs egyetemi végzettsége, sőt bocsánatot is kért diplomabotránya miatt.

Cikkünk megírásának pillanatában továbbra is egyetemi fokozattal rendelkezőnek tünteti fel magát Hajnal Miklós a LinkedIn-profilján, noha már korábban bevallotta, hogy annak ellenére nincs meg a diplomája, hogy közgazdászként hivatkozott magára a nyilvánosság előtt.

A Momentum XII. kerületi jelöltje a világ legnagyobb üzleti közösségi hálóján úgy állítja be magát, mint aki az Oxfordi Egyetem alapképzésén szerzett szerzett diplomát (bachelor’s degree), sőt a profiljához használt borítókép is a patinás brit egyetem egyik kollégiumát ábrázolja.

image.png

Fotó: Hajnal Miklós LinkedIn-profilja

HAJNAL MIKLÓS MÉG TAVALY NOVEMBERBEN LAPUNKNAK NYILATKOZVA ELNÉZÉST KÉRT, AMIÉRT VALÓTLANUL ÁLLÍTOTTA, AZ AZÓTA ELTELT HÓNAPOKBAN AZONBAN NEM TÖRÖLTE PROFILJÁRÓL A HAMIS INFORMÁCIÓT. UGYANAKKOR AZ ÜGY KRÓNIKÁJÁHOZ TARTOZIK, HOGY PROFILJA ALAPJÁN NEM TÚL AKTÍV A LINKEDINEN HAJNAL MIKLÓS: A MOMENTUM POLITIKUSA ÜZENŐFALI TEVÉKENYSÉGE ALAPJÁN MINTEGY FÉL ÉVE BE SEM LÉPETT AZ ÜZLETI KÖZÖSSÉGI HÁLÓRA.

Mint ismert, a magát szintén diplomásnak beállító szocialista Bangóné Borbély Ildikó nemrég belebukott a botrányba. Ennek kapcsán vetette föl múlt héten Hajdu Mária, az LMP XII. kerületi politikusa, hogy az ellenzéki összefogásnak nem lenne szabad kettős mércét alkalmaznia, és elindítania a hasonló vétséget elkövető Hajnalt a Hegyvidéken.

 

 

P

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elszabadulhat a pokol, atombombákhoz nyúl Oroszország

origo.hu

Magyar Péteren röhög a fél internet

mandiner.hu

Magyarországot gúnyolják és kritizálják, de egy fontos tényről megfeledkeznek

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

mandiner.hu

Nagy Ervinnek egy óra is elég volt Magyar Péterből – fontos döntést hozott

origo.hu

Bikinis képeken mutatta meg hibátlan testét Balogh Edina

lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

ripost.hu

Óriási gondok a magyarok Eb-ellenfelénél, rövid időn belül összeomlottak

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.beol.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

A gazdasági együttműködés fokozása, ezért jön a kínai elnök

POLITIK

Itt a teljes névsor: Ők indulnak Budapesten a polgármesteri címekért

POLITIK

Zelenszkij elleni merényletet hiúsítottak meg?

POLITIK

Gyurcsány emberei Karácsony csapatában