8 hónapja

Gyászhír: elhunyt Szigeti László

Hatvannégy éves korában érte a halál.

Hatvannégy éves korában elhunyt Szigeti László felvidéki magyar politikus, volt oktatási miniszter – közölte honlapján csütörtökön a Magyar Közösség Pártja (MKP), melynek az elhunyt vezető a tagja volt.

„Szigeti Lászlót hosszan tartó, súlyos betegség után érte a halál”

– írták felvidéki magyar médiaforrások.

Képünk illusztráció
Fotó: PIxabay.com

„Nagy veszteség érte közösségünket. Hatvannégy éves korában elhunyt Szigeti László. Tanárként, iskolaigazgatóként, parlamenti és megyei képviselőként, oktatásügyi miniszterként is szolgálta a felvidéki magyar közösséget. Harcolt az alternatív oktatás bevezetése ellen, a Mária Valéria híd újjáépítéséért, a Selye János Egyetem létrehozásáért” – írta honlapján az MKP.

Szigeti László a múlt század 90-es éveinek második felében a Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom alelnöke volt, később a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének alelnökeként tevékenykedett. 2006-ban a Magyar Koalíció Pártjának jelöltjeként oktatásügyi miniszter lett, később a révkomáromi Selye János Egyetem igazgatótanácsának volt tagja, 2012-től pedig a Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsának elnöki tisztét is betöltötte.

A Wikipédia megjegyzi: 2001-ben átvehette a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!