Létrehozva: 2022.02.21.
Módosítva: 2022.02.21.

A Soros-hálózat befolyásolja az Európai Unió alapintézményeit

Veszélyben vannak az Európai Unió alapintézményei, mert nem saját logikájuk alapján működnek, hanem a Soros-hálózat befolyása érvényesül bennük - mondta a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Szerző Ripost

Deutsch Tamás úgy fogalmazott: „hosszú évek óta mindenki azt tapasztalja, hogy szervezetten, irányítottan, az Európai Unió alapintézményeit maga alá gyűrve működik a Soros-hálózat”.

Kifejtette: Soros György és a Nyílt Társadalom Alapítvány különböző, „magukat függetlennek hazudó” szervezeteket támogat, „amelyek a legdurvább rágalmakat, hazugságokat gyártják, (...) és ez a hálózat jól szervezetten politikai akaratképzést folytat oly módon, hogy beavatkozik az Európai Unió intézményeinek működésébe”.

Az elmúlt hetekben cáfolhatatlan bizonyítékok kerültek nyilvánosságra, hogy a Soros-hálózat intézményesen manipulálja az Európai Unió alapintézményeinek tevékenységét, az Újságok és Hírkiadók Világszövetségének vezérigazgatója ugyanis maga vallotta be, hogy a Soros-hálózat szervezetei gyártanak nyilvánvalóan hazug, manipulatív, lejárató anyagokat Magyarországról és Lengyelországról, és ezek a cikkek ezen a szervezeten keresztül a nyugat-európai, fősodratú médiában jelennek meg - mondta a fideszes politikus.

Kiemelte, annak érdekében, hogy ne maradjon következmények nélkül ez a lelepleződés, és hogy minden létező uniós fórumon ezt a külső beavatkozást állítsák középpontba, levélben kereste meg az összes európai parlamenti képviselőt.

Deutsch Tamás az úgynevezett jogállamisági rendelet elbírálása kapcsán kijelentette, az Európai Bíróság politikai döntést hozott, és ezt előre jelezte a bíróság elnöke, ugyanis több sajtónyilatkozatában is elmondta, hogy a Magyarország és Lengyelország által benyújtott kereset kapcsán nem a jogkérdés a fontos, hanem az a politikai kérdés, hogy milyen irányba fejlődik tovább az európai együttműködés.

„Kereskedelmi televíziós valóságshow-t” csináltak az ítélethirdetésből, és egyúttal „kampányhirdetést adtak fel” ezzel a szerepléssel annak érdekében, hogy a magyar választások ügyébe való beavatkozást el tudják érni - fogalmazott a politikus.

Azt is mondta, hogy az Európai Parlamenten belül az ítélethirdetés kapcsán „hangosan hörögtek” a baloldal képviselői, ugyanakkor elhangzott jó néhány olyan felszólalás is, amely - a magyar és lengyel álláspontot osztva - politikai döntésnek minősítette a határozatot, és arra hívta fel a figyelmet, hogy az uniós intézmények politikai zsarolóeszközként kívánják ezt a jogállamisági rendeletet alkalmazni, ami elfogadhatatlan, illetve arra, hogy a jogállamiság megítélésénél kettős mércét alkalmaznak az EU-s intézmények.

Határozottan bírálta a Fidesz delegációja az uniós civiltörvényre vonatkozó európai parlamenti jelentést. Figyelmeztettek, hogy Brüsszel a törvények fölé helyezné a Magyarország ellen lobbizó Soros-hálózathoz tartozó nem kormányzati szervezeteket.

Megszavazta az Európai Parlament (EP) csütörtökön azt a jelentést, amelyben elítél minden olyan kísérletet, amely a civil szervezeteket és finanszírozási forrásait céljaik, tevékenységi köreik vagy politikai megítélésük alapján próbálja korlátozni. Javasolja továbbá az Európai Bizottságnak, hogy nyújtson be olyan jogszabályjavaslatot, amely megteremti az európai szintű egyesületek és civil szervezetek létrehozásának lehetőségét.

Az uniós civiltörvény megalkotásáról szóló jelentés a törvények fölé emelné a Soros György hálózatához tartozó civil szervezeteket – figyelmeztettek közös közleményükben Hidvéghi Balázs és Schaller-Baross Ernő fideszes képviselők. Rámutattak, a javaslat kötelező uniós szabályokat kezdeményez és egységesítené a tagállami szabályokat a civil szervezetekre nézve.

„Az EP baloldali többsége példátlan kiváltságokat adna a Soros-szervezeteknek. Elvonná a tagállamok jogkörét, hogy ezek a szervezetek mostantól Brüsszel érdekeiket szolgálhassák, és brüsszeli irányítás alatt álljanak. Az EP ismét egy szokásos baloldali manipulációt támogat” – fejtette ki Schaller-Baross. Hidvéghi szerint semmi sem indokolja, hogy a civil szervezetek bármilyen előjogban vagy kiváltságban részesüljenek.

Az elmúlt hetekben a Magyar Nemzet egy sor kiszivárgott videót közölt, amikben a Soros-hálózat vezetői, hozájuk kötődő szakértők, újságírók beszélnek nyíltan arról, hogy kettős mércét, szándékos manipulációt alkalmaznak Magyarországgal szemben azzal a céllal, hogy a baloldalt segítsék hatalomra.

A lap tegnap szemlézte egy francia blog írását is, amely szerint kiszivárgott beszélgetésekben az Újságok és Hírkiadók Világszövetsége, a WAN-IFRA elnök-vezérigazgatója, Vincent Peyrègne kifejtette, miként vett részt az általa irányított – és részben a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok által támogatott – szervezet a hazánk elleni lejárató kampányban. Eszköztárukhoz tartozik például az, hogy a szervezet a tagjainak rendszeresen küld beszámolókat fontos aktualitásokról és szűk körű háttérbeszélgetéseket is szervez nekik.

Az ilyen módon terjesztett információkat különböző érdekérvényesítő csoportok, lobbik meg is finanszírozhatják, hazánk esetében ezt gyakran meg is tette a Soros-alapítvány. Az újságírók aztán az ezekből az anyagokból készült cikkeikkel a közvéleményt és a politikusokat hangolják Budapest ellen, írták.

Ismét kiállt hazánk mellett Marine Le Pen

 

„A brüsszeli zsarolással szemben Magyarország és Lengyelország szuverenitását tiszteletben kell tartani” – reagált közleményben Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke és államfőjelöltje arra, hogy szerdán az uniós bíróság elutasította a kondicionalitási mechanizmussal szembeni lengyel-magyar fellebbezést.

„Az európai államok polgárai soha nem szavaztak arra, hogy a brüsszeli Európai Bizottság nemzetek feletti kormány legyen, sem arra, hogy a uniós bíróság adjon parancsot választott nemzeti vezetőknek” – emlékeztetett. Egyetlen tagállam alapvető szabadságjogokhoz és demokráciához ragaszkodó népe sem fogadhatja el ezt a döntést, amelyet a föderalisták hangszereltek az Emmanuel Macron francia elnök által hangoztatot „európai szuverenitás” érdekében, amellyel a nemzeti szuverenitást kívánják felváltani, írta.

(ŐM)

A gyermekvédelmi törvényt támadja az ENSZ

Újabb fronton támadják a gyermekvédelmi törvényt – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán tegnap közzétett videójában, azzal kapcsolatban, hogy az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa ismét áttekintette Magyarország emberi jogi helyzetét. Több olyan ajánlást is kapott Magyarország, amelyben nyíltan támadják gyermekvédelmi törvényünket – mondta Varga Judit, kifejtve: hatályon kívül helyeznék a törvényt arra hivatkozva, hogy az megtiltja az LMBTQ-propaganda népszerűsítését kiskorúak körében.

Magyarország elkötelezett a gyermekek védelme iránt, és a gyermekek szexuális nevelésének joga kizárólag a szülőket illeti meg – szögezte le a tárcavezető, úgy folytatva: a magyar kormány visszautasítja az Emberi Jogi Tanács elfogult ajánlásait, a szülők jogait megvédjük, a gyermekeinket pedig hagyják békén.

Újabb leleplező cikk került napvilágra arról, hogyan járatja le a Soros által pénzelt nemzetközi sajtó Magyarországot. Egy francia blogon megjelent írásban egy nemzetközi nonprofit szervezet, az Újságok és Hírkiadók Világszövetsége, a WAN-IFRA elnök-vezérigazgatója felfedte, hogy az irányítása alatt álló újságírói szervezet milyen módon vett részt a hazánk ellen szervezett lejárató kampányban.

A részletekbe menő leleplező írást a Magyar Nemzet szemlézte, cikkükből kiderül, hogy:

  • A WAN-IFRA-t részben az Open Society Foundtaions, vagyis a Soros-alapítvány finanszírozza.
  • A koronavírus-járványt megelőzően a WAN-IFRA rekord mértékű, 9 millió eurós éves árbevételt ért el.
  • A WAN-IFRA képes befolyásolni a médiumok irányítását, a reklámstratégiákat, az aktualitásokról szóló újságcikkek megfogalmazását.
  • A WAN-IFRA rendszeresen küld beszámolókat a figyelemreméltó aktualitásokról, valamint szűk körű, egyéni információs üléseket is szervez számukra
  • A rendszer ezernyi médium mellett olyan orgánumokat kapcsol össze, mint a The Financial Times, The Economist, The New York Times, Le Monde, Die Welt, El País, Il Corriere Della Sera, La Repubblica.
  • A WAN-IFRA Magyarországról készített felmérései azoknak az újságíróknak az asztalára kerülnek, akik nem, vagy alig ismerik hazánkat, és akik a WAN-IFRA anyagokból készült cikkeikkel a közvéleményt és a politikusokat hangolják Budapest ellen.
  • A WAN-IFRA vezetője elismerte, volt már példa arra, hogy a szervezet az Európai Unión és az Európai Parlamenten keresztül gyakorolt nyomást Magyarországra.

Vincent Peyrègne magánbeszélgetéseiben véget vetett a találgatásoknak, és nyíltan beszélt arról – nyilvánosan persze sosem tenné ugyanezt –, hogy pontosan miként működik a szervezete, és  utalt az OSF WAN-IFRA-nak folyósított pénzügyi támogatásra, amelynek célja az Orbán-kormány elleni hangulatkeltés és nyomásgyakorlás volt – olvasható a cikkben.

Az írás szerint amikor megkérdezték Peyrègne-től, hogy netán lehetséges lenne-e Magyarországra nyomást gyakorolni az Európai Unión és az Európai Parlamenten keresztül, Peyrègne így válaszolt: »Persze, volt már rá példa«. 

Egészen pontosan, a WAN-IFRA vezérigazgatója elmagyarázta, hogy „Tulajdonképpen részei vagyunk ezeknek a szervezeteknek.”

Vannak alapítványok például, mint a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa, vagy számos egyéb szervezet, akik szintén nagyon aktívak Magyarországon. 

„Úgyhogy igen, ez is a munkánk része. Minket, a WAN-IFRA szövetséget ezek az alapítványok finanszíroznak. Többnyire globális és nemzetközi ügynökségek vagy alapítványok.”  

Amikor a WAN-IFRA működéséhez és projektjeihez finanszírozót keres, akkor a szervezet a misszióját, a „független médiumok védelmét” ropogós bankjegyekre váltja úgy, hogy az érdekelt csoportoktól fizetett megbízásokat fogad el médiumok befolyásolására.

Amikor Peyrègne-nek szegezték a kérdést, lehet-e a WAN-IFRA-t szerződtetni arra, hogy Magyarországgal kapcsolatban végezzen kutatásokat, Peyrègne azt felelte: „Igen, a WAN-IFRA-t vagy egy másik szervezetet. Ha a munka hordoz számunkra valamilyen értéket, akkor igen, beszélhetünk róla. Tudja, a kutatás anyagát később a legnagyobb médiumok kapják meg.”  

A világ legnagyobb lapjainak olvasói már megszokhatták, hogy Magyarország rendszeresen az újságírók látókörébe, sőt célkeresztjébe kerül. Ez persze nem véletlen. Peyrègne szerint az újságírók kiemelt figyelmére magyarázatot adnak „az adatok, az információk és a jelentések, amelyekben különösen a magyarországi sajtó manipulálásáról írunk. Magyarország tipikusan egy olyan példa, ahol nem a közvetlen cenzúra eszközével élnek, hanem a puha cenzúráéval.”

A WAN-IFRA Magyarországról készített felmérései azoknak az újságíróknak az asztalára kerülnek, akik nem vagy alig ismerik Magyarországot, és akik a WAN-IFRA anyagokból készült cikkeikkel a közvéleményt és a politikusokat hangolják Budapest ellen. Egy olyan ország ellen, ahol a médiumok (beleértve a WAN-IFRA tagjait is) szabadon bírálhatják a kormányt. Peyrègne be is ismeri:  Magyarországon sok mindent publikáltak már tőlünk.

Ami pedig a puha cenzúrát illeti, Peyrègne elmondja, hogy „Számos beszámolót publikáltunk a témában, jelentések egész sorát. Ezt tehát segíti a közvéleményt vagy az influenszereket. És pontosan ez a mi stratégiánk, helyi támogatókat szerezni egy adott (európai) országban, természetesen abból a célból, hogy végül megnyerjük magunknak a teljes közvéleményt. Ez a lobbizás egyik legfontosabb része és feladata. Meg kell tervezned egy kampányt egy konkrét céllal, és véghezvinni.”

A kampánynak ugyan nem sikerült megbuktatnia a magyar miniszterelnököt, Orbán Viktort, mégis érdekes megtudnunk, hogy a fősodratú médiumok miért képviselnek teljesen azonos politikai álláspontot, vagy miért ismételgetik végtelenségig ugyanazt az egy narratívát. Most végre tudjuk: elég csak megnézni, hogy ki finanszírozza a WAN-IFRA-t – zárta írását a szerző.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

A TV2 házaspárja váratlanul különvált

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

magyarnemzet.hu

Kiderült, hogy ki lesz a kormánypártok polgármesterjelöltje Salgótarjánban

ripost.hu

"Megmutatom, milyen felsőbbrendűnek lenni" – Alekosz testvére most Opitz Barbit hódítaná meg

mandiner.hu

Miért rúgta ki a jóbarátját Novak Djokovics?

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

ripost.hu

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat