4 hónapja

A baloldal mindent elvett az emberektől

Kocsis Máté: A választás tétje, hogy visszatér-e a Gyurcsány-korszak

Ha áprilisban újra bizalmat kap a Fidesz–KDNP, folytatódni fognak a béremelések – hangsúlyozta Kocsis Máté Balatonfüreden, a kormánypártok kihelyezett frakcióülésén tartott sajtótájékoztatón. Szerinte a választások tétje, hogy visszatér-e a Gyurcsány–Bajnai-korszak vagy sem.

Rengeteget kell még dolgozni a győzelemért, de minden közvélemény-kutatás szerint a jelenlegi kormánypártok az áprilisi választások esélyesei – hangsúlyozta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője tegnap Balatonfüreden. A kormánypártok kihelyezett frakcióülésén tartott sajtótájékoztatón kiemelte: a választások tétje, hogy visszatér-e a Gyurcsány–Bajnai-korszak Magyarországra, vagy sem.

A baloldali kormányok mindent elvettek az emberektől, amit csak lehetett, így például a családtámogatásokat, az otthonteremtési támogatásokat, a 13. havi nyugdíjat, a 13. havi bért. Mindezen túl megemelték a rezsiköltségeket, adókat emeltek, és a baloldali kormányzás idején példátlanul magas volt a munkanélküliség is – idézte fel Kocsis Máté, rámutatva, hogy a jelenlegi kormány visszaadta a 13. havi nyugdíjat, és számtalan ágazatban emelte a béreket. Leszögezte: ha a Fidesz–KDNP április 3-án elnyeri a választók bizalmát, a béremelési program is folytatódni fog.

A frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy a baloldal programját megismerhette az ország 2002 és 2010 között, de miniszterelnök-jelöltjük, Márki-Zay Péter is kikotyogta már, hogy mire lehet tőlük számítani a jövőben. A baloldal kínálata a fizetős egészségügy, a rezsicsökkentés eltörlése, az illegális bevándorlási szabályok eltörlése, a határzár megnyitása és a gyermekvédelmi törvény eltörlése – magyarázta Kocsi Máté, aki rámutatott arra is, hogy az ország gazdasága nagyon jól teljesített a tavalyi évben. A 2021-ben elért, 7,1 százalékos gazdasági növekedéssel nemcsak a régió, de egész Európa élvonalában vagyunk. Ez a jó teljesítmény teszi lehetővé többek közt a béremelési programokat, az szja-mentességet vagy a szülők adóvisszatértését is – magyarázta.

Kocsis Máté elmondta, hogy a frakcióülésen szó volt a gyermekvédelmi népszavazásról is. Szavai szerint a szexuális propaganda egyre nagyobb erővel közelít a gyermekek felé. „Ezen a területen is előre kell mennünk, nem hátra, ezért fogadtuk el a gyermekvédelmi törvényt, ami arról szól, hogy a gyermekek nevelése kizárólag a szülők jogain alapulhat. A kiskorúakat meg kell védeni az életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól” – emelte ki, hozzátéve: a magyar kormány álláspontja miatt Brüsszel – hatalmával visszaélve – nyomás alá helyezte Magyarországot, szankciókat helyezett kilátásba, és soha nem látott erővel kezdte el támadni hazánkat.

„Erre mi azt mondtuk: rendben van, döntsön a nép!” – folytatta Kocsis Máté, megjegyezve: a népakarat a legnagyobb legitimáció, amit mindenkinek illik tiszteletben tartania. Ezért a kormány arra számít, hogy a népszavazást követően a brüsszeli támadások is jelentősen tompulni fognak, ahogyan ez 2016-ban, az illegális bevándorlás kapcsán kiírt kvótanépszavazás után is történt.

Kocsis Máté beszámolt arról, hogy a frakcióülésen hivatalos döntés született Novák Katalin, volt családokért felelős tárca nélküli miniszter államfővé jelöléséről is. Novák Katalin a Fidesz–KDNP közös jelöltje lesz, személyét a szövetség valamennyi képviselője egyhangúlag támogatta. Az új államfőt a tervek szerint március 10-én választja meg az Országgyűlés.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője arról beszélt, hogy a kormánypártok az elmúlt években emberközpontú politikát valósítottak meg, ám az emberek életkörülményeit jobbá tevő intézkedéseket a baloldali pártok nem támogatták. „Az elért eredmények veszélyben vannak, ezért mi nem szeretnénk, ha visszatérne a baloldal” – húzta alá.

Márki-Zay Péter baloldali miniszterelnök-jelöltről úgy szólt, felháborító és szégyenteljes, hogy egy magát kereszténynek, nemzetinek és jobboldalinak nevező politikus a nyilatkozataiban egy táborba gyűjti a kommunistákat és a fasisztákat, számontartja a zsidókat, a nőkről pedig dehonesztáló véleményt formál.

Simicskó István hozzátette, a következő hetekben lejárató kampányokra is bőven számítanak a baloldal részéről, de aki a tények és saját tapasztalatok alapján hozza meg a döntését, annak egyértelmű, hogy áprilisban a jelenlegi kormányt kell újraválasztani, hiszen a Fidesz–KDNP minden helyzetben az emberek mellett áll, ellentétben a baloldali politikusokkal.

Két nagy csata vár a kormánypártokra az elemző szerint

 

A Fidesz–KDNP-nek két nagy csatát is meg kell vívnia a hátralevő másfél hónapban – fogalmazott Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet elemzője. „Egyrészt a baloldal felkészült arra, hogy visszahozza a megszorításokra és sarcokra épülő, 2010 előtti világot. Ennek a baloldalnak pedig a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc a valódi vezetője. Emiatt a Fidesz nem engedheti meg, hogy egy „gombaszakértő” elvonja a figyelmét. Mindig az ellenfél valódi vezetőjével kell foglalkozni, ez a személy pedig Gyurcsány Ferenc.

Ezt a küzdelmet a Fidesz a csillagok kedvező állása ellenére sem veheti félvállról, ugyanis az elkényelmesedés jelenti jelenleg a legnagyobb veszélyt a kormánypártokra. Nem véletlenül hangsúlyozta Orbán Viktor, hogy „a trehányságot és nemtörődömséget senkinek sem nézik el”. A másik ellenfél Brüsszel, amelynek célja, hogy az LMBTQ-lobbi korlátlanul terjessze eszméjét Magyarországon.

Ahogy a migráció kérdésében, úgy a gyermekvédelem kérdésében is a magyar emberek oldalán áll a Fidesz, de ahhoz, hogy Brüsszelt meg lehessen állítani, szükség van arra, hogy az emberek a népszavazáson nemet mondjanak a brüsszeli beavatkozási kísérletre. Végezetül az is kiderült, hogy a Fidesz–KDNP együtt fogja jelölni Novák Katalint az államfői pozícióra, aki a 2010 utáni kormányzat egyik legnépszerűbb és legsikeresebb szakpolitikáját, a családpolitikát valósította meg. A népszerű politikus jelölésével „a kormánypártok történelmi döntést is hoztak, hisz először lehet Magyarországnak női államfője” – jelentette ki a Nézőpont Intézet politológusa.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

A végsőkig kitartott Amerika Kapitány a mobilja mellett

origo.hu

Újabb sztár csatlakozott a szexuális szolgáltatásokat nyúltó OnlyFanshez! Nem is akárki!

mindmegette.hu

3 recept GYOZA gombóccal, ami azonnal a család kedvence lesz

ripost.hu

Brutális a hőség? Ez jön még nyáron a Dávid-naptár szerint!

hirtv.hu

Óriási örömhírt kürtölt világgá Michael Schumacher családja

origo.hu

Döbbenet, mire használnák a sisakot, amely jelez, ha viselője pornót néz

mindmegette.hu

Erről a diós kalácsról senki nem mondja meg, hogy gluténmentes, pedig az!

origo.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

mindmegette.hu

3 recept GYOZA gombóccal, ami azonnal a család kedvence lesz (x)

ripost.hu

Nagyon dögös: Weisz Fanni levetkőzött, megmutatta tökéletes alakját

origo.hu

Horvátország tele van természettel…(x)

További cikkek

POLITIK

Dugódíjat akar Karácsony Gergely

POLITIK

Orbán Viktor válaszolt 44 EU képviselőnek. Csakhogy értsék

POLITIK

A benzinárstop felfüggesztésére szólították fel Magyarországot

POLITIK

Az egész Kárpát-medencében lobogott a magyarság összetartozásának tüze

POLITIK

32 milliós bírságot kapott Márki-Zay

POLITIK

Válsághelyzet lépett érvénybe Németországban

POLITIK

Szijjártó: Káros és hibás döntés, hogy Georgia nem kapta meg az EU-tagjelölti státuszt

POLITIK

Magyar javaslat az Európai Unió jövöjéről