Létrehozva: 2022.01.11.

Nyílt levelet írt a zsidózó Márki-Zaynak a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnöke

„Ne használja a zsidóságot alantas politikai céljaihoz” – fogalmazott Szabó György.

Kemény hangú nyílt levelet írt Márki-Zay Péternek, a baloldal miniszterelnök-jelöltjének Szabó György, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) kuratóriumának elnöke, aki véleményét és levelét a PestiSrácok.hu-nak küldte el. A MAZSÖK kuratóriumi elnöke levelében arra szólítja fel Márki-Zay Pétert, hogy a zsidóságot ne használja alantas politikai céljai eléréséhez.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt
Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet

„A fideszes zsidók számbavétele nyilván Önnek nem elég. Mindenesetre szólok, ne felejtsen el kihagyni a felsorolásból se, mint fideszest se, mint zsidót” – írja Szabó György Márki-Zaynak, aki nyílt levelében azt a kérdést is feltette az ellenzék jelöltjének, hogy amikor antiszemita zsidókról beszél, akkor eszébe jut-e legfőbb szövetségeseinek egyike, a báránybőrbe bújt náci párt, azaz a Jobbik vezetője? „Nem lehet könnyű egy olyan koalíció miniszterelnök-jelöltjének lenni, amely a magyar nemzeti öngyűlöletet a legmagasabb szintre, szinte társadalmi normává emelte a politikai paletta bal oldalán” – szögezte le Szabó György.

A MAZSÖK kuratóriumi elnökének levelét változtatás nélkül közöljük.

„Tisztelt Polgármester Úr!

Nagy érdeklődéssel figyelem a már ismétlődő vasárnaponkénti stand up comedy előadásait, amelyek méltán szórakoztatják valamely lepusztult kocsma közepesen erős alkoholos állapotban lévő közönségét.

Már vizionálom jövő vasárnapi bejelentését, amely az eheti megnyilatkozásának folytatásaként a Terror háza bezárásáról és az eredeti funkció visszaállításról szólna. Hiszen a fideszes zsidók számbavétele nyilván Önnek nem elég. Mindenesetre szólok, ne felejtsen el kihagyni a felsorolásból se, mint fideszest se, mint zsidót.

Amikor Finkelstein urat említette, mint antiszemita zsidót vajon eszébe jutott-e legfőbb szövetségeseinek egyike, a báránybőrbe bújt náci párt, azaz a Jobbik vezetője? Hiszen nincsenek rosszabbak, mint az öngyűlölők. Bár ezt ön is jól tudja, hiszen nem lehet könnyű egy olyan koalíció miniszterelnök-jelöltjének lenni, amely a magyar nemzeti öngyűlöletet a legmagasabb szintre, szinte társadalmi normává emelte a politikai paletta bal oldalán.

Mindezzel együtt úgy gondolom, hogy előre mutató lenne a választási kampányt nem felelőtlen kijelentésekkel megtölteni. Kérem, hogy a zsidóságot ne használja alantas politikai céljai elérése érdekében. Hiszen mint ahogy ebből a levélből is kitűnik a zsidó társadalom színes, akár politikai, akár bármely más tekintetben.

Kívánok Önnek bölcsességet, önmérsékletet és józan ítélőképességet.

Üdvözlettel:

Szabó György

kuratóriumi elnök”

Mint történt, a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Hódmezővásárhely polgármestere vasárnap este Facebook-oldalán a következőket mondta:

„A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés. Egyet tudok konkrétan, én őt nagyon nagyra becsülöm.”

Márki-Zay Péter vállalhatatlan zsidózása szinte megszólalásig hasonlít szövetségesének, a Jobbik politikusának, Gyöngyösi Mártonnak egy korábbi felszólalásához, ami a legsötétebb náci időket idézte – emlékeztet a PestI Srácok. Egy 2012-es parlamenti ülésen Gyöngyösi Márton arról beszélt, hogy listázni kellene a zsidó származású képviselőket. A kijelentéseket minden párt elítélte. 2019-ben Karácsony Gergely botránkoztatott meg mindenkit azzal, hogy az ellenzéki összefogás érdekében mosdatta a zsidó politikusokat listázni szándékozó Gyöngyösit, nyomatékosítva, hogy ő nem tartja nácinak Gyöngyösit és szerinte a jobbikos politikus listázása nem nácizmus. Most a komplett ellenzék és baloldal hallgat Márki-Zay zsidózásáról és listázásáról.

Sem a 444.hu, sem a HVG.hu, de a 24.hu, az Azonnali.hu és a Mérce.hu sem reagált érdemben Márki-Zay Péter vasárnap esti zsidózására. Az antiszemitizmus vádjával már korábban is illetett egyesített baloldali miniszterelnök-jelölt vasárnap esti videóbejelentkezésében tett arra utaló megjegyzést, hogy számon tartja, hány zsidó származású személy van a Fideszben.

A magát folyamatosan elfogulatlannak, függetlennek és objektívnak hirdető balliberális média érdekes módon említés szintjén sem foglalkozott Márki-Zay Péter botrányos kijelentésével, miközben – ahogy azt lapunk is megírta – még balliberális közszereplők is felszólaltak a miniszterelnök-jelölt antiszemita szavai ellen.

Igaz, a 444.hu legalább annyit beismert, hogy Márki-Zay Péter szavai sokszor igazolhatatlan pletykákon alapulnak.

Kíváncsian várjuk, hogy a balliberális médiumok mikor fognak elhatárolódni a zsidózó miniszterelnök-jelölt kijelentéseitől, mert egyelőre csak döbbent csöndet tapasztalunk a részükről.

Kötter Tamás író, ügyvéd Facebook-bejegyzésében az üggyel kapcsolatban úgy fogalmazott, „Márki-Zay zsidózik, b…zizik a szokásos vasárnap esti bejelentkezésében. Elképesztő mélyre süllyedt a magyar baloldal. Az elmúlt 100 év tapasztalatai után nem volt kétségünk afelől, hogy a hazai baloldal előtt nincsenek gátak, ha hatalomról van szó”.

Mint írja, „azon túl, hogy 2022-t írunk és jó lenne már meghaladni az antiszemitizmust és a homofóbiát, azt gondolom, hogy egy elhunyt embert támadni vallási és nemi hovatartozása miatt még kampányban is minimum kegyeletsértő és ízléstelen”.

Várom az emberségükre és szolidaritásukra oly büszke balos szerkesztőségek kiállását, akik ilyenkor némán hallgatnak!

– tette hozzá.

Úgy tűnik, a nemrég sajtófőnökké kinevezett Péterfi Judit sem tudta megakadályozni, hogy Márki-Zay Péter vasárnap este a számítógép képernyője elé üljön, és megtartsa szokásos hétértékelőjét, amelyben ismét sikerült maradandót alkotnia. A baloldal miniszterelnök-jelöltje először az antiszemita vádakra reagált. Ismert: a Mandinerbe is publikáló szerző, Veszprémy László Bernát egy, a Times of Israel hasábjain megjelent írásában felsorolta, hány antiszemita politikussal fotózkodott és dolgozott már együtt Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt. A lista hosszú: Sneider Tamás volt szkinheaddel, a Jobbik volt elnökével is szerepelt közösen. Kampányát Csibi Barna támogatta. De kiállt a jobbikos Bíró László és a szintúgy jobbikos Rig Lajos mellett is (utóbbi mellett mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom állt ki). Mint emlékezetes, Bíró tetűcsúszdásoknak nevezte a zsidókat, Rig pedig a cigányokat hívta a zsidók biológiai fegyverének. Márki-Zay ezenkívül olyan fotót posztolt a Pegasus-botrányt követően Orbán Viktorról, ahol egy menóra előtt állt. (Anno ezzel szemben Frölich Róbert főrabbi és Gábor György is felszólalt.) Veszprémy cikke annyira szúrta valakik szemét, hogy feljelentették a Times of Israel szerkesztőségénél, ami után törölték a publicisztikát. A cikk itt még olvasható egyébként. – Egy nyilvánvalóan fideszes hazudozó megpróbált antiszemitának beállítani egy izraeli újságban, képzeljék el mondta minderről a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje. A jobbikosokkal való fotózkodásról mint az antiszemita vád egyik bizonyítékáról azt mondta, a Jobbik múltja mindenki előtt ismert, de ők szeretnék a múltat maguk mögött hagyni, és szeretnének a Jobbikkal egy gyűlöletkampányoktól mentes országot építeni. A menórás képért elnézést kért, mint mondta, április óta mások szerkesztik a Facebook-oldalát, ezért kerülhetett ki így ez a „félreérthető” fotó. Márki-Zay szóba hozta – megint – Finkelsteint is. Elmondta, hogy ő a fideszesekben a „tolvajlást” szokta kifogásolni, nem azt, hogy milyen a szexuális irányultságuk vagy a származásuk, majd kijelentette: – A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés. – Egyet tudok konkrétan, én őt nagyon nagyra becsülöm – tette hozzá Márki-Zay, aki ezután rátért a koronavírus-járványra.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

ripost.hu

Házasság első látásra: Nem hiszed el, milyen kínos titok derült ki Csabiról

mandiner.hu

Megint leköröztük Európát: újabb óriásberuházást jelentett be Szijjártó Péter

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 25.: az Ikreknek kivételes találkozást, a Baknak megoldást hoz a csütörtök

ripost.hu

„Megvan bennem a vágy” – Marco Rossi dörzsölheti a tenyerét, komoly ajánlatot kapott

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

Hatalmas felfedezés a világűr egy messzi pontján, a tudósok is alig hiszik el

ripost.hu

Rubint Rella meglepő titkokat árult el: így élnek Lengyelországban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Orbán Viktor beszédével ma kezdődik a CPAC HUngary

POLITIK

Palesztinpárti tüntetések, zsidógyűlölet az USA egyetemein

POLITIK

Már a héten megindulhatnak az új fegyverszállítások Ukrajnába

POLITIK

CPAC-Hungary: A békepárti és szuverenista erők összehozása a cél