Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2022.01.20.

Czeglédy testvére is vallomást ígért mára

Megszólalhat a tárgyaláson a Human Operator Zrt. irodavezetője és a tizedrendű vádlott, aki a fiktív módon működő iskolaszövetkezet adóbevallásait készítette.

Váratlan fordulat a költségvetési csalással vádolt DK-s politikus ügyében, öt vádlott is vallomást kíván tenni a csütörtöki tárgyaláson- írja a Magyar Hírlap.

Folytatódott is, meg nem is tegnap Czeglédy Csaba és társai büntetőpere a Kecskeméti Törvényszéken. A bíróság a másodrendű vádlottat, a Human Operator Zrt. egykori könyvelőjét kívánta ismételten meghallgatni, aki egyébként maga jelezte, hogy ismételten vallomást kíván tenni, ám a vádlott beteget jelentett, így a kihallgatása elmaradt. Ugyanakkor két újabb vádlott írásban jelezte, hogy úgyszintén vallomást kívánnak tenni. Egyikük, a harmadrendű vádlott, a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Human Operator Zrt. irodavezetője, a másik, a tizedrendű, aki a bűnszervezet alsó szintjén található, fiktív módon működő iskolaszövetkezet adóbevallásait készí­tette. Utóbbi a vádirat szerint a magyar költségvetésnek okozott hatmilliárd forintot meghaladó vagyoni hátrány szűk egyhatodában, mintegy 950 millió forint elcsalásában működött közre. Rajtuk kívül a mai tárgyaláson az ügy kilencedrendű vádlottját, az Idehaza Iskolaszövetkezet elnökét – aki korábban terhelő vallomást tett a Gyurcsány család házi ügyvédjére, a DK szombathelyi országgyűlési képviselőjelöltjére, Czeglédy Csabára – hallgatja még meg a bíróság, aki szintén maga jelezte, hogy újra vallomást kíván tenni. Ugyancsak a bíróság elé áll a bűnszervezet irányításával vádolt Czeglédy testvére, a büntetőper tizenötödrendű vádlottja, aki korábban még nem tett vallomást. Czeglédy testvére a leányvállalatok koordinálásáért volt felelős, és emellett a Human Operator témavezetője volt, egyébiránt Czeglédy Csabához hasonlóan neki is erős szocialista gyökerei voltak Szombathelyen. Az említett vádlottak közül ketten nem csupán a költségvetési csalás ügyében érintettek, hanem egy másik vádpontban is, amelyben a DK-s politikust, az ügy első rendű vádlottját gazdasági csalással is vádolják. Az anyacég könyvelője és az említett iskolaszövetkezet elnöke ugyanis bűnsegédként közreműködött abban, hogy 149 millió forint végrehajtási összeget – amelyet a Human Operatornak kellett volna megfizetnie egy magánszemély vállalkozónak – az iskolaszövetkezetre engedményezték, így törvénytelenül kijátszották a bírósági végrehajtót, és a károsult nem juthatott hozzá a számára jogerősen megítélt jussához. A Human Operator vezetői Czeglédy Csabával az élen díszletként használtak egy iskolaszövetkezeti vezetőt
A bíróság a bizonyítási eljárás kezdeti szakaszában két, korábban már kihallgatott vádlottat hallgat meg újra, akik maguk jelezték, hogy ismételten vallomást kívánnak tenni. Egyikük, a másodrendű vádlott a Human Operator Zrt. könyvelési részlegének a vezetője, míg a másik, az ügy kilencedrendű vádlottja a Komáromban működő Idehaza Iskolaszövetkezet elnöke lesz. Utóbbit az alapügy mellett egy másik pontban, a gazdasági csalási ügyben is vádolják, miután a bírósági végrehajtó elől ebben az iskolaszövetkezetben próbálták elrejteni azt a százötvenmillió forintnyi összeget, amely miatt Gyurcsányék ügyvédje, a ma már DK-s Czeglédy Csaba, a Human Operator Zrt. igazgatósági elnöke szintén vádlott. „Azt sem tudtam, hogy mit takar az engedményezés. Utólag belátom, hogy nekem sem kellett volna mindent ráhagyni a Human Operator Zrt. vezetőire, akik visszaéltek a bizalmammal, a munkámmal, a nevemmel, díszletként használt engem Czeglédy Csaba és Tánczos Andrea” – ismertette a bíró korábban a kilencedrendű vádlottnak a nyomozás során tett vallomását. Mint ismert, a vádirat szerint Czeglédy Csaba az említett munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég első számú vezetőjeként, a szombathelyi székhelyű Human Operator Zrt. igazgatóságának elnökeként olyan bűnszervezetet hozott létre, amelynek a célja a társaság ÁFA-fizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a munkabért terhelő személyi jövedelemadó, egyéb adó- és járulék megfizetése alóli mentesülés volt. A baloldal ügyvédjének szombat reggel ráadásul nem akármilyen programja lesz: Márki-Zay Péter oldalán küzd majd a korrupció ellen egy szombathelyi utcafórumon. „Mi sem jelképezi hitelesebben a baloldali ellenzék korszakváltásra tett ígéretének a komolyságát, mint ez” – írta a Kontra.hu.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ettől a brit lépéstől rettegett Európa, küszöbön a világháború

origo.hu

Széphalmi Juliska alá került T. Danny

life.hu

Védelmező mágiák: így tarthatjuk távol az ártó erőket

metropol.hu

Ennél édesebbet ma nem látsz, Hosszú Katinka újra megmutatta a kislányát

hirtv.hu

Gyurcsány egykori minisztere is felbukkant Magyar Péter mögött

origo.hu

Stana Alexandra megmutatta ritkán látott édesanyját

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

ripost.hu

Fodrozódik az őszibarack levele? Így mentsd meg a termést

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

ripost.hu

Sorsdöntő változás köszönt be hamarosan a szerelmi életünkben, ez vár ránk Szegedi Erika főboszorkány szerint

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Gyurcsány testőre vigyáz Karácsonyra is

POLITIK

Magyar Péter összeállt azzal, aki nárcisztikus idiótának tartja

POLITIK

Tüntetés Franciaországban, migránskéselés áldozata lett egy 15 éves fiú

POLITIK

Az oroszok új rakétája 18 ezer kilométerre elér