1 éve

Baloldali szavazók szedték ízekre Márki-Zay Pétert

Saját szavazói körében sem örvend túl nagy népszerűségnek Márki-Zay Péter Facebookon megosztott újévi köszöntője, amelyben kijelentette, politikai hasznot remél attól, hogy a koronavírus sok áldozatot szedett az idősek körében – fedezte fel a Magyar Nemzet.

A videóról egyes balliberális portálok – többek között a Telex és a 444 – is beszámoltak tudósítás formájában, s cikküket megosztották a Facebookon. A bejegyzések szöveges reakciói között keresve se találni támogató hangvételűt. A legtöbben Márki-Zay leváltását követelték. Összegyűjtöttünk néhányat közülük:

Nincs az ellenzékben egy olyan ember, aki rászólna? Hogy állj félre, öreg, elég butaságot beszéltél?

Valaki kezdjen el marha gyorsan melegíteni a kispadnál, mindegy ki.

Nekem már összerándul a gyomrom ettől az embertől, idős vagyok, még élek, és nem Fideszre szavazó. Szóljon már neki valaki, hogy nem vagy komplett, öreg!

Itt többségében a DK-ra és a Jobbikra lehet számítani. Sajnos rossz érzésem van az állandóan szereplő Márki-Zay Péterrel kapcsolatban. Sokan nem fognak elmenni szavazni. Ez nagy baj.

– írták. A baloldal miniszterelnök-jelöltje az elmúlt időszakban olyan népszerű kormányzati intézkedéseket támadott meg, mint a 13. havi nyugdíj visszaadása, a rezsicsökkentés vagy a benzinárstop, a választókat pedig többek között „trágyával etetett gombáknak” titulálta. Ezek alapján nem meglepő, hogy még a Hann Endre vezette Medián legújabb közvélemény-kutatásának eredményei szerint is az ellenzéki szavazók harmada a kormányzó jobboldal győzelmére számít a tavaszi választásokon. Ugyanez az arány a Fidesz-szavazók esetében 91 százalék volt.

Az adatokat a teljes népességre vonatkoztatva azt kapjuk, hogy a szavazókorú lakosság 63 százaléka szerint a Fidesz nyer 2022-ben.

A Real-PR legújabb felmérése is ezt támasztja alá. Jelen állás szerint a Fidesz támogatottsága a biztos szavazó pártválasztók körében 54 százalék, a baloldali összefogásé 45 százalék, azaz 9 százalékponttal kisebb. A közvélemény-kutatások szerint tehát az ellenzéki előválasztási procedúrát követően a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjének nem sikerült áttörést elérnie a pártok támogatottsági versenyében, nagyon stabilak az erőviszonyok, a Fidesz–KDNP a statisztikai hibahatárokat jelentősen meghaladó mértékben vezet a baloldal előtt.

„Ennek az embernek emiatt most azonnal le kellene mondania a miniszterelnök-jelölti pozícióról, ha demokrata lenne. […] Hogyan lehet miniszterelnök-jelölt olyan ember, aki a politikai ellenfél nyugdíjas szavazóinak halálán örvendezik?” – olvasható a Mandiner által szemlézett Amerikai Népszava portálon.

Az Amerikai Népszava is felháborodását fejezte ki a baloldali miniszterelnök-jelölt kijelentése miatt, miszerint nem nőtt a Fidesz-tábor, hiszen a koronavírus megtizedelte az időskorú lakosságot. A portál „Az amerikai elnök másfél perces, Márki-Zay Péter húszperces újévi köszöntőt mondott” címmel írt cikkével reagált Márki-Zay Péter újévi köszöntőjére. A portálon megjelent írás számos ponton kritizálta a baloldal miniszterelnök-jelöltjének beszédét – írja a Mandiner. Márki-Zay unalmasan és érdektelenül előadott közhelygyűjteménye nemcsak szerkesztetlen, de több részében meggondolatlan, alaptalan és az egész súlytalan volt – fogalmaztak. Másutt ezt írták: ez a produkció szégyen és gyalázat, az egész ellenzék lejáratása, választási esélyeik lenullázása. Azt kell mondanunk, hogy egy zavaros gondolkodású, de önmagával tökéletesen elégedett amatőr idióta járatja itt le nemcsak önmagát, hanem mindazokat, akiket ellenzéki miniszterelnök-jelöltként képvisel. A portál cikke szerint a legfelháborítóbb azonban talán mégis az a kijelentése volt a baloldal miniszterelnök-jelöltjének, hogy elmondta, szerinte nem nőtt a Fidesz-tábor, hiszen a koronavírus megtizedelte az időskorú lakosságot. Az a kijelentés, hogy most jók az ellenzék esélyei, mert a Covid miatt a Fidesz nyugdíjasai közül sokan meghaltak, a legteljesebb mértékben vállalhatatlan egy humanista demokrata számára” – idézi az Amerikai Népszaván megjelent cikket a Mandiner. Ez a kijelentés felháborító, a legteljesebb mértékben elfogadhatatlan. Ennek az embernek emiatt most azonnal le kellene mondania a miniszterelnök-jelölti pozícióról, ha demokrata lenne. De nem az. Hogyan lehet miniszterelnök-jelölt olyan ember, aki a politikai ellenfél nyugdíjas szavazóinak halálán örvendezik? Nincs egyetlenegy vállalható megnyilvánulása ennek az embernek – zárta sorait a portál.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Trap kapitányt zavarba ejti Tóth Andi rajongása

origo.hu

Már úton van Ördög Nórához a családja

borsonline.hu

Könnyes búcsút kell vennünk a TV2 sikersorozatától - exkluzív Hazatalálsz fotók

hirtv.hu

Már az 54. doppingesetet produkálta a kenyai atlétika

ripost.hu

Nem egy, hanem kettő: Hosszú Katinka csodás hírt kapott

magyarnemzet.hu

Városháza-ügy kulcsfigurája: F…sz tudja, hova tettek Karácsonyék 200 milliárd forintot

origo.hu

Elegük lett: videón, ahogy az osztrák politikusok látványosan faképnél hagyják Zelenszkijt

mindmegette.hu

Sós kalács húsvétra: tökéletes párja a sonkának és a tojáskrémnek!

mandiner.hu

Száz különleges térkép QR-kódokkal - A Pallas Athéné Könyvkiadó könyvajánlója (x)

bama.hu

Hogyan növeljünk izomtömeget? (x)

teol.hu

Változó ingatlanpiac, új lehetőségek (x)

mindmegette.hu

Mutatjuk a legjobb gofri recepteket, nemcsak húsvétra!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Balatoni körkép: milyen árak lesznek idén a büfékben?

POLITIK

Minden második választó a kormánypártokat támogatja

POLITIK

Gyurcsány beismerte: A dollárbaloldal Magyarország ellen dolgozik

POLITIK

A baloldalon Gyurcsányék a legerősebbek, Karácsonyék szinte láthatatlanok

POLITIK

A nyugati energiavállalatok profitját követeli Ukrajna

POLITIK

Cuki cicás videók miatt nem kap elég lőszert Ukrajna? Ez nem vicc

POLITIK

Ki az aki felmosná a padlót Joe Bidennel?

POLITIK

Megfélemlítés az oroszok célja?