1 éve

Jónak lenni jó! – Már közel 81 millió forint gyűlt össze

A Jónak lenni jó! idén a koronavírus miatt árván maradt gyerekeket segíti. A 1357-es adományvonalon már közel 81 millió forint gyűlt össze.

Egy hívás és SMS továbbra is 500 forintot jelent a gyerekeknek. Lehet segíteni a mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon is, ahol tárgyi adományokat lehet megvásárolni. A közmédia jótékonysági akciója december 19-én zárul egy egész napos műsorfolyammal.

Az adományvonal az év végéig elérhető. A Jónak lenni jó! idei, immár tizedik kampányát bejelentő sajtótájékoztatón Áder János köztársasági elnök, a Regőczi Alapítvány alapítója hangsúlyozta: céljuk, hogy segítséget nyújtsanak azoknak a gyermekeknek, akiknek családját tragikusan érintette a koronavírus-járvány.

A hazai médiában egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően az elmúlt kilenc évben csaknem 1,7 milliárd forint jutott el a rászorulókat segítő szervezetekhez. Olyan világsztárok csatlakoztak korábban az összefogáshoz, mint Bud Spencer, Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie, Brad Pitt, Jean-Paul Belmondo vagy Lewis Hamilton.

relikviák többsége a Jónak lenni jó! honlapján megvásárolható, néhány különleges tárgyat pedig a december 19-i egész napos műsorfolyam során árverésre bocsátanak.

Többek között felajánlásra került Katona György A csíksomlyói búcsú című festménye, amelyen impresszionista stílusban jelenik meg a magyarság egyik legnagyobb zarándoklata.

A karitatív akciót jószolgálati nagykövetként segíti a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó Nagy Tímea és a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívó Szilágyi Áron. Nagy Tímea 1993-as esseni világbajnokságon csapatban nyert aranyérme, Szilágyi Áron pedig a tokiói olimpián viselt vívósisakja felajánlásával járul hozzá a gyűjtéshez.

HUF 11705084-21448492-00000000

EUR IBAN: HU20 1176 3055 5885 6886 0000 0000

USD IBAN: HU26 1176 3055 5885 7014 0000 0000

Az adományvonal: 1357. A hívások díja egységesen: 500 Ft/hívás, sms

Jónak lenni jó – Életmentő személyes tárgyat ajánlott fel Homonnay Zsolt Még a hideg idő sem tartja távol a motorozástól a közkedvelt énekes-színészt, Homonnay Zsoltot, aki kedvenc bukósisakjával érkezett meg a Duna Televízió Család-barát műsorába. A Jászai Mari-díjas színművész azonban nem vitte magával a régi motoros ereklyét, hanem felajánlotta a Jónak lenni jó! idei kampányának támogatására.

Egyre több magyar híresség csatlakozik a közmédia nagy múltú jótékonysági akciójához, a Jónak lenni jó!-hoz. A Duna Televízió délelőtti műsorában, a Család-barátban ma Homonnay Zsolt mesélt a karitatív kampányhoz kapcsolódó érzéseiről, kiemelve azt, hogy az idei akció célja, a covid-árvák megsegítése közös ügye a felnőtt társadalomnak.
„Ha egy jótékonysági akció a gyerekek megsegítéséről szól, akkor nem kérdés, hogy ahhoz csatlakozom. Mélyérzésű ember és apa vagyok, négy gyerek is szaladgál körülöttem, a kettőtől a 18 évesig, az ő boldogságuk biztosítása a legfontosabb nekem. Azokon a gyermekeken, akiknek nem adatnak meg a megfelelő életkörülmények, egyértelműen segítenünk kell” – kezdte Homonnay Zsolt, Jászai Mari-díjas színész, akinek a zenés színház mellett a másik nagy szenvedélye a motorozás. A közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciójához is ezzel kapcsolódik: saját motoros bukósisakjával járult hozzá a kampány sikeréhez, ezzel is támogatva a Regőczi István Alapítvány munkáját. „Már nem először csatlakozom az akcióhoz, korábban egy világot járt zsebórát ajánlottam fel, most pedig egy olyan régi, sokat megélt bukósisakot hoztam, ami a gyermekeim születése óta megvan, már rengeteg helyen és életszakaszomban velem volt és vigyázott rám. Extra meglepetésként pedig néhány finom édesség és az elmúlt időszak színházi bemutatóinak plakátjai is az ajánlat részét képezik” – mesélt felajánlásáról Homonnay Zsolt, aki szenvedélyes motorosként még a téli időszakban sem válik meg kedvenc kétkerekűjétől, megfelelő védőfelszereléssel most is így közlekedik. A Család-barát teljes adása és az idézett beszélgetés újranézhető a MédiaKlikken!
A Duna Televízión látható Család-barát magazin hétköznaponként 10.25-től várja a nézőket a képernyők elé, szombatonként 10.25-től pedig a hétköznapi adások legemlékezetesebb pillanataiból láthatnak válogatást az érdeklődők.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország ultimátumot adott az Egyesült Államoknak

origo.hu

Fizetős szexoldalon tűnt fel Molnár Anikó

borsonline.hu

Molnár Anikó fizetős szexoldalra regisztrált, meztelen fotókkal fog pénzt keresni

vg.hu

Magyar film tarol a Netflixen

ripost.hu

Megrázó videó a törökországi pokolból: zokogva kér segítséget a világhírű focilegenda

hirtv.hu

Kijev amerikai vadászgépekre is leadta a rendelést

ripost.hu

Vasvári Vivien mellei el sem férnek a felsőjében

ripost.hu

"Édesanyám karjaiban halt meg az öcsém" - leszúrták a 19 éves focistát

ripost.hu

Mi lett Csisztu Zsuzsával? Hosszú idő után őszintén beszélt erről

ripost.hu

Életét adta a gyermekéért: a romok alatt szülte meg babáját egy édesanya

ripost.hu

Mi lett Csisztu Zsuzsával? Megtörte a csendet, hosszú idő után őszintén beszélt életéről

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

200 migránst költöztetnek a Duna hercegnőjére, kiakadtak a németek

POLITIK

Orbán Viktor reakciója az EU bejelentésére: A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!

POLITIK

Egyre kevesebb ideig van áram Kárpátalján, folytatódik a mozgósítás is

POLITIK

Kiszámoltuk, hol mennyi sört kapunk ugyanannyi pénzért

POLITIK

Egyre több a migráns az osztrák és német bordélyokban

POLITIK

Biden megerősítette: addig támogatja Ukrajnát „ameddig szükséges”

POLITIK

Korányiék ügyvédje korábban sztriptízbárokat és pornóklubokat képviselt

POLITIK

Harminchat országból érkeztek mentőcsapatok Törökországba