Létrehozva: 2021.12.06.

A Városháza-botrány nemcsak Karácsony Gergelyt sodorta hazugságspirálba

Nemcsak a legfrissebb – a Fidesz további erősödését mutató – közvélemény-kutatások jelzik, hogy csalódást keltett a baloldalon Márki-Zay Péter, hanem a közösségi média számai is – hangsúlyozta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Magyar Hírlapnak.

Ma már kijelenthető, hogy Márki-Zay Péter nem váltotta be a baloldalon hozzá fűzött reményeket, csak egy újabb középszerű ellenzéki politikussal lett több, nincs semmilyen hozzáadott értéke – véli Deák Dániel politológus, aki szerint a Városháza-ügy nemcsak Karácsony Gergelyt sodorta hazugságspirálba, hanem a teljes baloldalt is.

Hozzátette: az ellenzéki miniszterelnök-jelölt hiába vet be mindent, és posztol többet, teljes érdektelenség övezi a kínosabbnál kínosabb tartalmait. Így lett a csodafegyverből hatalmas nagy teher, amitől még szabadulni sem tudnak, hiszen az előválasztás bebetonozta Márki-Zay jelöltségét – mutatott rá a politológus.

Így azzal kell főzni, ami van alapon Márki-Zay Péterrel futnak neki a 2022-es parlamenti választásnak. Már csak négy hónap van hátra, ehhez képest a baloldal mintha eltűnt volna, egyetlen kampányüzenetük sincs, sőt a kiszivárgó információk szerint még csak most kezdenek el gondolkodni azon, mit mondjanak a választóknak. Ez nagyon megkésett, így csak egy összecsapott és kudarcos kampány várható tőlük, ráadásul a miniszterelnök-jelöltjük egyre inkább teher – folytatta az elemző.

Szerinte mindez nem meglepő: Márki-Zay olyan ügyekben támadja a kormányt – rezsicsökkentés, benzin árának csökkentése, migráció, gyermekvédelem –, amely kérdésekben elsöprő, hetven és kilencven százalék közötti a támogatottsága a kormányzati álláspontnak. Ezekben a fontos ügyekben a szűk kisebbség álláspontját képviseli a baloldal, ami a 2015-ös migrációs válságot követő időszakhoz hasonló stratégiai hibát jelent, azonban úgy tűnik, a külföldi érdekeknek való megfelelés azonban fontosabb számukra, mint a magyar emberek képviselete.

Nem javítja a baloldal helyzetét a Városháza-ügy sem, amely már több mint egy hónapja uralja a politikai napirendet, és súlyos hazugságspirálba sodorta nemcsak Karácsony Gergelyt, hanem a teljes baloldalt is – hangsúlyozta Deák. Felidézte, Márki-Zay nevetséges nyilatkozattal igyekezett mentegetni a korrupciós botrányba került főpolgármestert.

A Városháza-ügy már nem is a hivatal épületének eladásáról szól: a bizonyítékok alapján egy jól kiépült baloldali maffiahálózat működik Budapesten Karácsony alatt – állapította meg az elemző. Leszögezte: a főváros által létrehozott vizsgálóbizottság teljesen értelmetlen, a főpolgármester a szőnyeg alá akarja söpörni az ügyet, így inkább a rendőrség nyomozására és az Anonymus újabb bizonyítékaira kell figyelni.

Mindeközben a jobboldal egyre sikeresebb, a közösségi médiában a jobboldali politikusok és véleményvezérek tarolnak, a közvélemény-kutatásokban erősödik a Fidesz, ráadásul körvonalazódik az új európai jobboldali szövetség – emelte ki a politológus. Hozzáfűzte: a kormányzati intézkedések növelik a társadalmi elégedettséget, amely tovább javulhat annak hatására, hogy jövő év elején érkezik a 13. havi nyugdíj, az SZJA-mentesség a fiataloknak és az adó-visszatérítés a szülőknek.

Emellett a nemzeti oldal kampánya világos üzenetekkel és jövőképpel zajlik. A választási kampány ennek ellenére durva lesz, hiszen a bukdácsoló baloldal mögött hatalmas globális hálózat áll, amely minden erőt be fog vetni annak érdekében, hogy megbuktassa a szuverenista Orbán-kormányt, és egy instabil bábkormányt ültessenek a helyére, amely mindenféle ellenállás nélkül kiszolgálja a globalista érdekeket – vélekedett az elemző.

origo.hu

Elfogadta Brüsszel az őrült háborús tervet, most minden megváltozik

origo.hu

Egyetlen nukleáris rakéta képes lenne elpusztítani egész Budapestet

metropol.hu

Te mire emlékszel még az érettségiből? Ezt az izgalmas történelmi kvízt kevesen töltik ki hibátlanul

hirtv.hu

Hszi Csin-ping kínai elnök Budapestre látogat + videó

metropol.hu

Friss hírek érkeztek a szétválasztott bangladesi sziámi ikrekről: így vannak most

mandiner.hu

Így landolt a kínai elnök gépe Budapesten (VIDEÓ)

origo.hu

Oroszország szövetségese is felkészült az atomháborúra

mindmegette.hu

Ezeket jó, ha tudod a paprikaültetésről, ha bőséges termést szeretnél

she.life.hu

Baráti körben– undercover összefogás (hirdetés)

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

hirtv.hu

KOMMENT! Új közéleti talkshow Mészáros Nórival hétfőtől csütörtökig 17.50, HírTV! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Letartóztatták a budapesti Antifa-támadás újabb német gyanúsítottját

POLITIK

Ukrajnában petíciót tettek közzé nyugati csapatok behívására

POLITIK

Ukrán tábornok: a csatatéren nem lehet lezárni a háborút

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Palesztinpárti tüntetők az európai egyetemeken is

POLITIK

Amerika felfüggesztett egy Izraelnek szánt fegyverszállítást

POLITIK

2020-ban és 2023-ban is Kínából érkezett a legtöbb beruházás Magyarországra

POLITIK

Magyarország minden nyomásgyakorlás ellenére kimarad a háborúból