10 hónapja

Most érkezett: koronavírus-fertőzésben meghalt az év mentőse

A frontvonalban harcolt, nagyon sokan köszönhetik neki az életüket.

Meghalt a 2021-es év mentőse, dr. Wlassics Katalin. A betegellátás területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként kapta meg az Év Veszprémi Mentőse díjat.

A gyászhírt egy kollégája jelentette be a Facebookon.

„ Nyugodj békében, Kati. Emléked szívünkben örökké él. Vigyázz ránk az égi mentősök között” – írta a megrendült munkatárs.

„ Egy igazi orvostól, embertől kell búcsúznunk. Felfoghatatlan!” – írta egy másik mentős.

Kiderült: koronavírus fertőzésben hunyt el.

„Dr. Wlassics Katalin mentőorvos valóban az életét adta értünk. A szó leghétköznapibb és legtragikusabb értelmében. Miközben légszomjjal küzdő embereket mentett, megfertőződött a koronavírussal, és itt hagyott minket örökre.” – írja a Veszprémi kukac oldal.

Az utóbbi napokban sokan imádkoztak érte, imaláncot is indítottak. Nagyon sok tisztelője volt, nem csak Veszprém körzetében. Nagyon sokan köszönhetik neki és a tudásának az életüket. A frontvonalban dolgozott, a hivatásának élt. Az egész mentős szakma gyászolja.

Dr. Wlassics Katalin 1986-ban kivonuló orvosként kezdett dolgozni az Országos Mentőszolgálat veszprémi mentőállomásán. Előbb oxyológus szakorvosi vizsgát tett, majd honvédorvostan, katasztrófa medicinából is szakképesítést szerzett. Rendszeresen részt vesz az új munkatársak képzésében, szakmai, emberi beilleszkedésüket egyaránt segíti. Határozott, precíz munkavégzésével példát mutat a kivonuló dolgozóknak. Nem csak munkatársaival, hanem a betegekkel is rövid idő alatt közvetlen és megnyugtató kapcsolatot tud kialakítani. Betegcentrikussága, és a velük való empatikus bánásmódja példaértékű. Kivonuló szolgálatait magas szakmai felkészültséggel végzi. Megbízható, tapasztalt, nagy teherbírású, segítőkész és szolgálatkész munkatárs. Az Országos Mentőszolgálat iránti elhivatottságát nap mint nap bizonyítja. A ’90-es évek elejétől egészen 2018-ig a légimentés oszlopos tagja is volt. Kimagasló munkája iránymutatás a ma kezdő, fiatal mentődolgozók előtt.

 

Koronavírusban halt meg a három gyerekes mórahalmi mentős is

Hatvani Balázs a koronavírus kezdete óta a frontvonalban harcolt. Mentőautó-sofőrként naponta sietett a súlyos beteg Covid-betegekért, míg végül a koronavírust ő is elkapta. A 47 éves férfi szervezet nem tudott megküzdeni a kórral.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!