1 éve

Luxusnyaralásra utazott a Gyurcsány házaspár

A sikertelen baloldali, október 23-i gyűlés másnapján váratlanul a világ milliárdosainak kedvenc szigetére utazott Gyurcsány Ferenc és felesége.

A RIPOST értesülése szerint október 24-én a déli órákban a világ milliomosainak luxusszigetére, Szardíniára utazott a Gyurcsány házaspár.

 

A RIPOST úgy tudja, hogy Gyurcsány és Gyurcsányné legalább egy hetet tölt a híres-hírhedt Smaragd parton, ahol szinte mindennapos, hogy egy-egy oligarcha bérbe vesz egy egész öblöt, a luxusszálloda összes szobájával és alkalmazottjával együtt.

Ez a legdrágább golfklubok, magánrepterek és kikötők világa, ahol egy szállodai szoba ára egy napra akár 3000-4000 dollár, vagyis akár 1 millió forint körül lehet. A turisztikai ipar ezt tartja Európa legdrágább helyszínének. Itt természetesen jelen vannak a világ legdrágább áruházai, például a londoni Harrods.

A RIPOST értesülése szerint egyenruhás sofőr és egy BMW X7-es terepjáró várta Gyurcsányékat a repülőtéren, akik innen hajtattak egy előre kibérelt luxusvillába.

Ilyen egy luxusvilla Szardínia szigetén

Az utazás időpontja további kérdéseket is felvet, hiszen mindketten munkaidőben utaztak el Szardínia szigetére. Gyurcsánynak ezekben a napokban Magyar Országgyűlésben, míg feleségének, aki az Európai Parlament alelnöke, Brüsszelben lett volna helye. Mindez persze elmondható azokra a hetekre, sőt hónapokra is, amit Gyurcsányné idehaza kampányolással töltött, miközben Brüsszelben is felvette a fizetését.

A DK elnökének, legutóbbi vagyonnyilatkozata alapján, több mint 823 millió forintnyi vagyona volt értékpapírszámlán. Gyurcsánynak ezen kívül van még egy több mint 2,4 millió forintnyi követelése is. Gyurcsánynak van még egy 225 millió forintos lakásvásárlási előlegkövetelése is, ami azt jelentheti, hogy lakást vásárol, és előlegként ennyit már ki is fizetett. Összességében tehát több mint 1 milliárd forintnyi vagyona volt tavaly a bukott kormányfőnek. Ezzel párhuzamosan pedig az Altusból tavaly több mint 55 millió forintnyi osztalékot vett ki. 2019-ben még csak 962 millió forintnyi vagyona volt a bukott kormányfőnek, tehát egy év alatt több mint 100 millió forinttal gazdagodott. Gyurcsány Ferenc DK-elnök felesége az európai parlamenti képviselők többségéhez hasonlóan havi nettó hétezer eurós bérezésben részesül az Európai Parlament (EP) büdzséjéből, amit természetesen az európai polgárok által befizetett adókból fedeznek. Mivel Dobrev az EP egyik alelnöke, ezen tisztséggel összefüggésben havi kilencszáz eurós költségtérítés is jár neki. Minden, Brüsszelben és Strasbourgban töltött munkanapért körülbelül háromszáz eurós napidíjat is fizet az unió, s a képviselőnő utazási költségeit is megtéríti. Összességében tehát havonta minimum tízezer eurót, azaz legalább három és fél millió forintot keres az EU-ban.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Új mellei vannak Berki Mazsinak

origo.hu

Molnár Csilla és társai halála: szépségkirálynők tragikus sorsa

life.hu

Így kapják a fizetésüket a sztárműsorvezetők: Ördög Nóra és Tilla lerántották a leplet

hirtv.hu

"Év Magyar Autója Közönségdíj 2023 - Szavazzon a legjobbra!

ripost.hu

Szétnyílt blúz, őrületes terpesz: nem szégyelli testét az őrjítő kebelcsoda

vg.hu

A német módszertan alapján Magyarország ezermilliárdokat veszít a következő hónapokban

mindmegette.hu

A 3 legjobb női szeszély, aminek lehetetlen ellenállni

vg.hu

Vagyonnyilatkozat: Hadházy Ákos milliókat kapott adományokból és lakást vett Bécsben, Jakab Péter elveszíthette mindenét

ripost.hu

Megint beszóltak G.w.M-nek: Most földrajzból kapta az ívet

ripost.hu

Drámai sorok: Megrázta a magyar sztárt a nagykőrösi öngyilkos lány tragédiája

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

POLITIK

Kiszámoltuk, hol mennyi sört kapunk ugyanannyi pénzért

POLITIK

Totális cenzúra az Eötvösben, a diákok nem beszélhetnek a vesztegetési botrányról

POLITIK

Botrányos felvétel: pénzért árulják az iskolai helyeket a budapesti elit gimnáziumban

POLITIK

Hatalmas veszteségei lehetnek a kárpátaljai dandárnak

POLITIK

A harci repülők mellett az ukránok nagy hatótávolságú rakétákat is kérnek

POLITIK

Busás pénzjutalmat kapnak az orosz katonák, ha nyugati tankokat semmisítenek meg

POLITIK

Elképesztő névsor: Soros-szervezetek sora a brüsszeli botrányban

POLITIK

Soros Györgytől jöhetett a pénz a dollárbaloldalhoz