Létrehozva: 2021.09.28.

Rágógumi és müzlibotrány, egymásnak estek a baloldalon

Dorosz Dávid, aki korábban Karácsony főpolgármester-helyettese volt, a költségtérítésére kapott pénz egy részét Orbit rágóra, pizzára, müzliszeletre, tortára és egyéb finomságokra költötte.

A DK-nak nem kenyere a házmestertempó – üzente Vadai Ágnes Karácsony Gergelynek, majd a Párbeszéd politikusának szegezte a kérdést, hogy bizalmasa és egykori helyettese, Dorosz Dávid a milliós fizetése mellett miért költötte a költségtérítése egy részét rágóra, tortára és édességekre. Dorosz Karácsony régi szövetségese, a 2019-es főpolgármesteri kampány egyik vezetője volt, de főpolgármester-helyettesként alig egy év után megbukott.

Tudod, Gergő, nekünk nem kenyerünk a házmestertempó – írta Vadai Ágnes, a DK alelnöke Karácsony Gergelynek címezve, majd hozzátette: „a Demokratikus Koalíció általában nem az előválasztási bizottsághoz rohangál feljelentésekkel, hanem ha valami problémája van, akkor azt a másik párttal, jelölttel próbálja megbeszélni”. Vadai ezt követően feltette a kérdést Karácsonynak:
Az szerinted oké, hogy pártod dunakeszi jelöltje, Dorosz Dávid korábban a te főpolgármester-helyettesedként a költségtérítésére kapott pénz egy részét […] Orbit rágóra, pizzára, müzliszeletre, tortára és egyéb finomságokra költötte? Szerinted erre való a közpénzből való költségtérítés? Szerinted Dorosz Dávid milliós fizetése mellett ezek szükséges költések voltak?

Dorosz Dávid Karácsony Gergely régi és megbízható szövetségesének számít, korábban együtt tevékenykedtek az LMP-ben, később együtt léptek át a Párbeszédbe, és Dorosz volt a 2019-es főpolgármesteri kampány egyik vezetője is. Doroszt 2019 novemberében nevezték ki klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettessé, ily módon hozzá tartozott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is.
A Direkt36 korábbi cikke szerint Dorosz kinevezését követően jelezte: szeretne magának egy irodát a BKK Rumbach Sebestyén utcai irodájában, de Karácsony közbelépése miatt nem kapta meg, aki – valójában csak Dorosznak szánva sorait – minden helyettesének írt egy levelet, arra kérve őket, hogy a jogszabályoknak megfelelően gyakorolja a hatáskörét.

A már említett cikk szerint Dorosz munkamorálja többekben megütközést keltett, mert a beszámolók szerint inkább saját szereplésével és annak előkészítésével foglalkozott, semmint a hozzá tartozó ügyekkel, a BKK-t érintő belső konfliktusoktól is látványosan távolt maradt. Eredetileg a Lánchíd felújítása is hozzá tartozott volna, de egyre veszített városházi befolyásából, így a projekt átkerült a szocialista Tüttő Katához. Dorosztól végül szinte minden hatáskörét megvonta Karácsony, majd alig egy évvel hivatalba lépése után lemondani kényszerült főpolgármester-helyettesi tisztségéről. Ami a Vadai által említett költségtérítést illeti: a Főpolgármesteri Hivatal által közölt adatok szerint Dorosz Dávid a havi 45 ezer forintos keret nagy részét tejre, kávéra, diétás kólára és müzliszeletekre költötte. A számlák szerint gyakran vettek gyümölcsöt a repikeretből – leginkább banánt és mandarint –, de jutott belőle nyolcszeletes tortára, csalamádéra, csemegeuborkára, olívabogyóra, ketchupre és majonézre, valamint egy háromszemélyes pizzarendelésre is.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Minden száj tátva marad a Real-sztár őrjítően szexi, új barátnőjének fehérneműs képeitől - galéria

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

„13 évvel idősebb nálam” – a magyar milliárdos után talált rá a szerelem Nagy Ő Natira

mandiner.hu

Újabb fogadást tartott Pressman: mutatjuk, ezúttal kiket hívott meg a nagykövet

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 2.: a Bikát a megérzései vezetik, a Vízöntő maradjon kívül a vitákon

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

A kalifátus a megoldás, harsogták a tüntetők Németországban

POLITIK

Varga Judit drámai kiáltása: „Engedj el!" - A teljes rendőrségi jegyzőkönyv

POLITIK

Lázadnak a gazdák, tüntetés lesz Brüsszelben, akadálytalanul érkezhet az ukrán gabona Európába

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Minden eddiginél sikeresebb volt az idei CPAC-Hungary

POLITIK

Ismét rakétákkal támadják az oroszok Odesszát

POLITIK

A közel-keleti háború elmérgesedése fenyeget

POLITIK

A háború ellenére nőtt a magyar gazdaság