1 éve

Elkapták a robbantással fenyegetőző szegedi férfit

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki szerdán robbantással fenyegette meg az egyik szegedi bevásárlóközpontot.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. augusztus 19. napján, 16 órakor telefonált a 112-s segélyhívóra és közölte, hogy bombát rakott az általa megjelölt szegedi bevásárlóközpontba, és egy órájuk van az emberek kimenekítésére.

Fotó: Police.hu A gyanúsított a hívását még többször megismételte és közölte, hogy lesz még pár bomba és innentől kezdve 3 és fél órájuk van a , hogy megtalálják a bombát. Közölte azt is, hogy látja a rendőröket, figyel mindent, a közelben van és sürgette őket, hogy lassan felrobban a bomba, vessenek be drónt is. A férfi még további két hasonló tartalmú hívást intézett a segélyhívóra. A gyanúsított fenyegetései miatt a bevásárló központot lezárták, több száz embert érintően kiürítették, majd átkutatták. Az épületben bombát nem találtak. A bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését. Az indítvány alapjául az szolgált, hogy a férfi többszörösen büntetett előéletű, többszörös visszaeső, sőt korábban is többször állt már bíróság előtt közveszéllyel fenyegetés bűncselekménye miatt. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon, ülésén fog dönteni - írja az

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!