Létrehozva: 2021.07.25.

Kiskorúaknak szóló LMBTQ-könyvet tettek elérhetővé magyarul

A hamburgi székhelyű Migo kiadó, a közelmúltban elfogadott magyarországi törvényre reagálva a héten lefordította és ingyenesen elérhetővé tette online, a fiataloknak szóló „Mi is az LGBTIQ*?, avagy bevezetés a gender és a sokszínűség világába” című könyv néhány fejezetét .

Thilo Schmid, a kiadói csoport ügyvezető igazgatója nyíltan vállalja, hogy a közelmúltban elfogadott pedofilellenes törvénycsomagra kívánt reagálni a lépésével, amely többek között betiltja a heteroszexualitástól eltérő szexualitást ábrázoló gyermek- és ifjúsági könyveket és filmeket – számolt be a Die Welt.

A fejezeteket átlapozva láthatjuk, hogy az kifejezetten a 18 alatti tinédzserekhez szól, alapos részletességgel és „kiskorúakat segítő egyszerűséggel” bemutatva az LMBTQ-jelenséget.

A szerzőpáros – Linda Becker és Julian Wenzel – propagandaszövege az LGBTIQ-mozaikszó értelmezésével kezdődik, a leszbikus, meleg, biszexuális, transzszexuális, interszexuális és queer kifejezések mélyreható magyarázatával. Az írók a mozgalom kialakulásával és céljaival folytatják, majd elidőznek a biológiai és a társadalmi nem különbségénél, s végül rátérnek a gyermekek jogaira.

Az olvasmány egyértelműen arra törekszik, hogy meggyőzze és befolyásolja az identitásukban még bizonytalan tinédzsereket.

Erre utal egy „magasröptű” dialógus is a bába és az újszülött között: „Gratulálunk! Ez egy lány!” kiált fel a gyermeket világra segítő bába, mire a baba, kezében egy zászlóval tiltakozik, hogy „Ez nem mindig egyértelmű!”.

A fejezeteket átlapozva láthatjuk, hogy az kifejezetten a 18 alatti tinédzserekhez szól, alapos részletességgel és „kiskorúakat segítő egyszerűséggel” bemutatva az LMBTQ*-jelenséget. A szerzőpáros – Linda Becker és Julian Wenzel – propagandaszövege az LGBTIQ*-mozaikszó értelmezésével kezdődik, a leszbikus, meleg, biszexuális, transzszexuális, interszexuális és queer kifejezések mélyreható magyarázatával. Az írók a mozgalom kialakulásával és céljaival folytatják, majd elidőznek a biológiai és a társadalmi nem különbségénél, s végül rátérnek a gyermekek jogaira. Milyen kár, hogy csak pár fejezetre futotta a fordítás…

A könnyen értelmezhető megfogalmazások több helyen sajnálatot szeretnének kelteni az olvasóban, érzékeltetve a bemutatott kisebbség ellehetetlenített helyzetét. Az LMBTIQ*- embereknek „van egy közös vágyuk: ahelyett, hogy kiközösítenék vagy kinevetnék őket, szeretnének önmaguk lenni, anélkül, hogy mások viccesnek találnák őket, vagy hogy igazolniuk kellene magukat.”

Az olvasmány egyértelműen arra törekszik, hogy meggyőzze és befolyásolja az identitásukban még bizonytalan tinédzsereket.

Külön felhívja a figyelmet arra tényre, hogy az ember a nemét maga választhatja, kitörhet a biológia által ránk kényszerített korlátok közül.

Thilo Schmid kifejtette, hogy nem lehet közömbös a kisebbségek diszkriminációja iránt, így ezzel a politikai üzenettel lázad a magyarországi eseményekkel szemben. Szerinte a gyermekvédelmi törvény átlép egy határt, így ő a digitális lehetőségekkel kíván átlépni egy másik határt, egy államhatárok közöttit.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mitől fél ennyire? Milliós Rolex órát viselő testőröket bérelt fel Magyar Péter - képek

origo.hu

Félelmetes háborús üzenetet küldtek a törökök Izraelnek

borsonline.hu

Íme a négy legmakacsabb csillagjegy mind közül – Köztük vagy?

hirtv.hu

Anyukájuk kezét fogva sétált ki vasárnap a pályára a Fradi–Debrecen meccs főszereplői + képek

metropol.hu

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

vg.hu

Üzemanyag: kihirdették az új árakat – szerdától megint olcsóbb lesz a benzin és a dízel

origo.hu

Németország rendkívüli háborús bejelentése mindent megváltoztat

travelo.hu

Mintegy 70 utas lett rosszul a Frankfurtba tartó gépen

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.bama.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Szintet lépett a háborús őrület: Katonákat és dollárszázmilliárdokat küldenének Ukrajnába

POLITIK

Magyar Péter testőrei elfoglaltak egy teljes vasúti kocsit. Mitől fél?

POLITIK

Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK

Magyar Péter üvöltve fenyegette a feladatukat végző rendőröket. Újabb részletek a hivatalos jegyzőkönyvből

POLITIK

Most a NATO-t fenyegeti Oroszország

POLITIK

Történelmi jelentőségű, hogy hozzánk látogat a kínai elnök

POLITIK

Gyurcsány így foglalta el a budapesti Városházát

POLITIK

Ukrajna korszerű légelhárító rendszereket kap