Létrehozva: 2021.04.08.

Még gyerekekre is ráhúzta a kormányt a tébolyult tapolcai ámokfutó

Tíz autót tarolt le hat helyszínen fél nap alatt az ittas K. Zoltán. Az akció végén három zsarunak kellett őt leteperni, ugyanis kiderült: súlyos mentális gondokkal is küzd.

Szerző ripost

Az egész netet bejárta az a videó, melyen egy fehér furgonban ülő sofőr először a rendőrökre húzza a kormányt a tapolcai benzinkútnál, majd pedig egy frissen vásárolt, álló Opelnek rontott padlógázzal. Kiderült, hogy a tökrészeg, 52 éves K. Zoltánnak aznap délelőtt már bevonták a jogosítványát, de délután egy kisteherautóba ülve tovább folytatta az ámokfutást, amely során valósággal vadászott az emberekre: nem kímélt sem autóst, sem gyalogost, sem rendőrt, még gyerekekre is ráhúzta a kormányt.

Az 52 éves K. Zoltán nem sajnált semmit és senkit
Fotó: Facebook

Árokba lökte a sofőrt, autókat rongált

A férfi szombaton kezdett bele a több napig tartó őrületbe, akkor szerencsére még csak egy villanyóra látta kárát a száguldozásnak. Húsvéthétfőn azonban már világosan látszott, hogy teljesen megkattant: akkor egy őt előző kocsiba hajtott szándékosan a Tapolca közeli Köveskál és Gyulakeszi között, és árokba lökte a sofőrrel együtt. Hamar kiderült, hogy nemcsak az esze ment el, de részeg is, így jogosítványát azonnal bevonták. Ez azonban egyáltalán nem zavarta a férfit, délután ugyanis – még mindig részegen – átült egy furgonba, és még az eddigieknél is durvább tombolásba kezdett Tapolcától Monostorapátiig, és vissza: útközben több jelzőtáblának nekirontott, kilenc autót megrongált, és szándékosan neki akart hajtani több szembejövő autósnak és gya­logosnak is.

„Monostorapátinál jött velem szemben, alig tudtam elrántani a kormányt. Utolsó pillanatban rántotta csak vissza. Nem én voltam az egyetlen, akivel ezt csinálta” – mesélte a Borsnak egy sofőr. Egy gyerekeivel sétáló apára is ráhúzta a kormányt.

„Azonnal elrántottam a gyerekeket, amikor láttam, hogy felénk sodródik a járdán. Mielőtt elért volna, visszarántotta a kocsit, és elporzott. Később hallottam, hogy több gyalogos is így járt aznap miatta” – ingatta a fejét az apa.

Zoltán fehér furgonjával vadászott az emberekre, elkaszálta, akit csak tudott. Az Opel totálkárosra tört (Fotó: police.hu)

Álló kocsinak ment, és rendőrök közé hajtott

Tapolcára érve is folytatta a zúzást: először az úton helyszínelő rendőrök közé hajtott, majd nyílegyenesen egy álló Opelbe rohant frontálisan. A kocsi­ban egy fiatal férfi és 14 éves öccse ült.

„Álltunk a kocsival egy helyben, aztán szemből elképesztően gyorsan belénk jött ez az ember. Nem szálltunk ki azonnal, mert az öcsémet kérdezgettem, hogy jól van-e. Mikor meggyőződtem róla, hogy nem sérült meg, kipattantunk az autóból” – mesélte a fiatal sofőr. Kiderült, hogy az egy hónapja vásárolt kocsi totálkárosra tört.

„Feltehetőleg gazdasági totálkáros lett. Emellett szörnyű belegondolni, mi lett volna, ha édesanyám 206-os Peugeot-jával, vagy ne adj isten a quaddal álltunk volna ott. Kiabáltam is vele, hogy ”és ha a 14 éves öcsémnek baja esik?„ – mondta szomorúan a sofőr.

Gyógyszert szed a mentális bajokra

Zoltán ezután sem nyugodott, a kocsiból kiszállva hisztériázni kezdett, míg végül három zsarunak kellett őt leteperni. A férfi ismerőseit nem lepte meg Zoltán embervadászata.

”Súlyos alkoholproblémával és mentális gondokkal küzd évek óta, a korábbi munkahelyé­ről is az alkohol miatt rúgták ki. Korábban pedig még egy traktort is ellopott„ – mesélte a férfi egyik ismerőse. Hozzátette: gondjaira gyógyszereket is szed.

”Soha többé nem szabadna kocsiba ülnie, mert egyszerűen életveszélyes. Remélem, rácsok mögé kerül, és a jogosítványát egy életre elveszik. De attól tartunk, hogy ez sem jelent garanciát arra, hogy nem ül többé autóba„ – ingatta a fejét az ismerős.

A sofőr ellen járművezetés közúti veszélyeztetés bűntett, valamint cserbenhagyás és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt folyik eljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Szerző ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

vg.hu

Reagált a Budapest Airport a 729 forintos bőrönd-kiárusításra

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

Ti melyik oldalatokon aludtok? Komoly veszélyeket rejt a legnépszerűbb póz

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat