Létrehozva: 2021.04.08.

Még gyerekekre is ráhúzta a kormányt a tébolyult tapolcai ámokfutó

Tíz autót tarolt le hat helyszínen fél nap alatt az ittas K. Zoltán. Az akció végén három zsarunak kellett őt leteperni, ugyanis kiderült: súlyos mentális gondokkal is küzd.

Szerző ripost

Az egész netet bejárta az a videó, melyen egy fehér furgonban ülő sofőr először a rendőrökre húzza a kormányt a tapolcai benzinkútnál, majd pedig egy frissen vásárolt, álló Opelnek rontott padlógázzal. Kiderült, hogy a tökrészeg, 52 éves K. Zoltánnak aznap délelőtt már bevonták a jogosítványát, de délután egy kisteherautóba ülve tovább folytatta az ámokfutást, amely során valósággal vadászott az emberekre: nem kímélt sem autóst, sem gyalogost, sem rendőrt, még gyerekekre is ráhúzta a kormányt.

Az 52 éves K. Zoltán nem sajnált semmit és senkit
Fotó: Facebook

Árokba lökte a sofőrt, autókat rongált

A férfi szombaton kezdett bele a több napig tartó őrületbe, akkor szerencsére még csak egy villanyóra látta kárát a száguldozásnak. Húsvéthétfőn azonban már világosan látszott, hogy teljesen megkattant: akkor egy őt előző kocsiba hajtott szándékosan a Tapolca közeli Köveskál és Gyulakeszi között, és árokba lökte a sofőrrel együtt. Hamar kiderült, hogy nemcsak az esze ment el, de részeg is, így jogosítványát azonnal bevonták. Ez azonban egyáltalán nem zavarta a férfit, délután ugyanis – még mindig részegen – átült egy furgonba, és még az eddigieknél is durvább tombolásba kezdett Tapolcától Monostorapátiig, és vissza: útközben több jelzőtáblának nekirontott, kilenc autót megrongált, és szándékosan neki akart hajtani több szembejövő autósnak és gya­logosnak is.

„Monostorapátinál jött velem szemben, alig tudtam elrántani a kormányt. Utolsó pillanatban rántotta csak vissza. Nem én voltam az egyetlen, akivel ezt csinálta” – mesélte a Borsnak egy sofőr. Egy gyerekeivel sétáló apára is ráhúzta a kormányt.

„Azonnal elrántottam a gyerekeket, amikor láttam, hogy felénk sodródik a járdán. Mielőtt elért volna, visszarántotta a kocsit, és elporzott. Később hallottam, hogy több gyalogos is így járt aznap miatta” – ingatta a fejét az apa.

Zoltán fehér furgonjával vadászott az emberekre, elkaszálta, akit csak tudott. Az Opel totálkárosra tört (Fotó: police.hu)

Álló kocsinak ment, és rendőrök közé hajtott

Tapolcára érve is folytatta a zúzást: először az úton helyszínelő rendőrök közé hajtott, majd nyílegyenesen egy álló Opelbe rohant frontálisan. A kocsi­ban egy fiatal férfi és 14 éves öccse ült.

„Álltunk a kocsival egy helyben, aztán szemből elképesztően gyorsan belénk jött ez az ember. Nem szálltunk ki azonnal, mert az öcsémet kérdezgettem, hogy jól van-e. Mikor meggyőződtem róla, hogy nem sérült meg, kipattantunk az autóból” – mesélte a fiatal sofőr. Kiderült, hogy az egy hónapja vásárolt kocsi totálkárosra tört.

„Feltehetőleg gazdasági totálkáros lett. Emellett szörnyű belegondolni, mi lett volna, ha édesanyám 206-os Peugeot-jával, vagy ne adj isten a quaddal álltunk volna ott. Kiabáltam is vele, hogy ”és ha a 14 éves öcsémnek baja esik?„ – mondta szomorúan a sofőr.

Gyógyszert szed a mentális bajokra

Zoltán ezután sem nyugodott, a kocsiból kiszállva hisztériázni kezdett, míg végül három zsarunak kellett őt leteperni. A férfi ismerőseit nem lepte meg Zoltán embervadászata.

”Súlyos alkoholproblémával és mentális gondokkal küzd évek óta, a korábbi munkahelyé­ről is az alkohol miatt rúgták ki. Korábban pedig még egy traktort is ellopott„ – mesélte a férfi egyik ismerőse. Hozzátette: gondjaira gyógyszereket is szed.

”Soha többé nem szabadna kocsiba ülnie, mert egyszerűen életveszélyes. Remélem, rácsok mögé kerül, és a jogosítványát egy életre elveszik. De attól tartunk, hogy ez sem jelent garanciát arra, hogy nem ül többé autóba„ – ingatta a fejét az ismerős.

A sofőr ellen járművezetés közúti veszélyeztetés bűntett, valamint cserbenhagyás és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt folyik eljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Szerző ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kétmilliós női biciklivel bohóckodik Magyar Péter - fotó

origo.hu

Már nyíltan az atomháborúról beszélnek Amerikában

borsonline.hu

„Hat hete nyertem a lottón – egy új szabály miatt egy fillért sem láttam”

life.hu

Friss fotó készült Diana hercegné végső nyughelyéről: különleges pillanatban örökítették meg

vg.hu

Senkinek sem kell a Rolex – beszakadt a svájci óraexport

origo.hu

Romantikus fotóval köszöntötte férjét a Házasság első látásra sztárja

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. április 22-28.: A telihold sem könnyíti meg az életedet

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

A csillagok nem hazudnak: ebből a 3 jegyből lehet milliomos

ripost.hu

Kiderült a titok: megtudtuk Szegedi Fecsóék pici babájának a nevét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Terrorriadó a német strandokon: Felfegyverkeznek a fürdők az erőszak ellen

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Milyen feltételekkel kapta meg az amerikai segélyt Ukrajna?

POLITIK

Ismét támadták a Gázai-övezetet

POLITIK

22 ezer milliárdot kap újabb fegyverekre Ukrajna

POLITIK

A Soros-szervezetek behálózták Terézvárost