Orbán Balázs Magyar Péternek: A futtatóid döntenek rólad!

POLITIK
Létrehozva: 2021.04.02.

Gyurcsányék emberéleteket veszélyeztetve hergelnek az oltások ellen

Lenyűgöző az a gátlástalanság, ahogy a baloldal az oltás ellen hergeli az embereket. Teszik ezt akkor is, hogy tudják a megtévesztett, elbizonytalanított emberek életével játszanak.

Mint ismert, a DK hónapok óta támadja a kínai és az orosz vakcinát, amiért azokat a magyar kormány az Európai Unió engedélyeztetési folyamatát megelőzve, a saját egészségügyi hatáskörében eljárva bevizsgálta, engedélyezte és alkalmazza. Gyurcsány Ferencék előbb a Szputnyik V-vel kapcsolatban indítottak online konzultációt, majd a Sinopharm ellen kezdtek aláírásgyűjtésbe. A kínai oltóanyag kapcsán egészen odáig mentek el, hogy konkrétan annak a betiltását követelték.

A baloldal stratégiája az, hogy minél több embert elbizonytalanítsanak, ezáltal a magyar társadalom minél kisebb része oltsa be magát, mert azt akják, hogy az elhúzódó járvány okozta politikai és gazdasági hatások a kormányon csapódnának le. Egyértelmű, hogy már a jövő évi választásokra készülnek, és hatalom megszerzése érdekében már minden jóérzés kiveszett belőlük, az emberek gyászával is kampányolnának.

Erre lehet következtetni Nagy Attila Tibor a baloldali elemző szavaiból is, aki egy televíziós műsorban arról beszélt, hogy a baloldalnak célzott kampányt kellene folytatnia a járványban meghaltak hozzátartozóihoz, majd hogy egyértelműsítse, még ki is számolta, hogy ez hány embert jelent.

Amióta a vakcinák elkezdtek érkezni Magyarországra, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai a baloldali tanácsadó, Krekó Péter gondolatának megfelelően tudatosan bizonytalanságot próbáltak kelteni.

Tavaly novemberben a DK online konzultációt indított az orosz Szputnyik V és a kínai Sinopharm-oltóanyag ellen. A baloldali párt honlapján közzétettek egy kétkérdéses kérdőívet, amiben azt tudakolták az emberektől, hogy melyik vakcinát választanák, amennyiben úgy döntenek, hogy beoltatják magukat a vírus ellen.

A kampány jegyében Barkóczi Balázs pártszóvivő tavaly novemberi online sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy „a kormány ne végezzen emberkísérleteket a magyarokon a koronavírus elleni orosz vakcinával”. Azt is hozzátette, hogy „más országoknak esze ágában sincs saját polgárain kísérletezni az orosz készítménnyel”.

Nemcsak a DK, hanem a sokak által a párt ifjúsági szervezetének tartott Momentum is az orosz vakcinát támadta. Fekete-Győr András pártelnök egy korábbi videóüzenetében arra célozgatott, hogy a Keletről érkező oltóanyag megbízhatatlan. Emiatt arra kérte a kormány tagjait, hogy mindenki előtt oltassák be magukat a szerrel.

A DK január közepén petíciót indított annak érdekében, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.

„A magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon. Ez nyilvánvalóan veszélyes és felelőtlen, ezzel a kormány nem csak emberéleteket sodorhat veszélybe, hanem még jobban alááshatja az oltásokba, vakcinákba vetett bizalmat” – olvasható a felhívásban

Majd pár nappal később ennél is tovább menve, témába vágó Facebook-posztjukban egyenesen a Sinopharm betiltását követelték. „Vérlázító, hogy miután a kínai vakcinát sem a magyar hatóságok, sem az Európai Unió nem engedélyezte, Orbánék azt egy rendelettel akarják ráerőltetni a magyarokra! A kínai vakcinát be kell tiltani. Írd alá a petíciónkat” – tiltakoztak az életmentő oltóanyag ellen.

Arató Gergely, a baloldali párt frakcióvezető-helyettese januári sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormányt, hogy „fejezze be az oltási hajlandóságra rendkívül káros kínaivakcina-kampányt! A kutatások szerint a magyarok 1 százaléka választaná a kínai vakcinát”.

A baloldali párt kerületvezetői február 14-én azért tartottak sajtótájékoztatót, hogy bejelentsék, nem kérnek a keleti oltóanyagokból.

Gyurcsány Ferenc pártelnök is beszállt az oltásellenes kampányba,és még másfél hónappal ezelőtt is azon az állásponton volt, hogy az orosz és a kínai vakcina káros lehet.

„Nem az ellenzék csinál ebből egyébként politikát, Kína és Oroszország ezt használja politikára. (...) Én meg nem szeretném, hogy ha a magyar emberek ebben kísérleti nyúlként ott lennének. (...)” – árulta el február közepén, hogyan viszonyul a keleti oltóanyagokhoz

A Demokratikus Koalíció azzal is támadta a keleti oltóanyagokat, különösen a Sinopharmot, hogy az csökkenti az oltási kedvet. A baloldali párt februári 22-ei posztjában egyenesen azt írta, hogy „nem szabad az EU által nem engedélyezett kínai vakcinával oltani, mert az láthatóan csökkenti az oltási kedvet”.

A DK oltásellenes kampányának csúcspontjaként Komáromi Zoltán, a párt egészségügyi politikusa az Egyenes Beszéd február 25-ei adásában vitatatta, hogy bármilyen vakcina beadása is jobb annál, mintha megfertőződik az ember.

origo.hu

Halálos hajóbaleset történt Verőcénél

ripost.hu

Balesetet szenvedett a magyar színész, elmaradnak az előadások

borsonline.hu

Marics Peti már a múlté: ehhez a férfihoz ment feleségül Stana Alexandra

hirtv.hu

Verőcei hajóbaleset - a BRFK fotókat osztott meg a kiemelt roncsról + videó

ripost.hu

5 csillagjegy, aki feltétel nélkül szeret, történjék bármi

magyarnemzet.hu

Bulizó fiatalok szenvedtek súlyos hajóbalesetet Verőcénél + videó

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

mindmegette.hu

Meztelencsigák a kertben – ezzel a házi csodaszerrel pillanatok alatt megszabadulhatsz tőlük

ripost.hu

"Örökre itt maradok" – Könnyes szemmel búcsúzik Liverpool Szoboszlai Dominik edzőjétől

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

ripost.hu

Május végén fordul a kocka, ezekre a csillagjegyekre rámosolyognak az égiek

ripost.hu

Te ismered a Rubik-kocka titkát? Lerántjuk a leplet

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Kelet-európaiak vérével fizetne az ukrán győzelemért Soros

POLITIK

Oroszország még évekig folytatni tudja a háborút: Ukrajna képes erre?

POLITIK

Drámai helyzetbe került Ukrajna második legnagyobb városa, evakuálják az embereket

POLITIK

Berobbant a szexuális bűncselekmények száma a pályaudvarokon

POLITIK

Magyar Péter EP-jelöltje agymosottnak nevezte a magyarokat

POLITIK

Megölték a gázai polgári hírszerzés parancsnokát

POLITIK

Európa főboszorkányának jóslata, Fico merénylője, és a kapuvári kiterjesztett öngyilkosság......

POLITIK

Zelenszkij csalódott Amerikában