Létrehozva: 2021.04.03.

A múltat végképp eltörölni! – ez Gyurcsányék új jelmondata

Gyurcsányék – az Internacionálé szellemében – törölték a koronavírusban meghalt képviselőjük, Penz András korábbi oltásellenes posztjait és a koronavírus-fertőzésével kapcsolatos bejegyzéseit. Visszatértek a törlés kultúrájához.

Mi vagyunk az európai magyarok! Akik 2022 után létrehoznak egy nyugodt, európai Magyarországot – üzeni Gyurcsány hivatalos oldalán, szerető elvtársai körében.

Gyurcsány, a választásokhoz közeledve, igyekszik meg nem történté tenni dicstelen országlása emlékét.

Az őszödi beszéd? Ugyan már? Ki emlékszik arra? Lárifári.

Ki emlékszik arra, mit műveltek, mit művelnek a koronavírus-járvány idején?

Az őszödi nemzetmentő, most mintha visszatérne KISZ-es, MSZ(M)P-s gyökereihez, s az Internacionáléból tanultak szerint a múltat végképp eltörölné. Most éppen azt, hogy miként hergelt a kínai és az orosz vakcina, az oltási kampány ellen.

Valakinek a párt agytrösztjében bizonyára eszébe jutott, nem tesz jót az „imázsuknak”, hogy a koronavírus-járványban meghalt politikusuk, Penz András pártja kommunikációját követve visszautasította a kínai vakcinát. Halálát követően pedig eltűntek Penz oldaláról az oltásellenes és a koronavírus-betegségére utaló bejegyzések.

Erre az Origó egyelőre nem kapott választ, így a válasza a törlés maga: „A múltat végképp eltörölni!” Az Internacionáléból vett idézet lett Gyurcsányék jelmondata.

Úgy tűnik, a baloldal visszatért a törlés „kultúrájához”.

Mint ismert, a DK hónapok óta támadja a kínai és az orosz vakcinát, amiért azokat a magyar kormány az Európai Unió engedélyeztetési folyamatát megelőzve, a saját egészségügyi hatáskörében eljárva bevizsgálta, engedélyezte és alkalmazza. Gyurcsány Ferencék előbb a Szputnyik V-vel kapcsolatban indítottak online konzultációt, majd a Sinopharm ellen kezdtek aláírásgyűjtésbe. A kínai oltóanyag kapcsán egészen odáig mentek el, hogy konkrétan annak a betiltását követelték.

A baloldal stratégiája az, hogy minél több embert elbizonytalanítsanak, ezáltal a magyar társadalom minél kisebb része oltsa be magát, mert azt akják, hogy az elhúzódó járvány okozta politikai és gazdasági hatások a kormányon csapódnának le. Egyértelmű, hogy már a jövő évi választásokra készülnek, és hatalom megszerzése érdekében már minden jóérzés kiveszett belőlük, az emberek gyászával is kampányolnának.

Erre lehet következtetni Nagy Attila Tibor a baloldali elemző szavaiból is, aki egy televíziós műsorban arról beszélt, hogy a baloldalnak célzott kampányt kellene folytatnia a járványban meghaltak hozzátartozóihoz, majd hogy egyértelműsítse, még ki is számolta, hogy ez hány embert jelent.

Amióta a vakcinák elkezdtek érkezni Magyarországra, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai a baloldali tanácsadó, Krekó Péter gondolatának megfelelően tudatosan bizonytalanságot próbáltak kelteni.

.

Tavaly novemberben a DK online konzultációt indított az orosz Szputnyik V és a kínai Sinopharm-oltóanyag ellen. A baloldali párt honlapján közzétettek egy kétkérdéses kérdőívet, amiben azt tudakolták az emberektől, hogy melyik vakcinát választanák, amennyiben úgy döntenek, hogy beoltatják magukat a vírus ellen.

A kampány jegyében Barkóczi Balázs pártszóvivő tavaly novemberi online sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy „a kormány ne végezzen emberkísérleteket a magyarokon a koronavírus elleni orosz vakcinával”. Azt is hozzátette, hogy „más országoknak esze ágában sincs saját polgárain kísérletezni az orosz készítménnyel”.

Nemcsak a DK, hanem a sokak által a párt ifjúsági szervezetének tartott Momentum is az orosz vakcinát támadta. Fekete-Győr András pártelnök egy korábbi videóüzenetében arra célozgatott, hogy a Keletről érkező oltóanyag megbízhatatlan. Emiatt arra kérte a kormány tagjait, hogy mindenki előtt oltassák be magukat a szerrel.

A DK január közepén petíciót indított annak érdekében, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.

„A magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon. Ez nyilvánvalóan veszélyes és felelőtlen, ezzel a kormány nem csak emberéleteket sodorhat veszélybe, hanem még jobban alááshatja az oltásokba, vakcinákba vetett bizalmat” – olvasható a felhívásban

Majd pár nappal később ennél is tovább menve, témába vágó Facebook-posztjukban egyenesen a Sinopharm betiltását követelték. „Vérlázító, hogy miután a kínai vakcinát sem a magyar hatóságok, sem az Európai Unió nem engedélyezte, Orbánék azt egy rendelettel akarják ráerőltetni a magyarokra! A kínai vakcinát be kell tiltani. Írd alá a petíciónkat” – tiltakoztak az életmentő oltóanyag ellen.

Arató Gergely, a baloldali párt frakcióvezető-helyettese januári sajtótájékoztatóján arra szólította fel a kormányt, hogy „fejezze be az oltási hajlandóságra rendkívül káros kínaivakcina-kampányt! A kutatások szerint a magyarok 1 százaléka választaná a kínai vakcinát”.

A baloldali párt kerületvezetői február 14-én azért tartottak sajtótájékoztatót, hogy bejelentsék, nem kérnek a keleti oltóanyagokból.

Gyurcsány Ferenc pártelnök is beszállt az oltásellenes kampányba,és még másfél hónappal ezelőtt is azon az állásponton volt, hogy az orosz és a kínai vakcina káros lehet.

„Nem az ellenzék csinál ebből egyébként politikát, Kína és Oroszország ezt használja politikára. (...) Én meg nem szeretném, hogy ha a magyar emberek ebben kísérleti nyúlként ott lennének. (...)” – árulta el február közepén, hogyan viszonyul a keleti oltóanyagokhoz

A Demokratikus Koalíció azzal is támadta a keleti oltóanyagokat, különösen a Sinopharmot, hogy az csökkenti az oltási kedvet. A baloldali párt februári 22-ei posztjában egyenesen azt írta, hogy „nem szabad az EU által nem engedélyezett kínai vakcinával oltani, mert az láthatóan csökkenti az oltási kedvet”.

A DK oltásellenes kampányának csúcspontjaként Komáromi Zoltán, a párt egészségügyi politikusa az Egyenes Beszéd február 25-ei adásában vitatatta, hogy bármilyen vakcina beadása is jobb annál, mintha megfertőződik az ember.

 

origo.hu

Még ki sem nevezték az új edzőt, máris menekülni akar a Bayern sztárfocistája Münchenből

ripost.hu

Tragédia történt az éjjel: meghalt a 37 éves színész

borsonline.hu

Négy csillagjegy-páros, akiknek sosem szabadna összejönnie

mandiner.hu

Reuters: az Európai Unió nyíltan megfenyegette Magyarországot

ripost.hu

Hoppá: Világsztár jelent meg egy magyar cipőboltban, ezt a lábbelit vitte haza

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

mindmegette.hu

Tóth Gabit már a boltban is a terhességéről faggatják

ripost.hu

Hoppá: több százezer forint borravalót adott T. Danny egy felszolgálónak - videó

ripost.hu

Ellepték a kerted a csigák? Így inthetsz búcsút nekik nyomban

ripost.hu

Teljes útzár: buszbaleset történt, ezekben a percekben is tart a mentés

ripost.hu

Megmondta a véleményét Szoboszlairól a Liverpool legendája

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Három ukrán férfi nyilatkozott: A háborút nem lehet túlélni

POLITIK

A 2022-es magyar választást külföldről befolyásoló hálózat ma is aktív

POLITIK

Vajon Manfred Weber elküldené a gyerekeit katonának?

POLITIK

Lengyel tábornok: Az ukránokat az mentheti meg, ha megállítjuk a háborút

POLITIK

Mit ér a svájci békekonferencia Oroszország nélkül?

POLITIK

A Tisza-pártot a piramisjáték álcázására hozták létre?

POLITIK

Orbán Viktor: Nem akarjuk hogy más döntsön a magyar fiatalok katonai szerepéről, sorsáról

POLITIK

Minden idők legnagyobb békemenete szerveződik