1 éve

Fordulat a vakcinabotrányban, újra bebizonyosodott, Brüsszel nem mond igazat

A magyar illetékesek hivatalosan is megcáfolták a brüsszeli állítást, nem igaz, hogy Magyarország szerződött a nyugati vakcinagyártókkal. A Feketén-fehéren blog ismét jelentkezett.

Fordulat a vakcinabotrányban! Feketén-fehéren bebizonyosodott, hogy Brüsszel nem mond igazat. Magyar illetékesek hivatalosan is megerősítették, hogy nincsenek más vakcinaszerződések, csak és kizárólag, amiket a brüsszeli bürokrácia kötött.

A lényeg tehát:

Magyarország, ha akart volna sem köthetett volna külön szerződéseket a nyugati vakcinagyártókkal. Erre nem volt semmiféle lehetősége. A brüsszeli bürokraták, amikor mást állítanak, egyszerűen csak megpróbálják lerázni magukról a felelősséget a zavaros vakcinaszállítások miatt.

Miután a Feketén-fehéren blog nyilvánosságra hozta a gyártókkal kötött uniós vakcinaszerződéseket, a brüsszeli bürokrácia újra csak bepróbálkozott. Az Európai Bizottság magyarországi képviselete megint csak azt állította, hogy a szerződéseket nem Brüsszel, hanem az egyes a tagállamok írták alá. Vagyis nem ők a felelősek a zűrzavarért. Elkezdtek jogászkodni, hogy amit a Feketén-fehéren blog bemutatott, azok csak előzetes keretszerződések, ezután jöttek a tagállamok külön szerződései.

Csakhogy ilyen szerződések nem léteznek!

A Feketén-fehéren blog kérdése nyomán hivatalosan is megerősítették, hogy Magyarország nem szerződött egyetlen nyugati vakcinagyártó céggel sem.

Az operatív törzs ülésén Müller Cecília egyértelműen kijelentette, hogy Magyarország kizárólag az unión kívüli országokkal, vagyis az Oroszországban és Kínában gyártott vakcinákra kötött szerződéseket olyan gyógyszer-nagykereskedő cég közreműködésével, amelynek engedélye van vakcinákat behozni.

Tehát csak az orosz és a kínai vakcinaszerződést köthette meg Magyarország! Nem is tudnánk külön szerződéseket kötni, hiszen az Európai Unióban egy egységes mechanizmus, egy közös beszerzés révén zajlik a vakcina beszerzése. A magyar állam, Magyarország külön szerződéseket az európai uniós gyártókkal nem köt, nem köthet. Legfeljebb lehívhat, kérhet vakcinaszállítmányokat az uniós keretből, amelyek aztán vagy megérkeznek, vagy nem.

Magától értetődően, a józan ész alapján kerestünk és keresünk új lehetőségeket a keleti vakcinagyártóknál, bolondok lennénk kiszolgáltatni magunkat a bizonytalan uniós szállításoknak.

Hogy mennyire így van, érdemes alaposan végigböngészni a következő táblázatot, hova jutott volna Magyarország, ha csak a Brüsszel által beígért vakcinákra támaszkodunk.

 

Már most több vakcina érkezett keletről, mint nyugatról. Kevesebb mint 10 hét múlva pedig a Magyarországon elérhető vakcinák közel 60 százaléka az Európai Unión kívülről érkezik majd hazánkba. Ezek nélkül reménytelen lenne a helyzetünk.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy bejelentést tett az Energiahivatal a megújuló energiákról

origo.hu

Brutális dekoltázzsal indult bulizni Beyoncé - fotók

borsonline.hu

Kutyával ült a matracon, így fulladt vízbe a kétéves kislány a Balatonnál

magyarnemzet.hu

A nyáron kirúgott edző üzent a Honvéd vezetőinek a nullapontos rajt után

origo.hu

Perverz taxis akarta megerőszakolni a kocsiban alvó tévésztárt

mindmegette.hu

Ez történik a testeddel, ha minden nap eszel paradicsomot

ripost.hu

Elbocsátási hullámmal fenyeget a háború Németországban

ripost.hu

Aggódnak a rajongók Hódi Pameláért

ripost.hu

Erre a 3 csillagjegyre komoly spórolás vár szeptembertől

nemzetisport.hu

Exkluzív dokumentumfilm-sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA (x)

További cikkek

POLITIK

Magyar nőt ölt a migráns Bécsben. És a 15 éves lányát.

POLITIK

KIEGÉSZÜL A GÁZ ÉS ÁRAMSZÁMLA TARTALMA

POLITIK

A baloldal képtelen abbahagyni a rémhírterjesztést.

POLITIK

Az elhibázott szankciók miatt Európának a legrosszabbra kell felkészülnie

POLITIK

Óriási felfedezés: Több magyar uralkodó földi maradványait azonosították

POLITIK

Háromszáz milliós bírságot kapott a Ryanair

POLITIK

Tóth Gabi: Egy hangos, szűk réteg gyűlölködik

POLITIK

Az FBI házkutatást tartott Donald Trump floridai otthonában